Zoeken in deze blog

maandag 26 juli 2021

Arnhem deel 3

 Dinsdag....ik had toch teveel gelopen de vorige dag, blaren op mijn voeten, ze waren al stuk.... en pijnlijk. Ook op andere plekken zat het niet lekker, schurende randjes van kleding hadden meer schade veroorzaakt dan ik verwacht had (ik heb dat snel, vooral als ik iets draag waar kunststof in verwerkt is.....ik koop bijvoorbeeld ondergoed van vnl. katoen bij voorkeur, maar een randje of kantje kan van andere stof zijn, zelfs het stiksel kan een probleem zijn en dan vooral op warme dagen en bij veel bewegen, ik heb het dus niet altijd), dan maar even een rustdag. 

Edwin belde of ik bij Geurtje kwam eten....... ik ging weer niet naar de dichtstbijzijnde bushalte, ik wilde toch een stukje lopen. De bus gaat niet rechtstreeks, ik moet een keertje overstappen.
Ik was nog vroeg..... Edwin zou nog aan het werk zijn en Geurtje nog niet thuis...... even langs het water lopen dan maar en lekker op een bankje zitten, wat foto's maken... het was heerlijk weer.









Een hoed met gaten....ik heb mij laten vertellen dat het een kapot geschoten hoed is en dat het met de oorlog te maken heeft. Ik zocht op internet, maar niks te vinden..... ik ben nog een keer teruggegaan om te kijken of er iets bij stond, maar ik heb niks kunnen ontdekken.
Maar na lang zoeken kwam ik via omwegen te weten dat het 'hoofd in de wolken' is van Jerome Symons uit 1997. Ik was die titel eerder tegengekomen, maar toen stond er een ander beeld bij.
Hopelijk heb ik het nu goed.
Maar het is in elk geval een leuke uitkijkpost voor eenden!





Ik heb toen ik even later naar Geurtjes huis liep  nog gezocht naar een hondje dat iemand kwijt was.... ik hoop dat het beestje weer gevonden is, maar ik heb niets gezien.
Heerlijk gegeten, gezellige avond en met de auto naar Edwin zijn huis...... en de honden uitgelaten. 

Woensdag had ik nog last van mijn voeten..... dan toch nog maar even rustig aan. Ik heb altijd snel blaren gehad, vooral bij warm weer. Heel vaak op mijn voetzool, soms achterkant hiel, maar ook wel tussen mijn tenen en deze keer bovenop mijn voet.  Van tevoren dik insmeren met Sudocrem helpt preventief, maar dat doe ik alleen als ik sokken draag, op slippers en in open schoenen vind ik dat geen goed idee.
Ik was ondertussen ook door iets gestoken... zo ongeveer waar de achillespees zit. Mijn rechterarm zat vol muggenbultjes, daar heb ik tegenwoordig niet zo veel last meer van.... ze blijven klein, jeuken even flink en een paar uur later heb ik nergens meer last van. Vroeger had ik dagenlang last, soms wel een week..... dan was het soms een dag minder....om daarna groter terug te komen met nog meer jeuk.
Nu had ik dus een grote plek op mijn been, een flinke harde bult die verschrikkelijk jeukte en bleef jeuken (ongeveer een week en later kreeg ik hetzelfde aan de binnenkant elleboog!). Gelukkig had ik wel een mentholcrème bij mij, dat hielp een beetje. Maar ook daarbij waren schoenen een probleem..... de randjes van de schoenen zorgden ervoor dat het weer extra ging jeuken en de rand van mijn broekspijp.

Dus de hele dag binnen gebleven..... lekker gelezen, op de computer bezig geweest, uitzending gemist gekeken..... buiten was het weer niet geweldig. Ondertussen kreeg Zuid-Limburg de volle laag, vreselijk! Wat een noodweer daar, evacuaties vanwege de overstromingen......echt heel erg! en in Duitsland en België was het zelfs nog erger met doden en vermisten.  Dan hoor je mij niet mopperen over de buitjes die in Arnhem vielen. 
Die avond liep ik zelfs niet mee toen Edwin de honden uitliet, even rust! 


3 opmerkingen:

  1. Oei, ze moeten je wel hebben. Overmoedig geweest in je enthousiasme, het vakantieidee noodde natuurlijk.
    Dat sudocreme preventief helpt wist ik niet, zelf gebruik ik toco-tholin bij elk zeertje aan de huid. Het heelt niet maar een paar druppels doen jeuk en pijn verdwijnen.
    Jammer dat je even moest inhouden, gelukkig vermaak je je evengoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blaren heb ik snel en zeker als het warm is..... en die stukgelopen, dus wondjes.... dan moet ik uitkijken als diabeet.
    Later ging ik met pleisters erop ter bescherming voor verdere beschadiging, dat hielp. En dus ook snel last van randjes, vooral van ondergoed.... dat is irritant.
    Toco-tholin ken ik niet.
    Ik ben er bij toeval achter gekomen dat sudocrem preventief werkt.... op de eerste avond van de avondvierdaagse al last, maar nog geen blaar te zien (maar zo voelde het wel).... dan weet ik dat er niet veel nodig is om een echte blaar te krijgen. Die avond smeerde ik het dik in met die crème en het was de volgende dag over. Toen voor ik ging wandelen weer dik insmeren.... elke avond en de jaren erop ook en geen blaar meer gehad.
    Voor de insectenbeten (ik neem aan dat het van een insect was) was geen kruid tegen gewassen, ik had ook afterbite gebruikt.... hielp helemaal niet, die mentholgel (cooling-gel van de Action) hielp nog het best maar niet voldoende. Maar goed, alles is over!
    Ik vermaak mij altijd wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Henriette Hartman-Kompanje
    Dat kan flink pijnlijk zijn blaren , het was ook zulk vochtig weer , dan heb je dat misschien ook sneller .

    Ans Dekker-Martis
    Henriette Hartman-Kompanje Ja klopt..... en ik zweet ook snel. Om het niet erger te maken dan maar liever even rust.

    BeantwoordenVerwijderen