Zoeken in deze blog

zondag 6 juni 2021

Feestje

 Hiep hiep hoera.... de tweede Pfizerprik zit erin! Die mag zijn werk nu gaan doen en over 2 weken ben ik optimaal beschermd..... meer gaat het niet worden dan! 100% gaat niet lukken, met geen enkele prik, maar als ik er bij een eventuele besmetting minder ziek van wordt ben ik ook al heel blij! 

TIJD VOOR EEN FEESTJE!

Het prikken ging weer net als de vorige keer, zo mogelijk nog sneller...... goed geregeld dus. 


Ik was er klaar voor!



Ik liep naar de ingang maar zag dat ik nog een kwartier te vroeg was. Er stond buiten een medewerker die al vroeg of ik alles mee had..... gezondheidsverklaring, id..... "Ik ben nog wat vroeg, mag ik al naar binnen of zal ik nog even buiten wachten?" "Als u voor morgen een afspraak hebt moet u wachten, maar voor vandaag mag u naar binnen".  

De balie was uitgebreid van 2 naar 4 mensen.... ik had niet eens door dat er één vrij was....ik bleef wachten, maar haalde ondertussen mijn papieren tevoorschijn en zodra ik die had was die ernaast ook al vrij en zag ik pas die andere. Meteen door naar de volgende....ik hoefde alleen maar te zeggen of ik op mijn gezondheidsverklaring ergens een ja had ingevuld..... alleen maar nee? Die kant op...en ik kreeg een rood armbandje om, door naar de volgende.... die meldde dat ik naar 'hok'1 moest (net als de vorige keer) en dat ik meteen kon doorlopen..... daar weer de papieren laten zien en mijn rijbewijs....armbandje werd eraf  geknipt.... zitten, mikken, klaar! Ik had een afspraak om 13.10, maar om precies 13.00 ging ik in de wachtruimte zitten..... een kwartiertje wachten of er een anafylactische shock komt. Mondkapje mocht/moest weer af.....  dan zien ze het eerder als je onwel wordt (ik weet dat ze dat niet overal doen) 
Even kletsen daar..... ik had het erover dat  als ik onderweg naar de priklocatie een ongeluk krijg dat ik dan kan zeggen dat het door de prik komt. Er was daar eens iemand gevallen nog voor er geprikt was.... ambulance moest komen en meteen dachten de andere wachtenden natuurlijk dat er iemand niet goed geworden was van de prik.  
Na mijn kwartier ging het mondkapje weer op en ik liep  naar de uitgang.... voorzichtig de trap af.... ik keek naar de medewerker die beneden stond die meteen reageerde:
"Niet naar mij kijken hoor, maar naar de trap!"
"Ja, trappen en ik zijn geen vrienden". 
"Daarom, naar de trap kijken. .....Ja, ik begrijp natuurlijk wel dat je naar mij kijkt"
"Het is mijn laatste keer, dus mijn laatste kans om te kijken"
"Zal ik even meelopen naar de auto?"
Nou, doe maar niet, dan gaan ze er nog wat van denken". 
"Jammer". 

Grijns, ik hou ervan..... dat soort gesprekken. Gewoon lekker gek en spontaan..... heerlijk!

Ik weet dat bij Pfizer de 2de prik iets meer kans geeft op een ziek gevoel..... voor korte tijd. Meestal de eerste nacht of de volgende dag. Ik merk het wel, ik ga er niet van uit, maar als ik mij niet lekker voel is dat dus normaal..... of in elk geval niet abnormaal. 

En binnenkort weer verder terug naar normaal..... nog 2 weken rustig aan (ik weet wel dat er na één prik ook al een behoorlijke bescherming is, maar ik ga voor het volle pond! Ik ga pas los als ik optimaal beschermd ben!) ... na die 2 weken ga ik weer meer dingen doen.... nee, niet meteen overdrijven, ik hou echt nog wel de regels in acht, maar er kan dan wel meer. De regels worden nu ook steeds snel versoepeld..... ik ben niet zo dat ik alles meteen ga doen wat mag..... ik moet het zelf ook verantwoord vinden. Met die prikken vind ik het wel sneller verantwoord, maar dan nog ben ik op dat punt toch wel van 'de kat uit de boom kijken!'.

Ik wil wel graag weer eens winkelen bij de HEMA..... ik heb nog een stel cadeaukaarten van de HEMA, gewonnen bij de postcodeloterij en gekregen. 
Gisteren lagen er ook weer een paar in de bus.... niet door mij gewonnen, maar door iemand anders.
Er stond geen naam bij, ik wist dus niet zeker wie de gulle geefster was. Ik had wel ideeën, maar weet het niet zeker, omdat ik van meer mensen wel eens zoiets krijg.... maar om nou aan verschillende mensen te vragen : "Kreeg ik die van jou?" vind ik wat moeilijk..... de kans zit erin dat ze zeggen: "Nee, maar je mag die van mij ook wel hebben hoor" en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Heel lief als ze het willen geven, maar ik wil niet het gevoel hebben dat ik er zelf om bedel! Toch had ik wel een vermoeden...... en dat bleek te kloppen.
Gelukkig weet ik dus ondertussen van wie ze zijn..... dank je, ik ben er echt blij mee.... in normale tijden kwam ik vaak bij de HEMA en binnenkort gaat dat weer gebeuren!

 Maar ik heb er dus nog meer, dat is leuk winkelen.... bij de HEMA vind ik altijd wel iets.
 Ik heb ook nog 'lokaalverscadeaukaarten' (ook gewonnen bij de Portcodeloterij) ..... het was even zoeken waar ik die kon inleveren.... in Monnickendam was 1 mogelijkheid, in Purmerend meer en ik vind het een goed idee om daar bij een visboer langs te gaan.... er zit er één die meedoet vlakbij de HEMA, dus lekker een paar zoute haringen meenemen! Met uitjes en zuur graag! Wel voor ik daar naartoe ga even controleren of hij nog steeds meedoet, want dat kan natuurlijk zo veranderen. 

Wat lekker gisteren..... een dag zonder zon.... dat mag van mij wel zo'n dagje tussendoor. Hier gelukkig geen stortbuien zoals in Eindhoven.... alleen 's nachts heeft het blijkbaar wat geregend (de straten waren nat)  en overdag was het vochtig..... een beetje 'motregenachtig'. Nog wel 18 graden, dus niet koud.... lekker om even bij te komen. Vrijdagavond voelde ik het al duidelijk afkoelen. 
Jammer voor de mensen die wel van hitte houden, maar ik ben blij met een mindere dag! 
Ik hou wel van de zon, maar niet van felle zon en hitte. 

Vandaag weer volop zon..... dat ziet er natuurlijk wel veel gezelliger uit! Ik heb  parasols neergezet om binnen de temperatuur binnen de perken te houden




Vanaf vanmorgen half 12 kunnen mensen uit 1984 een vaccinatie-afspraak maken..... het tempo is bijna niet bij te houden, geweldig! Ze komen echt op stoom. 






3 opmerkingen:

  1. Giusy Scarfo
    Ans, over 2 weken krijg ik de tweede en wie weet, kunnen we over een maand ofzo wel met elkaar afspreken op een terrasje in Arnhem 😁

    Ans Dekker-Martis
    Die kans zit er wel in...... ik wil weer gaan logeren in Arnhem.... gezellig!
    7 juli moet ik naar de tandarts, dus het wordt in elk geval daarna. Misschien blijf ik wel 2 weken of zo..... als Edwin dat goed vindt. Ik laat het nog wel weten! Weer een b… Meer weergeven

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis super, voorlopig hou ik ongevaccineerden, behalve mijn kinderen omdat ze nog niet aan de beurt zijn voor vaccinatie, op afstand.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, zo ben ik ook.....vooral als het om mensen gaat die het niet willen. Als ik besmet word dan liever niet door iemand die er meer aan had kunnen doen om het te voorkomen. Zelf weten als ze geen vaccinatie willen, maar ik mag het zelf weten dat ik mijzelf wil beschermen!

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis helemaal mee eens, zo sta ik er ook in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd, een goede reden voor een feestje, in gedachten doe ik mee.
    Ik eet het taartje buiten op want het is ideaal weer, de was droogt onder je handen. ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja echt, heerlijk weer! Nog niet te warm in mijn tuintje.... vanmiddag wel, maar ik zet de parasols wel weer neer, dan is het goed te doen.
    Ja, ik vond dat het gevierd moest worden met wat lekkers.... toevallig moest familie van mij in een ander deel van Nederland gelijktijdig geprikt worden (officieel zat er 5 minuten tussen), met z'n tweeën..... en zij zijn na afloop naar een goede ijssalon gegaan voor een lekker ijsje. Hetzelfde idee dus.
    Gisteren kon mijn zoon een afspraak maken voor de prikken, dat heeft hij meteen gedaan en de eerste is de 19de al, dus dat gaat ook goed (1984).

    BeantwoordenVerwijderen