Zoeken in deze blog

zaterdag 22 oktober 2022

Het feest kan beginnen....

 ... want ik ben binnen.



Nou ja, binnen..... het ging niet zo snel en het was geen echt feest.


Deze feesttent op het evenemententerrein van Purmerend is de priklocatie waar ik vandaag naartoe moest.... klinkt wel heel feestelijk.  Deze locatie had ik nog niet gehad.... de eerste twee keer was ik ook in Purmerend, maar dan in een sporthal. de derde  keer ging ik naar de Rai en de vierde keer kon ik zonder afspraak in Monnickendam terecht en nu dus in de tent in Purmerend. 
Ik was zoals altijd veel te vroeg, ik hou altijd rekening met allerlei tegenslag.... en in de Purmer heb ik vaak genoeg moeten wachten omdat er koeien moesten oversteken en één keer ging dat mis en sloegen ze op hol, waarbij de wachtende auto voor mij flink beschadigd werd. Sowieso is het daar erg smal en als er iets gebeurt waardoor de weg geblokkeerd is dan is de enige mogelijkheid om terug te gaan en via een andere route naar Purmerend te gaan. Die andere route neem ik ook wel eens, dat is een stukje om, maar je kan wel sneller rijden. Het hangt er vanaf waar ik moet zijn in Purmerend......nu moest ik aan het eind van de Purmer zijn, schuin tegenover de Purmerkerk en de huizen daar en zo ongeveer net voordat de bebouwde kom van Purmerend begint.... ... dan is via de Purmerpolder echt de meest logische route. 

 Altijd als ik langs die priklocatie rij zie ik mensen bij de ingang van het terrein staan die de weg wijzen..... nu niet. Linksom of rechtsom? Ik ging maar achter mijn voorganger aan en kwam op een terrein dat volledig bestond uit rijplaten..... heel veel rijplaten die elkaar overlapten.... lekker hobbelig dus. Er stonden ook al wat auto's. Vond ik niet gek.... het was 10 uur, dan zullen er vast al veel binnen zijn (geweest). Mijn afspraak was om 5 over half 11..... ik had dus alle tijd. 
Ik liep er rustig naartoe, mijn ervaring is dat ze meestal niet op tijd letten en dat ik zo mag doorlopen. Nu kwam ik wel een paar mannen tegen die mij de weg wezen en vertelden dan het om half 11 pas open ging. Oké, dat is niet zo doorlopen dus.  Er stonden al een paar mensen.....  ik was de vijfde en al snel kwamen er mensen na mij. Tegen half 11 was er binnen enige bedrijvigheid te zien..... tijdens het wachten werd er niet echt gemopperd, maar wel een beetje en hoorde ik opmerkingen als: "Vooral geen minuut eerder hoor...stel je voor dat je teveel doet" ..... ik vind het wel leuk om daar even in mee te gaan en vervolgens een verklaring te bedenken waarom hij niet de deur opendeed: "Het zal zijn opdracht zijn, hij krijgt denk ik een seintje van binnen wanneer de deur open mag.... best vervelend voor hem om ons te zien staan terwijl hij ons niet mag binnen laten".
En "De computers moeten natuurlijk ook eerst opgestart worden!" Ze vonden dat dat eerder moet en eentje zei: "Mijn afspraak is om half 11 en er staat dat ik 5 minuten van tevoren aanwezig moet zijn om mij aan te melden e.d., dan moeten ze dus eerder dan half 11 opengaan". Dat vond ik eigenlijk ook wel. 
Klokslag hal 11 ging de deur open.... omdat 2 mensen nog iets anders moesten regelen werd ik derde i.p.v. vijfde.  Bij de balie moest de medewerker die ik had nog even iets overleggen met een collega, dus ook dat ging niet supersnel en vervolgens kreeg ik een "Moderna-armbandje en mocht mij bij de volgende melden..... "Ja, ik heb overal nee ingevuld" .... ik mocht gaan zitten tot het licht groen werd..... ik ging naar het tweede hokje, bij het eerste hokje zat mijn voorganger in de rij. Wat was dat rode licht akelig fel, het deed pijn aan mijn ogen!  Hokje één werd groen en de wachtende had het niet door... ik riep en anderen riepen..... gelukkig, hij had het door. Ik had nog rood. Bij hokje één mocht de volgende al..... ik had nog rood.... maar ineens mocht ik. Dan gaat het snel.... weer mijn rijbewijs laten zien en prikken maar. Het ging uiteinelijk best wel vlot, maar de andere keren ging het sneller....... maar ik had geen haast.
Kwartiertje wachten zonder mondkapje...... ik ging lekker zitten lezen. Ik zag dat 1 klok achter liep..... op welke klok had ik nou gekeken tot ik ging zitten? Nou, ik zat lekker te lezen, dus evt.  5 minuten langer vond ik geen probleem.  
Nog elke keer dat ik geprikt ben kom ik daar alleen maar vriendelijke mensen tegen, ze zijn allemaal aardig. Hier werd ik door elke medewerker die ik binnen of buiten tegenkwam begroet en er werd mij een prettig weekend toegewenst. En vriendelijkheid is besmettelijk (net als onvriendelijkheid), dus mensen beantwoorden dat dan ook weer vriendelijk en vrolijk. Ja, wat je zaait dat oogst je! 

Door naar de Action, daar was ik van de week niet aan toegekomen en ik wilde toch ergens naar kijken. Het was er druk, maar ik heb heerlijk even gewinkeld! 

Het was ondertussen 12 uur geweest..... etenstijd. Na het prikken heb ik altijd de neiging om mijzelf te verwennen..... lekker lui onder een dekentje op de bank en wat lekkers...... wonderlijk..... ik vind dat logischer na iets dat vervelend is geweest en dat is dit nooit.... ik heb nog nooit last van bijwerkingen gehad, niet veel last van de prikplek (vooral niet als ik die arm daarna extra beweeg).... de prik zelf voel ik nauwelijks.... dus het verwennen kan zeker niet als troost bedoeld zijn. 
Toch vond ik dat ik wel wat lekkers verdiend had en ging tegenover de Action lekker aan een tafeltje zitten en bestelde een cappuccino en een tosti...... dat vind ik verwennen.... ik ben niet veeleisend! 


Naar huis, daar wachtte mijn bank met mijn dekentje ..... ik ging via een andere route naar huis..... het was raar weer...... miezerig, dan weer echte regen, even een felle zon en dan weer regen.... beetje regen, meer regen..... ik was constant aan het schakelen met mijn ruitenwisser. 

Toen ik binnen was ging de zon weer schijnen, maar nu voor een langere tijd..... altijd een mooi gezicht als de zon op de herfstbladeren schijnt. 

Laat de winter maar komen..... ik ben nu ingeënt tegen griep, pneumokokken en corona.....  ik denk dat ik een barre winter met allerlei virussen en ander onheil wel overleef! 

 


2 opmerkingen:

  1. Even wachten is niet zo erg maar ik weet nog dat ik zoiets vroeger ook vervelend vond. Intussen ben ik geduldiger geworden, 'n beetje.
    Hoe dan ook, je bent weer bijgeprikt, at je tosti en kon onder je dekentje. 😁
    Inderdaad, laat die winter maar komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wachten vind ik ook niet zo erg.... en het was niet eens ze lang..... alleen is het wat vreemd als je moet wachten als je als één van de eersten binnen bent en er niemand voor was bij het prikhokje. Evengoed geen probleem hoor, maar dan snap ik het wel een beetje als mensen gaan mopperen. Maar...... er werd niet erg gemopperd, een beetje maar!
    Ja, helemaal klaar voor de winter...... en even lekker niksen!

    BeantwoordenVerwijderen