Zoeken in deze blog

zondag 30 oktober 2022

Slecht en goed.

 
Eerst even mopperen...... ik moet het even kwijt! Sla gerust over, verderop wordt het vrolijker. Het is nou eenmaal toch mijn dagboek, ik schrijf hier alles wat mij bezighoud en dat kan niet altijd allemaal leuk zijn! Maar bij mij is het goede wel belangrijker!



Het is ondertussen wel bekend dat ik steeds problemen heb met medicijnen die er niet zijn.
Eerst was het één er een paar maanden niet, daar kreeg ik iets voor dat in principe hetzelfde is, maar ik moet met vertraagde afgifte hebben omdat ik tegen de gewone niet goed kan..... en ik kreeg dus tijdelijk de gewone waarvan ik minder innam om het nog een beetje leuk te houden. 
Toen dat er weer was (ik moest er zelf naar vragen, ik kreeg geen bericht of een automatische verlenging van het juiste middel) was mijn andere medicijn er niet...... het was toen maar een week te laat (zonder bericht) en dat redde ik, want ik hoef het maar 1x per week in te spuiten, dus als ik de laatste dosis gebruik heb ik nog een week. Niet lang daarna (9 september) moest de dosis verhoogd worden..... ik hoorde maar niet dat het klaar lag, maar ondertussen wist ik van iemand anders: 'ik ben gebeld dat het pas half oktober weer leverbaar is'...... nou, dat zal dan voor mij ook zo zijn. Na 3 weken werd ik door de apotheek pas gebeld met de melding dat ik iets anders kreeg tijdelijk....... want het kwam pas weer in januari. Dit zijn pillen die ik dagelijks moet nemen. Ik vroeg of ik als de spuiten er weer waren die dan automatisch weer kreeg, maar daar kreeg ik zo'n vaag antwoord op.... dat weet ik dus niet. 
Die spuiten moest ik altijd zelf bestellen, dat ging niet automatisch (mijn andere medicijn wel) en ik ging er vanuit dat het met die pillen ook zo zou zijn, dus omdat ik dit weekend mijn laatste zou gebruiken (ik had voor 4 weken gekregen) bestelde ik bijtijds en haalde dat eerder deze week op, weer voor 4 weken.
1 of 2 dagen later was er mail.....'Uw medicijnen liggen klaar'.    hm..... er staat nooit bij wat het is, alleen een bestelnummer en als het automatisch verlengd wordt weet ik geen bestelnummer, dus wat zal het zijn? Als onverwachts de spuiten er eerder zijn had er bijgestaan dat het in de koelkast moet, dus dat is het niet. Die andere dan, die met vertraagde afgifte, maar dat is eigenlijk nog wat vroeg, maar ja, wel lekker want dan heb ik wat speling voor als het er weer niet is.  
Vrijdag haalde ik het op..... 3 doosjes van de vervanging voor de spuiten......waar ik er dus van de week al eerder één van kreeg...... nu heb ik voor 4x4 weken in huis!!!! Dat is tot 20 februari.... en als het goed is komen die spuiten in januari weer. 
Ik zei dat ik daar van de week al eerder een doosje van had opgehaald..... kreeg ik een uitleg dat het een vervanging was voor die spuiten..... zucht..... dat wist ik al, maar ze vond het heel normaal blijkbaar. Ik denk dat luisteren erg moeilijk is..... ze gaf antwoord op een vraag die ze waarschijnlijk verwachtte..... maar die vraag stelde ik niet. Dus nog eens gezegd dat ik nu wel veel had...... en weer kreeg ik de uitleg dat het een vervanging is voor..... zucht, laat maar!


Ik heb liever die spuiten, niet alleen omdat dat maar 1x per week hoeft (wat natuurlijk handiger is), maar ik vind de manier van innemen niet prettig..... op een nuchtere maag met maar weinig water en dan een half uur niks nemen. Als ik wakker ben wil ik graag een glas water of een kop thee..... dat gaat dus niet, dat is teveel. Na dat half uur wordt ik vaak misselijk (sinds ik deze pillen heb)..... dan kan ik even niet eten. Maar..... ik moet regelmatig eten en ik mag het ontbijt niet overslaan. Als ik uitslaap wordt het zo wel erg laat voor ik ontbijt. Ik heb er wel wat op gevonden...... het komt vaak voor dat ik 's morgens om een uur of 6 even naar de wc moet en daarna weer verder slaap. Dan neem ik gelijk die pil in..... alleen heb ik al eens gehad dat ik met mijn slaperige kop het met een flink glas water innam en dat mag dus niet, dan werkt het mogelijk niet. Maar dan weer slapen en dan is dat half uur wel om als ik weer wakker wordt. Wat een gedoe ..... ik wil echt liever die spuiten..... dat werkt ook goed, ik was er blij mee! Net als dat middel met vertraagde afgifte (het heet nu met verlengde afgifte.... is hetzelfde, als het trager afgegeven wordt doet het er langer over!)..... daar was ik ook blij mee en mijn darmen stonden zelfs te juichen, echt waar..... maar iedere keer dat gezeur.... ze kunnen er niet alles aan doen, van dat ene middel weet ik dat het landelijk is en ook in België en waarschijnlijk overal, maar de informatie kan beter. 
Ik moet trouw mijn medicijnen innemen, maar dat wordt mij onmogelijk gemaakt en dat komt mijn gezondheid niet ten goede! 

Maar..... er zijn ook leuke dingen!!!!

Zaterdagmiddag hadden we een leuk concert..... een "patatje met ..... concert" ...... in ons eigen clubgebouw. 
Eerst speelde het opleidingsorkest, ze speelden goed en het waren leuke nummers. Daarna waren wij (de fanfare) aan de beurt en ik vond ook onze nummers erg leuk.... we speelden bijvoorbeeld Aladin en andere Disney muziek, Phantom of the opera, Formule1 thema, Queen, Baby elephant walk en meer. 
Het blies voor mij in het begin heel zwaar, er leek nauwelijks geluid uit te komen en wat eruit kwam klonk niet lekker, waardoor ik ook niet te hard durfde te spelen, maar zacht spelen lukte helemaal niet. Af en toe ging het wat beter, maar het kostte veel moeite. Ik zag niks raars aan mijn riet.... vaak is dat de boosdoener, dan is het stuk of het zit een heel klein beetje scheef (soms nauwelijks zichtbaar), dus toch maar wat rommelen met mijn riet, beetje schuiven.... het leek ietsje beter, maar geen succes...... dus steeds opnieuw proberen en zo ongeveer halverwege het concert ging het ineens goed, maar toen voelde het ondertussen of ik al 6 uur gespeeld had hahaha, maar het ging duidelijk beter, dus toch nog lekker gespeeld! 
En het was gewoon heel gezellig! 
Na afloop wat drinken en toen kwamen de patatjes, frikadellen, kaassoufflés op tafel samen met bakken sla en rauwkost........ heerlijk, ik had ondertussen honger! Het had van mij veel eerder mogen komen, er zat lang tussen lunch en diner...... normaal eet ik rond 4 uur een kleinigheidje (dat is onderdeel van mijn dieet, dat moet dus), maar om 4 uur begon het concert, van tevoren natuurlijk instrument uitpakken en in elkaar zetten, lessenaar uitvouwen, muziek pakken, alles neerzetten..... dan luisteren naar het jeugdorkest..... het werkt niet om dan snel tussendoor een broodje te eten..... bovendien is het dan vlak voor ik moet spelen en ook dat werkt niet! Maar goed, ik heb het gered zonder een hypo (suikertekort) te krijgen en voor noodgevallen heb ik druivensuiker mee..... en bovendien, in ons clubgebouw weet ik de suikerpot ook wel te vinden als het nodig is..... of een glas zoete frisdrank (griezel.... niet lekker, maar het helpt wel als het nodig is). 
Het was gezellig om samen te eten..... samen met het publiek. Mijn plan was om mij even lekker uit te leven en niet teveel op mijn dieet te letten. Maar ik heb het nog best netjes gedaan....ik heb lekker veel sla een rauwkost genomen en natuurlijk patat (zonder) met een kaassoufflé en later nog een kroket toe. 
Kroket en kaassouflé is dan eigenlijk wel wat royaal, maar ach..... het was niet gigantisch veel en meer kon er ook echt niet in. 
Ik heb tijden gekend dat ik onverzadigbaar leek, maar die tijd ligt achter mij...... ik mag niet meer zoveel, maar heb daar ook niet meer zoveel behoefte aan. Soms, als het iets is waar ik gek op ben wil ik wel eens wat teveel nemen, maar verstandig is dat niet, daar heb ik meestal snel spijt van. 
Maar dit was heerlijk..... en gezellig.
Daarna nog even kletsen en toen naar huis..... ja keurig op de fiets! Maar wat was het warm.....
 29 oktober (de verjaardag van mijn (overleden) oudste broer, volgens mij was het nooit warm op zijn verjaardag. 
Ik heb regelmatig buiten gestaan omdat het daar gewoon heerlijk was. Ik had mijn jas mee, want terug op de fiets dacht ik die wel nodig te hebben...... niet dus! Ik had hem aan, maar veel te warm.  Thuis snel mijn jas uit, spullen opgeruimd, fiets in de schuur en wandelen zonder jas..... ik denk dat dat rond half 10 's avonds was. ...... niet normaal toch? Iemand vertelde dat ze die dag kinderen in badpak op het water had zien spelen.... 29 oktober!!!
Daarna sliep ik snel...... ik was flink moe, maar.......... het was in alle opzichten een heerlijke dag, voor herhaling vatbaar!

En nu is de wintertijd weer ingegaan.... heerlijk een uur langer geslapen en toch op een fatsoenlijke tijd opgestaan!  Vanavond lekker de kaarsjes aan als het vroeg donker is..... gezellig! Ik vind het heerlijk als het in de zomer lang licht is, maar nu vind ik de kortere dagen ook weer fijn. Het heeft altijd iets gezelligs, knus...... maar ik zou het zo niet graag het hele jaar hebben. Daarom ben ik zo blij met de wisselende seizoenen en de zomer- en wintertijd! Steeds weer iets om naar uit te kijken, steeds weer anders. De natuur waar duidelijk aan te zien is welk seizoen het is. Langer licht of langer donker, geleidelijk aan hogere temperaturen en dan weer dalend..... steeds een andere periode met weer z'n eigen leuke dingen .... ik hou ervan!  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten