Zoeken in deze blog

zondag 2 oktober 2022

En het eindigde met een gezellig en heerlijk etentje!

 Vrijdag
Voorlopig ben ik nog niet van de schilders af, dat is mij wel duidelijk.
Ik heb nu voor en achter een steiger...... voor kan ik naar de schuur.... maar verder niet. Nou ja, als het nodig is loop ik via het erf van de buren... om hun schuur heen, maar dat doe ik eigenlijk liever niet, ik hou daar niet van. En met de fiets doe ik dat al helemaal niet als daar auto's staan.... bovendien is het lastig de fiets uit de schuur te halen als er zo weinig ruimte is, want de ruimte tussen voordeur en schuurdeur is net te klein voor een fiets..... dus ik moet meteen een draai maken of de voordeur open laten staan en die draai is nu lastiger. 
 Achterom gaat niet omdat mijn achterdeur van buitenaf niet op slot wil. Ik ging er vanuit dat ze de steiger nog wel anders gingen neerzetten voor het weekend, maar toen dat wat lang duurde ben ik toch maar even naar de keet gelopen en gevraagd..... het was de bedoeling dat hij zo bleef staan (misschien maakte hij een geintje, maar dan bracht hij het serieus).....en ik was daar duidelijk niet blij mee. Een heel weekend..... geen goed idee! Uitgelegd waarom niet en er werd meteen beloofd dat ze hem wel anders zouden neerzetten. Ze kwamen snel en zetten hem een stuk opzij, nu kon ik er probleemloos door..... met iets minder zou ik ook tevreden zijn geweest. De één zette nog een plantenbak voor mij opzij, een ander de kliko...... nu had ik helemaal ruimte zat. 

 Hij staat nu een klein stukje voor het huis van de buren. Dat lijkt mij geen probleem, zo moeilijk zijn ze niet en met die buren heb ik een soort gezamenlijk erf..... wel ieder onze eigen kant, maar zonder afscheiding... dat is overal in onze straat zo. Daar staan onze auto's, naast elkaar.... dat is ook wel prettiger zonder afscheiding, want dat is eenvoudiger indraaien, dan is er meer speling en ook is er meer ruimte om tussen de auto's door te lopen. 
En zij hebben ook de schilders en de glaszetters gehad en volgens mij zag ik toen ook een keer dat de steiger een klein stukje voor mijn huis stond..... daar maken wij geen probleem van. 
Één van de schilders komt maandag niet terug, die heeft dan een andere klus, maar die andere is er wel. Hij bedankte nog even voor de koffie...... en hij ging naar huis. 
Ik begreep dat ze aan de voorkant niet zo lang bezig zijn..... dat zou mooi zijn omdat de steiger daar gewoon veel meer in de weg staat. Wel iets minder raam voor, want de badkamer heeft alleen twee kleine raampjes. Minder felle zon aan de voorkant, waardoor er mogelijk minder schade aan het hout en de oude verf is.... ik weet het niet, maar ik hoop echt dat ze voor snel klaar zijn boven. 

Ik kreeg de 'uitnodiging' voor de griepprik vandaag....... en ik mag gelijk de pneumokokkenprik halen. 
Eerdaags ben ik ook aan de beurt voor de coronaherhaalprik...... iedereen van 1952 (zaterdag werd dat 1953) en eerder mag een afspraak maken en ik ben van 1954. Nou, dan heb ik alles maar gehad. Ik heb er nog nooit last van gehad (de pneumokokken heb ik nog niet eerder gehad), hooguit een gevoelige plek op mijn arm, dus voor mij geen enkel probleem, hoewel dit wel wat veel van het goede is! Nou ja, mooi dat het kan! Ik weet dat er mensen anders over denken, maar ik ben nog steeds van mening dat de kans op problemen door een inenting veel kleiner is dan de kan op problemen door hem niet te nemen en dat geldt voor alle inentingen.... maar de ene ziekte waar je tegen ingeënt kant worden is wel ernstiger dan de andere. De kans om anderen te besmetten is ook meteen veel kleiner en dat is ook een groot voordeel. Ik haal ze dus allemaal..... ik ben altijd snel ziek van allerlei virussen en ander gespuis, mijn gezondheid wordt er toch al niet beter op dus ik krijg liever geen griep e.d. en de ziektes waar ik als kind tegen ingeënt ben wil ik al helemaal niet. En bij mij helpt de griepprik echt..... overduidelijk.... vroeger sloeg ik geen enkele ronde over, sinds de prik heb ik het zelden en dan korter en/of minder heftig. 


Voorheen waren de tijdvakken om de prik te halen niet vaststaand, je mocht ook in een ander tijdvak komen. sinds corona is dat gewijzigd, logisch. Ik hoor altijd in het eerste tijdvak te komen, maar omdat ik geen ochtendmens ben kom ik liever later en dat deed ik voorheen ook altijd..... lekker laat, dan was het rustig, want de meeste mensen waren dan al geweest. Nu moet ik dus net als vorig jaar vroeg komen, maar dan zorg ik ook dat ik laat in mijn tijdvak kom..... rustig aan, veel mensen staan al voor het begint in de rij.... als ik kom is de rij meestal weg. 

En weer was ik een verjaardag vergeten.... maar deze keer ging het om een lief ukkepukkie...... de vorige die ik vergeten was is al een stuk ouder. Voor kleintjes had ik ook nog wel kaarten in huis, voor de oudere jeugd is het een beetje op!


Daarom kreeg deze toch nog een kaart, maar pas in de namiddag ..... toen de schilders weg waren en ik verder ook nergens meer op hoefde te wachten. Ik ben blij dat ik besloten heb de stoel die ik nog wil kopen even uit te stellen, want als ze met dat pakket voor de steiger staan is dat nogal onhandig....ik weet niet hoelang ze nog bezig zijn, het hangt ook van het weer af.

Toen ik de verjaardagskaart wegbracht ging ik gelijk even boodschappen doen..... en zowaar had AH het ijs waar ik nog kraskaarten van had. Ik had 2 kaarten, maar 2 dezelfde dingen mogen niet in één keer gehaald worden. Geen probleem..... ik deed er een beurtbalkje tussen.... de tweede was voor de 'volgende klant' en dat was ik toevallig ook zelf. In het begin van de actie zou ik er gewoon 2 keer 1 gehaald hebben, maar nu de actie op het eind loopt en ik al heel vaak een leeg vak aantrof vond ik dat het nu maar zo moest. De caissière vond het prima..... gewoon toch twee aanslaan kan niet, dus dit was een goede oplossing. 
En dan de stickers voor het boek..... dat loopt geloof ik ook al op het eind....... ik heb er nog niet veel, maar ach, het is toch een leuk boek met leuke weetjes. Als kind kocht ik al graag boeken over alles wat met de natuur en dan vooral met dieren te maken had..... en dit soort boekjes vind ik ook leuk. 
Ik heb sowieso graag boeken over alle mogelijke onderwerpen en soms zijn dat jeugdboeken..... juist als het over iets gaat waar ik weinig van weet is dat een goede basis...duidelijk uitgelegd! 
Ja, ik stam nog uit de tijd voordat er computers ware, voor internet..... toen haalden we wat we wilden weten uit boeken en voor een deel doe ik dat nog steeds. Op internet zoek ik heel gericht en bij boeken blader ik of ik interessante dingen tegenkom. Het is anders! 

Zaterdag dan toch maar eens de watermeterstand opgenomen (moet voor 6 oktober).... en zoals altijd zag ik het niet goed....sinds ik deze watermeter heb zie ik het gewoon niet,  dus foto gemaakt


en het leek mij duidelijk, vooral de 4 was ik heel zeker van, de 8 bijna zeker en de laatste... ik vermoedde een 6 (dat was dom, dan was het een 6 in spiegelbeeld, maar ik lees goed in spiegelbeeld, dus dat valt mij niet altijd op).... maar goed, die laatste is het minst belangrijk. 486 dus. Ik had nog niet naar de vorige stand gekeken..... maar Edwin is beter in deze dingen dus ik stuurde hem de foto toe...... meteen bericht terug dat ik naar Pearl moest, er was maar één cijfer goed..... ik was er van overtuigd dat dat de 4 was, maar het was de 8. Huh? De 4 was een 1.  Nog steeds zie ik zelf echt een 4! Ik weet dat ik een beetje dubbel zie, maar dit was voor mij echt duidelijk een 4.  Volgens Edwin was het 183 ..... ik zocht de meterstand van vorig jaar op..... hm.... het kon geen 4 zijn, als dat een 4 was dan had ik wel erg veel verbruikt.  Bij 183 is het verbruik 43 kuub en dat is normaal voor mij. Iets minder dan voorgaande jaren, maar dat kan best, een paar kuub meer of minder is normaal. 
Blij met Edwin en in dit geval vooral blij met zijn ogen! 😂. Overigens werkt hij bij een waterleidingbedrijf !
Ik ben er ondertussen wel achter waarom ik een 4 zie, met veel moeite kan ik de 1 nu ook zien.... ik zie door de lichtval een streep waardoor het een 4 lijkt. 
Nou, meteen doorgeven, dan hebben we dat weer gehad. 

's Avonds had ik een familie-etentje met neven en nichten. Ik besloot met de bus te gaan, want op de terugweg is het donker en een deel van die weg is onverlicht. Een smalle weg, meestal om die tijd veel tegenliggers die mij verblinden..... ik ben de laatste tijd 's avonds echt wel moe..... het leek mij beter om met de bus te gaan, het zekere voor het onzekere! Ik zou niet zo lang blijven omdat ik nog een andere afspraak had en omdat ik toch geen toetje neem kon ik best wat eerder weg.... en dan wordt het allemaal bij elkaar niet zo erg laat (die andere afspraak hoefde niet zo lang te duren).
Er waren er meer die met de bus gingen, maar die gingen naar een ander etentje...... wel mensen die ik kende, dus even kletsen in de bus. Met de bus is best leuk hoor!
Ik was de eerste bij het restaurant en ging alvast aan de lange tafel zitten..... op een lekkere bank, vind ik toch comfortabeler dan de stoelen, ook omdat er een kussentje lag voor in mijn rug. Al snel kwamen de anderen.
Het was heel gezellig en het eten was heerlijk..... ik heb zelf aan een hoofdgerecht altijd genoeg, maar er waren ook heerlijke voorafjes..... ik liet mij niet verleiden, dan wordt het echt teveel! Het was zo lekker dat ik vergat er een foto van te maken! Ik had een xxl-schnitzel met pepersaus en die was heerlijk (en groot). Ik heb gesmuld en het was leuk weer eens neven en nichten te zien die ik maar zelden zie. Ik zat naast de oudste, die is al in de negentig! Ik genoot van zijn verhalen over zijn vakantie en zijn moestuin en alles wat hij nog deed..... heerlijk zoals hij nog bezig is... en duidelijk nog steeds wat van het leven weet te make!. Hij is zaterdag jarig, ik moet niet vergeten een kaart te sturen! 



We zaten daar wel lekker in een hoek waar niet steeds mensen langs moesten, dus heel rustig. Niet dat ik het een probleem vind als ik soms even opzij moet omdat iemand er niet langs kan, maar dit was ook wel prettig


Het werd toch nog laat, gelukkig had ik verder geen vaste tijd afgesproken. Toen de toetjeskaarten gebracht waren nam ik afscheid.... ik wilde toch geen toetje, ik neem vrijwel nooit toetjes en in restaurants al helemaal niet, want die hebben zelden beschaafde toetjes.... hoe heerlijk ook, dat zijn suikerbommen en niet goed voor mij! En als ze al een klein toetje hebben dan is het meestal niks bijzonders, dat vind ik dan ook niks. Ik pakte de kaart niet eens aan, betaalde mijn deel en vertrok, nog even zwaaien en naar de bus. Ik neem geen voorafje, ik neem geen toetje, ik drink geen alcohol maar water, ik rook niet ...... sommige mensen zullen dat saai vinden, maakt mij niet uit, ieder leeft zijn eigen leven! 

Het parkeerterrein over, trap op..... oei.... hier is het donker, ik moet ook weer naar beneden, ik zie niet waar en ik zie geen leuning. Voetje voor voetje.... eerst voelen voor ik een voet neerzette, want ik had geen zin om naar beneden te kukelen ....en ineens zag ik de leuning, wat verder weg dan ik dacht.... toch nog voorzichtig liep ik naar de trap en toen was er licht genoeg en had ik de leuning stevig vast, dus geen probleem! Beneden oversteken en ik wist dat ik nu naar een andere halte moest dan waar ik uitstapte. Met de auto reed ik hier wel vaker, maar naar mijn idee was er niet overal voetpad..... oooo, achter die bedrijfspanden loopt een fietspad met voetpad ernaast, dat moet uitkomen bij de school waar een bushalte is! Het klopte.....ik was er bijna toen er net een bus wegreed...jammer! Er gaan veel bussen, maar om die tijd net iets minder, maar 17 minuten wachten is geen ramp, het was goed weer, het was droog, minder wind dan op de heenweg en het was helemaal niet koud, ik kan mijn jas niet eens dicht!
Het was stil in de bus, alleen helemaal achteraan zaten er nog een paar. Het is ca. 6 minuten rijden, dus ik zat net toen ik al kon uitstappen. Toen nog even via het tunneltje onder de weg door, de brug over en dan staat daar mijn fiets voor het laatste kleine stukje. Mijn fiets bij de uitstaphalte zetten had ook gekund, maar waar ik instapte is daar een flink eind vandaan, dus dan had ik eerst via datzelfde tunneltje moeten fietsen, fiets neerzetten, lopend weer terug door die tunnel en dan nog een stuk lopen naar de halte..... daar moet je dus een kwartier extra voor uittrekken..... geen zin in. 
Eigenlijk is het maar een heel klein stukje, maar ik vind het altijd lekker om nog even te fietsen.
Natuurlijk had ik best mee kunnen rijden met iemand die naar Monnickendam ging of er langs kwam, maar dan had ik moeten wachten en ik wil ook niet dat iemand voor mij eerder weggaat. Heen net zo, ik weet zeker dat ik mee kon rijden als ik het gevraagd had, maar het is zo simpel om met de bus te gaan, dan vind ik het niet nodig om te vragen of ik mee kan. Als ik daardoor heel lang onderweg zou zijn met 4x overstappen of zo dan is het eenvoudiger om mee te rijden, maar nu niet.
Als terug toevallig iemand gelijk met mij weggegaan was die mijn kant op ging was het wat anders, maar nu ging ik gewoon met de bus, geen enkel probleem. 
Om half 11 was ik thuis, later dan mijn bedoeling was, maar goed, ik ging even snel nog naar iemand toe om ergens mee te helpen, niet zwaar, maar te onhandig om alleen te doen. Samen was het een klusje van niks en ik ging meteen weer naar huis. Snel mijn nachthemd aan en op de bank......heel even nog tv kijken en een koppie thee en dan slapen. Zondag wil ik weer het één en ander doen in huis. 
Zondagmorgen werd ik wakker op de bank...... ik had weinig tv gezien en de thee was koud geworden!

Het was een heerlijke avond!!!





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten