Zoeken in deze blog

donderdag 6 oktober 2022

De boodschappen zijn binnen.... en ik ook!

 Dinsdag kon ik een afspraak maken voor de herhaalprik...... de eerste mogelijkheid die ik te zien kreeg was op dezelfde dag dat ik de griepprik en pneumokokkenprik zou krijgen...... dat leek mij geen goed idee...... want het is op een heel andere locatie! Dan blijf ik heen en weer rijden, dat doe ik niet. 
Er stonden ook locaties bij die mij te ver weg waren....... maar gelukkig ook wat logischer mogelijkheden.... en nu heb ik een afspraak precies een week na die andere prikken en dat is dan in Purmerend. 
Het aantal coronapatiënten neemt weer flink toe..... de meesten zijn er met deze variant dan wel minder ziek van, maar dat geldt zeker niet voor iedereen...... en er kan zo weer een vervelender variant opduiken, dus ik haal die herhaalprik. Ik heb van de vorige 4 geen last gehad, want dat zou een reden kunnen zijn om te twijfelen..... maar ik had nergens last van. Ik ken mensen die er 1 of 2 dagen flink ziek van waren..... bij de meesten was het dan weer snel voorbij. 




Woensdag...... een lekker thuisdagje, veel gedaan in een rustig tempo.

Donderdag
werd het toch echt tijd voor de boodschappen, ik had wel al het één en ander gehaald voor mijn verjaardag, maar nu moest er nog heel veel.... alleen de verse dingen nog niet. 
Meestal vier ik het op meer dagen, want niet iedereen kan altijd op de dag zelf. Deze keer in elk geval vier ik het eerst zaterdagmidaag, dan zondag de hele dag, want dan ben ik echt jarig en volgende week zondag nog een keer..... en voor zover mogelijk i.v.m. de datum wil ik het liefst alle boodschappen al in huis hebben. Vaak komt er nog trakteren op de kapel bij..... dus dat is een flinke voorraad. De verse dingen haal ik natuurlijk op het laatst pas, maar dat doe ik gewoon hier.
Ik besloot eerst naar de supermarkt te gaan, die was het belangrijkst. Andere winkels eerst is wel handiger omdat ik daar geen gekoelde of bevroren dingen haal, maar die winkels kon ik evt. ook overslaan en de super overslaan was geen optie. 
Het was druk op de weg, opvallend druk. Er was ook niet heel veel parkeerplek, maar helemaal aan de buitenkant was nog wat.... ik zoek dan niet verder, ik hoef niet voor de deur te staan. 
Even zoeken naar de salades, ik zag allemaal andere salades dan ik gewend ben, maar gelukkig.... de salades die ik altijd zo goed vind hadden ze ook. Ik kon niet alles vinden, maar het was genoeg en ik ga toch nog hier naar de winkel voor de verse dingen, dus het was goed.... de kar was bijna vol....naar de kassa! Ik heb nog nooit zo'n volle kar gehad (en nog nooit zoveel betaalt), maar ja.... ik was er lang niet geweest en haalde nu alles in één keer..... ze jammer dat wij die winkel hier niet hebben. 
 Ik had bijna geen fruit meer en ik hou van een volle fruitschaal.... niet alleen omdat het lekker is, maar ook vind ik het gezellig staan en visite heeft ook wel eens trek in een banaantje of appel. Dus veel fruit gekocht, dat neemt ook ruimte in!
Daar stond iemand met een rollator.... staat ze nou in de rij of is ze nog aan het winkelen? Ik wachtte even en vroeg het toen.... nee ze moest nog één ding hebben. "Nou, als u snel bent kunt u nog voor!" Even later konden mijn boodschappen al op de band.... eerst hield ik nog wat ruimte zodat ze er nog tussen kon, maar toen een ander ook al aansloot vulde ik die ruimte op.... ik had een hele band vol~
De andere mevrouw kwam ook weer.... maar ja, als ik zeg 'ga maar voor' dan is ze ook voor die andere klant en dat is raar. Dus ik riep maar dat ik lang werk had dat er best iemand voor mocht. Ik had niet gehoord dat de mevrouw met de rollator aan het mopperen was dat ik zo veel had .... de caissière hoorde het wel. Ze zei tegen mij: "Laat u niet opjagen hoor!" De rollatormevrouw wilde voor..... er ging een nieuwe kassa open en die andere wachtende ging naar de volgende kassa...... de mensen er achter aarzelden toen ze zagen wat ik allemaal op de band had liggen. 
De rollatormevrouw bleek tergend traag te zijn...... pas tasjes pakken als er afgerekend is, terwijl er tijd genoeg was om al eerder wat in een tas te doen. Het betalen ging ook mis, ze wilde haar pas al opbergen toen de caissière zei dat het niet gelukt was. De mevrouw vatte dat op als: "U zegt dat ik het fout deed, maar ik deed het goed!" .... ze zaagde er flink over door en dat terwijl de kassamevrouw dat echt niet gezegd had! De caissière hield zich goed, zei niks verkeerds maar ze keek mij aan rolde met haar ogen.
Later zei ze: "Daarom zei ik laat u niet opjagen! Ze wil altijd voor en doet vaak moeilijk en is zoooo langzaam. Ik begrijp best dat niet iedereen snel kan, maar zij is echt traag! Laat haar maar nooit meer voorgaan!" 
Ik begreep het helemaal, ik heb ook in een winkel gewerkt en bij het zwembad had ik ook met veel klanten te maken en echt.... er zijn klanten die je achter het behang zou willen plakken! De meeste zijn leuk, gezellig en aardig, maar die uitzonderingen kunnen je dag flink verpesten. 


Ik heb deze caissière wel vaker, ze is altijd vriendelijk en bereid te helpen ..... maar ook aan het geduld van een goede caissière komt wel eens een eind. De klant kan wel koning zijn, maar niet elke klant gedraagt zich als een koning. Alle begrip voor mensen die onhandig zijn of niet zo snel...... maar er zijn grenzen en als ze dan ook nog eens gaan zeuren..... dan is die grens wel eens gereikt!
Ondertussen was er nog een kassa opengegaan..... de rijen groeiden! Maar ik was klaar! 




Bij de auto bedacht ik dat mijn koelbox te klein was, ik had nog een koeltas mee moeten nemen. Dan maar het belangrijkste in de koelbox en de rest even in een gewone tas en daar ter isolatie een andere tas overheen. Dat bukken om alles van de kar in de auto te krijgen vond mijn rug niet fijn.
Naast mij riep iemand..."Zo, dat zijn veel boodschappen" en we bleven even praten. De andere winkels sloeg ik maar over...... meteen naar huis. Kreun..... hoe krijg ik alles in de koelkast? 

Het is gelukt, maar ik ben af! Tijd voor koffie. De rest van de boodschappen komt later wel.... alles is al uit de auto, alleen nog overal een plek voor zoeken. 

Ondertussen is de fruitschaal ook weer goed gevuld, dat staat weer gezellig! Verschillende soorten appels, een peer, bananen, citroen, limoenen, kiwi's en cactusvijgen. 






 

2 opmerkingen:

  1. Je hebt recht op een week uitrustvakantie. Minstens. 😉😀
    Die vreselijke vrouw ken ik ook, je komt haar overal tegen. Gelukkig niet vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, volgende week hou ik mijn gemak, vooral maandag.... eerst uitslapen.
    Ja, vreselijk zo'n mens!

    BeantwoordenVerwijderen