Zoeken in deze blog

woensdag 7 juli 2021

Vakantiegevoel

 Ik vind dat ik nu vakantie heb!
Dinsdagavond even mijn neus laten zien op de laatste fanfarerepetitie..... even laten weten dat ik nog leef. 
Ik had dat al eerder gedaan bij de laatste kapelrepetitie. 
Ook op dinsdag 'de man van de ketel'..... voor een servicebeurt. Het was mij gelukt een vrije doortocht te creëren naar de ketel......  maar dat betekent wel dat ik ook weer heel veel terug moet zetten. Als ik alles zo laat staan dan kan ik echt nergens meer bij.... ja, bij de ketel, maar verder wordt het moeilijk. Dus gisteren alvast wat dingen op z'n plek gezet en de komende dagen wil ik ook nog even elke dag daar wat aan doen en onkruid weghalen.... nog wel even aan het werk dus, maar geen afspraken en geen haast!
Vandaag was ik bij de tandarts....ja ik ben daar kind aan huis. Ik moet terugkomen voor een gaatje (onder een vulling), maar dat heb ik op vrijdag de dertiende (augustus) gezet. 
Ik kreeg ook een begroting voor een 'plakbrug'...... dat is een mooie oplossing voor als mijn kroon eruit blijft vallen en goedkoper dan andere oplossingen. Ik moet daarvoor naar Almere (een paar keer daar en een paar keer naar mijn eigen tandarts), ik heb al even gekeken.... prima bereikbaar met de trein.... 750 meter lopen, dat redt opoe nog wel! Ik heb het natuurlijk opgezocht en vond al een foto van het gebouw en een foto van de tandtechnieker die het zou moeten gaan doen. Als mijn kroon deze keer wel blijft zitten hoeft het nog niet, maar het zal er ooit wel van moeten komen verwacht ik.... ik weet dan waar ik aan toe ben. 
Ook dit kost nog steeds heel veel geld, maar als ik nog even de tijd heb dan is dit met wat moeite nog wel op te hoesten, andere oplossingen hoefde ik niet eens over na te denken!. Dan voorlopig nog maar niet mijn tuin ophogen..... het is hard nodig, maar mijn mond heeft voorrang! 

Ik heb er een apart potje bij de bank voor geopend..... ik heb daar tegenwoordig allerlei potjes..... zelfs een 'verwenpotje'..... om eens wat extra's te doen... gewoon voor mijzelf. Daar zit nog maar heel weinig  in.... veel meer dan een lekker broodje en een kop cappuccino kan ik daar nog niet van doen..... nou ja, nog een kop cappuccino dan 😂. Dat is ook het minst belangrijke potje en zal waarschijnlijk gebruikt worden voor belangrijker dingen als dat nodig is. Die verschillende 'bankpotjes' helpen om het een beetje overzichtelijk te maken waar ik geld voor achter de hand moet hebben en hoeveel. Alles bij elkaar zijn die potjes nog geen kapitaal en als het echt nodig is kan ik wat potjes samenvoegen..... de potjes die het minst belangrijk zijn! Maar ik probeer het natuurlijk gescheiden te houden....... bij mij werkt dit systeem goed! (Het is allemaal 1 rekeningnummer, maar dan dus onverdeeld in spaardoelen die ik zelf kan kiezen, heel handig).
En natuurlijk hopen dat ik zaterdag een leuke prijs win in de staatsloterij met mijn 1/5 lot........
...het hoeft niet de hoofdprijs te zijn (liever wel natuurlijk), maar ik zou met 1000 euro al heel erg geholpen zijn........ 😂😁💰💲💳 hoop doet leven


Ik ging lopend naar de tandarts, het is niet ver en het was lekker weer. Mijn was hing al buiten. 
Op de terugweg hing er een donkere wolk boven mijn hoofd..... en daar kwam water uit! Gelukkig niet veel, een paar spatjes, daar kan ik wel tegen en mijn was ook! 

Als ik weggeweest ben heb ik nooit veel zin om wat te doen.....maar gelukkig was ik voor ik naar de tandarts ging al een beetje actief geweest...
Eerst maar even een kop koffie...... en toen was het lunchtijd..... en vielen er ineens grote druppels regen..... heel even regende het flink door.... ik haalde wasgoed wat bijna droog was binnen, de rest liet ik hangen. 

 En verder zien we wel..... ik wil nog wel IETS doen, maar niet alles hoeft vandaag al klaar te zijn! Eerst  even 'teuten' en dan lekker aan de slag. 

Weer even de tv aan, kijken of er al nieuws is over Peter R. de Vries.... dat was wel schrikken gisteren. 
Als er zo iets gebeurt wil ik het liefst de hele dag voor de tv zitten om maar vooral geen nieuws te missen, maar ik heb heel bewust de tv UIT staan..... hij mag even aan voor het nieuws en dan weer UIT!



2 opmerkingen:

  1. Ineens was mijn reactie weg. Nieuwe poging.
    Vakantiegevoel is zalig, alles lijkt lichter en makkelijker te gaan. Ik denk dat ik er ook in duik. Zaterdag, na de trekking. 😁
    Die spaarpotjes zijn een leuk idee van de bank, slim!
    Ze staan op mijn lijstje maar nog niet geactiveerd. Ik weet geen doelen te bedenken.☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raar.... zomaar je reactie weg!
    Ik vind altijd dat je ook thuis het vakantiegevoel kan hebben..... gewoon zorgen dat veel dingen net even anders zijn dan de rest van het jaar.
    Ja, de trekking....... vandaag had ik in de postcodeloterij de ijsprijs van 7,50...... dat helpt niet bij de tandarts hahaha.

    Hahahah, er komen vast wel doelen.... ik heb een reservepotje voor als er iets stukgaat of zoiets, een verwenpotje voor mijzelf, nu ook een tandartspotje, tuinonderhoud en meer.... maar die weet ik uit mijn hoofd even niet. Andere mogelijkheden zijn vakantie, onderhoud huis, sparen voor een feest etc. zat mogelijkheden.
    Doordat ik een tijdje geleden wat extra onkosten had en dit ontdekte ben ik er mee begonnen, want soms komt er wel eens wat veel achter elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen