Zoeken in deze blog

dinsdag 27 juli 2021

Arnhem deel 4

 



Donderdag was er wel duidelijke verbetering aan mijn voeten......het kan niet ineens over zijn, maar het zag er duidelijk beter uit. Als diabeet moet ik natuurlijk extra voorzichtig zijn met wondjes, vooral aan mijn voeten. Toch nog even rustig aan..... elk uur langer die plekjes niet belasten is meegenomen. Ik vermaak mij binnen wel, ik had zelf wat te lezen meegenomen, maar Geurtje en Edwin hadden ook voor leeswerk gezorgd 

.... ik verveel mij niet. Het is niet waarvoor ik naar Arnhem kom, maar er komen als het goed is nog veel meer dagen voor ik naar huis ga. En met de honden is het gezellig in huis, ze komen graag bij mij zitten. Laila naast mij en Dinar achter mij op de rugleuning van de grote stoel. Als ik opsta gaat Dinar op mijn plekje zitten..... hij kijkt mij dan aan met van die schuldbewuste ogen...... ik hoef maar te wijzen of hij gaat ergens anders zitten. Laila trippelt altijd achter mij aan....... volgens mij denkt die alleen maar aan eten en wandelen, want ze kijkt mij dan aan alsof ze iets van mij verwacht. 
 
Die dag kwam het nieuws binnen dat Peter R. de Vries was overleden. Triest! Laat ik eerlijk zijn, ik vond hem soms vreselijk irritant, maar zag wel de goede dingen die hij deed en zag ook wel eens zijn andere kant. Maar hoe hij was is nu niet belangrijk, dit had niet mogen gebeuren, echt vreselijk!!!! Ik volgde weer al het nieuws.
En dat samen met al die ellende door de zware regenval maakte het een dag met veel narigheid...... niet leuk! 
Ik liet wel weer gewoon de honden uit.....eerst tussendoor even en later samen met Edwin

 En toen was het alweer vrijdag 16 juli.

Ik begon de ochtend rustig en vertrok 's middags om weer even te winkelen. 
Nadat ik de bus uitstapte deed ik mijn mondkapje af en voelde dat ik mijn oorbel meetrok...... nergens meer te vinden! Ik had al speciaal ringen die uit 1 stuk bestaan want het gebeurt vaker en bij stekers is het achterkantje vrijwel altijd spoorloos, maar nu was alles weg. Geen dure oorbellen, het kon erger.... maar toch bleef ik kijken...... ahhhh... daar ligt ie! Van de stoep/het perron afgekukeld .... ik kon hem nog niet pakken, er kwam een bus aan..... het voorwiel ging er net langs....het achterwiel raakte de oorbel die wegschoot en even verder weer bleef liggen..... nog helemaal heel! Ik pakte hem snel..... voor er weer een bus kwam!
Eerst maar eens naar TK Maxx.... dat is vlakbij de bushalte. Ik kwam aanlopen en hoorde al meteen dat er een luid alarm  van binnen kwam....... er stond al iemand buiten die de klanten tegenhield...... zij zette het af met 2 paaltjes met een lint ertussen.... dat werd daarvoor gebruikt om de in/uitgang in tweeën te delen. 
Ik bleef daar even praten..... het was het brandalarm, maar ze wisten nog niet wat er aan de hand was. Er kwam iemand vragen of ze er nog steeds niet in mocht.... nee, ze waren nog aan het bellen... meteen werd er gevraagd "Zijn jullie nu pas aan het bellen?"  "Nee, we zijn NOG aan het bellen".  
Tsja, je kan als klant wel naar binnen willen, maar het is natuurlijk logisch dat dat nu niet ging..... ze moeten toch echt eerst weten wat er aan de hand is! Ik denk dat ze zelf ook liever weer normaal open zijn. 
Ik vroeg mij wel af waar het personeel was, want dat moest natuurlijk ook naar buiten. Ik besloot naar de andere in/uitgang te lopen, misschien was het dan ondertussen over en anders was ik dan dichtbij andere leuke winkels. Het alarm ging nog steeds...... ook hier maar 1 personeelslid waar ik even bij bleef praten. 
Ik besloot verder te gaan en toen zag ik ze..... de 'TK Maxxers' ..... ze stonden even verderop, allemaal bij elkaar, zal wel de vaste plek zijn bij dergelijke gebeurtenissen denk ik.  Ik bleef even met Geurtje kletsen voor ik de Prijsmepper inging......ze hebben daar al veel kerstartikelen, alles 50% korting..... en alle doosjes kerstkaarten 1 euro.... er waren echt heel leuke en mooie kaarten bij..... al was het vroeg, ik keek toch even. 

Volop kerstkaarten, 1 euro per doosje

En andere kerstspullen met 50% korting van de vaak toch al lage prijs, er is genoeg!


Ik bleef daar  lang, maar de mensen van TK Maxx stonden er nog steeds toen ik naar buiten kwam....... het was wel duidelijk dat er geen echte brand was.... want dat was dan ondertussen wel zichtbaar geweest..... dus hooguit een heel klein brandje dat vanzelf gedoofd was of loos alarm..... maar eerst moet het natuurlijk duidelijk zijn, ze kunnen het risico niet nemen het personeel te laten werken en klanten binnen te laten.  . 
Dan de volgende winkel in en daarna kon ik TK Maxx weer in. Het was sale en dat vind ik altijd leuk.... ik vond wat kleding die leuk afgeprijsd was...... het één was ietsje duurder dan ik gewend was (maar ik ben superlage prijzen gewend), maar het was zo mooi dat zelfs ik het niet te duur vond. Een lekker fris wit shirt van broderie...... dat kan je altijd dragen,  als je netjes moet zijn, maar ook bij andere gelegenheden!  Het is dus een beetje 'sjiek' , maar niet zo dat je het niet normaal op bijv. een oude spijkerbroek kan dragen. Dat vind ik handig om erbij te hebben! Ik heb natuurlijk kleren genoeg..... ik koop al een tijdlang weinig, ik heb pas nog een stapel kleding weggedaan..... dit kan er dan wel bij, zo heel af en toe iets nieuws is toch wel leuk! 
Weer even met Geurtje gekletst en weer verder. Ik voelde mijn benen alweer..... een terrasje..... goed idee (ook hier weer keus uit meerdere terrassen).... wat drinken en als de prijzen normaal zijn dan iets te eten, dan hoef ik dat  'thuis' niet meer te doen. Prijzen waren schappelijk..... ik bestelde friet met een kroket (dat vind ik echt vakantie-eten) en kreeg een flinke portie met een grote kroket en wat sla met tomaat en komkommer. Lekker. Het was ook best lekker weer, niet zonnig, maar zo'n 20 graden, dat is heerlijk weer om op een terrasje te zitten!. 
En daarna nog even naar de Hema..... ik had nog een stapeltje cadeaubonnen van 5 euro en daar gebruikte ik er een paar van, dat winkelt lekker. 
Naar de bus..... heeeee...... een boekenvoordeelwinkel! Er zat er altijd verderop eentje, die was groter..... ik wist dat die weg was na (volgens mij) jaren opheffingsuitverkoop gehad te hebben..... nu bleek dat direct daarna deze geopend was. Ook daar raakte ik aan de praat.... met de verkoopster en een andere klant. 
En toen echt naar de bus..... het was bijna 6 uur. Ik was blij te zien dat So low nog steeds op dezelfde plaats zat.... mooi, dan zal ik daar volgende week eens naartoe gaan! Ook een heerlijke winkel.
Er staan wat winkels leeg hier en daar.... ik weet niet altijd wat erin zat, dat weet ik vaak alleen als ik er vaak kwam. Winkels verdwijnen of gaan naar een ander pand.... na bijna 20 maanden niet in Arnhem geweest te zijn zag ik wel dat niet alles hetzelfde meer was. Ook zag ik gebouwen die er nog niet waren of die de vorige keer nog in aanbouw waren.
'Thuis' eerst de honden even uitlaten en dan het nieuws aan. 
Het blijft een drama met al die wateroverlast.... vreselijk! Limburg heeft het zwaar te verduren. Het is noodgebied..... er kan gestort worden op rekening777 voor Limburg! 
Ik zag  Meerssen...... ik ken Meerssen een beetje, jaren geleden stond ik daar 4 weken met Edwin op een camping in de caravan van mijn broer, we fietsten toen o.a. naar Valkenburg dat nu eerder al de volle laag kreeg! Toen wij daar waren was er ook heftige regen, ik had zoiets nog nooit meegemaakt..... wij waren op dat moment niet op de camping, maar toen wij terug kwamen stond een groot deel van de camping blank en waren ze met pompen bezig de boel droog te krijgen. Wij stonden op een hoger veld gelukkig, maar hadden wel schade...... de regen kwam met zoveel kracht naar beneden dat één van de tentstokken van de voortent het niet aankon.
Ook in België en Duitsland was het vreselijk nu....... ik zag Luik..... daar ben ik eens met de trein geweest... op doorreis naar Barvaux voor een vakantie toen ik 11 was. We stonden toen op een camping aan de Ourthe...... ik had eerder die week al gehoord dat er een meisje in de Ourthe was gevallen en vermist werd..... nare berichten! 

De Ourthe in beter tijden. Wazige foto,, maar boordenvol heldere herinneringen.

Toen Edwin thuis was samen de honden uitgelaten en er was alweer een dag voorbij..... dat was zo ongeveer een week Arnhem! Nog wel even tanden poetsen en een glas stuk laten vallen...... oei..... het was ondertussen nacht...... stofzuigen in dat gehorige huis vinden de bovenburen vast niet leuk en Edwin sliep misschien ook al..... dan maar met natte doekjes..... alles leek dicht bij elkaar te liggen..... het grote was snel opgeruimd, de splinters bleven aan het doekje hangen en ik ging net zo lang door tot ik niks meer kon vinden. Ik zette een kruk op de plek waar het gebeurd was, zodat de honden daar niet konden lopen en ging eindelijk naar bed! 

2 opmerkingen:

  1. Een drukke winkeldag en spannend erbij. Ook daar is leegstand, waar niet? Jammer.
    Het bericht van Peter R. viel de meeste mensen rauw op het dak, mij ook. Ik mocht hem niet erg al wist ik dat hij goed werk deed maar iemand doodschieten is vreselijk, absoluut verwerpelijk.
    Dan nog de overstromingen, van een heel andere orde maar ook erg. Daar zijn veel mensen nog niet mee klaar, zoveel schade, soms totale verwoesting.

    Fijn dat jij je hebt geamuseerd en daar gaat het in een vakantie om

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, er is veel leegstand, de Musispassage is vrijwel leeg, alleen aan één kant zit er nog iets aan beide kanten, verder niks.
    Ik denk net zo over Peter R., ik heb ook wel eens zijn betere kant gezien, maar veel vaker zijn irritante kant, maar irritant of niet..... dit kan gewoon niet!
    Gelukkig in Nederland voor zover ik weet geen vermisten of doden bij de overstromingen, maar zonder dat is het al erg genoeg!

    Ja, een heerlijke vakantie. En eindelijk weer min of meer gewoon gewinkeld, meerdere keren zelfs. Ik vond dat dat wel kon als ik mij niet in de drukte stortte. Nu weer even rustig aan, maar het was echt weer even lekker!

    BeantwoordenVerwijderen