Zoeken in deze blog

maandag 14 juni 2021

De tassen van Monnickendam


 Zondagochtend kwamen veel Monnickendammers erachter dat die nacht de schooltas van de vlaggenstok gepikt was. Hier in de buurt een paar, maar ook in andere wijken. 
Niet leuk natuurlijk.... niet alleen vanwege de tas, maar het is zo'n domper op de feestvreugde.  Het is natuurlijk al een raar jaar geweest en als dat dan mooi is afgesloten met een diploma en ondertussen er steeds meer versoepelingen zijn wil je alleen nog meer even positieve dingen. 
Gelukkig waren er wel mensen die aangifte deden, want dat is altijd belangrijk, al gaat het om iets kleins. Als bij de politie niets bekend is over wat voor probleem dan ook dan kunnen ze er ook niks aan doen. Ik denk niet dat ze meteen op zoek gaan naar een schooltas, maar als er meer meldingen binnenkomen misschien wel en in elk geval snappen ze het dan ook als er ergens een melding komt van gedumpte tassen. En dat is met alles zo...... ze moeten wel weten wat er speelt. 
Jammer dat wij zelf geen politiebureau meer hebben..... het kan ook online en dat werkt prima, maar toch vind ik dat er gewoon een bureau ook hoort te zijn! 

Maar goed..... het hield mij bezig, bij mijn wandeling keek ik toch even in de bosjes e.d. of ze soms ergens gedumpt waren. Ik vroeg mij af of het om tassen van geslaagden van dezelfde school ging (heb ik niet gevraagd), want in dat geval zouden ze dus gericht bezig zijn.  
Hoe dan ook...... iedereen vond het een rotstreek en daar was ik het helemaal mee eens! 

Vanochtend lag er een verrassing voor de deur bij de tasloze vlaggenstokken....... de tas was terug, er lag een Tony Chocolonely-reep en een briefje: "Gefeliciteerd met je diploma. Dit was een slechte grap. Hierbij een klein goedmakertje! Sorry!!!"

Dat maakt veel goed natuurlijk. Toch knap dat ze nog wisten welke tas waar thuishoorde. Misschien was het al hun bedoeling zoiets te doen, maar hadden ze het leuker in gedachten gehad. 
Ik weet ook nog niet of iedereen de tas terug heeft, maar dat vermoed ik wel. 
ik heb meer vermoedens.... waar misschien helemaal niks van klopt, maar ik vraag mij toch wat dingen af.  Heel toevallig is in Monnickendam 2 maanden achter elkaar de Tony Chocolonely-prijs gevallen in de postcodeloterij.... 2 repen per lot. Bij meerdere loten zijn er dus veel repen gewonnen. Ik kan mij voorstellen dat iemand daar iets leuks mee wilde doen. Er zijn er al veel naar de voedselbank gebracht (ook leuk natuurlijk), maar misschien heeft een vriendengroepje iets originelers bedacht...... 'we halen op een nacht de tassen weg (misschien alleen van school/klasgenoten, daarom vroeg ik mij al eerder af of het van dezelfde school was... en die tassen herkennen ze natuurlijk)....... en de volgende dag leggen we ze terug met een reep erbij!' Dat is leuk denk je dan, maar je staat er niet bij stil dat mensen kwaad worden en het melden bij de politie. Misschien heb ik het helemaal mis hoor, maar ik kan mij zoiets wel voorstellen en dan zullen ze flink geschrokken zijn van de ophef. Vooral nadat ze ontdekten dat ze gezien waren, 3 jongens....er werd al gemeld welke kleding een van hen aanhad, iemand zou de bewakingscamera gaan bekijken etc. .... dat is schrikken natuurlijk als je zo'n leuk plan had. 

Maar het kan ook baldadigheid zijn..... en spijt gekregen. In een dronken bui gebeuren er meer rare dingen. 

Voorlopig geef ik ze graag het voordeel van de twijfel...... ik ga voor het plan dat leuk leek maar uit de hand leek te lopen.  Als dat zo is dan hebben ze dus bijgehouden welke tas waar thuishoorde. 
Er was op facebook wel gemeld door sommige mensen wat voor tas ze kwijt waren, maar ik vermoed toch dat ze het zelf wel wisten..... zeker als ze van dezelfde school zijn.  Er waren meldingen door heel Monnickendam, maar het waren er niet heel veel! Niet iedereen meldt het natuurlijk en niet iedereen zit op 'Je bent Monnickendammer als....'(facebook)...... dus het waren er misschien veel meer, dat weet ik niet, maar als het allemaal van dezelfde school was is dat logischer. Een soort examenstunt maar dan anders. 
En dan vraag ik mij ook af..... er zullen tassen te hoog gehangen hebben, die kunnen ze niet pakken..... hebben die ook een reep gekregen? Allemaal of alleen schoolgenoten? 


Mijn gedachten gaan wel eens op de loop met dergelijke dingen..... misschien kijk ik teveel detectives 😂

Ik hoop dat iedereen zijn tas terug heeft.!

Iedereen die geslaagd is: Van harte gefeliciteerd!!!!!



En de tassenpikkers: Goed opgelost jongens!
Waarom jullie het gedaan hebben kan ik alleen maar naar raden.... ik hoop dat de bedoeling goed was, maar ook als het baldadigheid was of wat anders..... jullie hebben er een goede draai aan gegeven! 




3 opmerkingen:

  1. Tja, verkeerd uitgepakt, deze grap.
    Met elkaar brainstormen, 'zullen we...', dat kan ik me heel goed voorstellen. Toch maar even doordenken. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik vermoed dat het zoiets is.... en achteraf er toch van geschrokken. Maar op deze manier oplossen is prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Facebook:
    Yolanda Vis
    Tja soms lijkt een plannetje heel leuk, maar de gedupeerden vonden het blijkbaar niét zo leuk. Prima opgelost, ik hoop dat de politie er ook zo over denkt.

    Ans Dekker-Martis
    Yolanda Vis Vast wel, de spullen zijn terug, iets extra's en een excuus..... lijkt mij voldoende. Ik weet niet zeker wat de bedoeling was van die jongens, maar het is in elk geval mooi opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen