Zoeken in deze blog

donderdag 8 juli 2021

Het laat mij niet los.....

 Peter R. de Vries vertrok van het Leidseplein
werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat
2 verdachten -waaronder de vermoedelijke schutter- werden aangehouden bij Leidschendam

Wonderlijk, het viel mij meteen op. Ik stel voor dat de ei in ij veranderd wordt voorlopig..... voor Peter...... hij lijdt, zijn familie en vrienden lijden. .

Het nieuws laat mij niet los, zoals ik vaak heb bij dergelijke dingen....ik kijk steeds naar dezelfde beelden, ik wil alles weten, ik wil vooral niets missen. Ik moet mijzelf steeds dwingen de tv uit te zetten.... het helpt niet om te blijven kijken en het is niet erg als ik iets mis.  

Soms vond ik hem erg irritant, een stoorzender, maar soms sympathiek. Hij was altijd vasthoudend en deed veel goede dingen. 
Maar hoe hij was maakt niet uit, wat er gebeurd is is vreselijk.... het kan niet, het mag niet, dat mag bij niemand! 
Heel goed dat er al zo snel verdachten zijn aangehouden, als hij het redt zal hij dat mooi vinden! 
Er was in Amsterdam ook een verdachte aangehouden, maar die is weer vrij en geen verdachte meer. 
Nu maar hopen dat ze inderdaad de daders hebben en dat ze een flinke straf krijgen! En als er anderen achter zitten hoop ik dat zij ook gepakt worden en nog zwaarder bestraft...... want opdracht geven voor zoiets en zelf je handen niet vuil willen maken vind ik misschien nog wel erger. 

Of hij het haalt is nog niet duidelijk..... en als hij het redt, hoe zal hij er dan uitkomen?  Zou hij ooit zijn werk weer kunnen doen? Ik ben bang dat dat erg moeilijk zal worden, vandaar dat ik de neiging heb om in de verleden tijd te praten, maar ook heb ik het over dingen die in het verleden gebeurd zijn.... in het heden ligt hij te vechten voor zijn leven...... daarom vind ik de verleden tijd wel op z'n plaats en verbeter ik het niet..... dat was toen en nu is alles anders.  
In zijn hoofd geschoten, dat is heftig..... daar kan veel beschadigd raken dat onherstelbaar is. 
Ik wens iedereen die hem liefheeft heel veel sterkte, ik hoop op een wonder! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten