Zoeken in deze blog

woensdag 12 oktober 2022

Lief dagboek 🤣😀😜

 Daar ben ik weer......  
Zondag vergat ik gewoon dingen op tafel te zetten die ik dinsdag terugvond in de koelkast 😂 .... allemaal dingen die ik graag lust, dus ik heb de komende tijd steeds wat lekkers op brood! Ik heb dat wel vaker..... dan denk ik er gewoon niet meer aan! Het is niet zo dat er niks op tafel stond, maar ik had meer smaken in huis. Nou ja, ik heb geen klachten gehoord en er stond een mand met kleine zakjes chips die ze 'plunderden' .... dus niemand zal omgekomen zijn van de honger.  Ze weten allemaal dat ze alles kunnen pakken wat ze zien, dus een snoeppot die ze ergens ontdekken mogen ze ook leegeten. Ik had overigens wat snoeppotten duidelijk in de buurt van en op de tafel gezet, maar ook als ik dat niet heb gedaan mogen ze die pakken als ze ze zien. Ik vind het altijd wel leuk als iemand weer ergens wat lekkers ontdekt. Als er kinderen zijn zeg ik altijd dat hun ouders de baas zijn en dat ze daar aan moeten vragen of ze nog meer mogen snoepen en niet aan mij. Van mij mogen ze alles opeten, maar er kunnen heel veel redenen zijn waarom de ouders dat liever niet hebben en ik wil hun gezag niet ondermijnen. 

Maandag deed ik nog minder dan ik van plan was......'s morgens de belangrijkste dingen alvast opgeruimd en toen was het tijd voor koffie..... ik viel nog voor 12 uur 's middags in slaap terwijl ik naar een film keek en werd om 2 uur wakker doordat de telefoon ging.


Dat gesprek duurde ongeveer 2 uur (was wel een gezellig gesprek!) en toen was het dus al 4 uur! Toen heb ik echt niet veel meer gedaan, maar dat heb ik dinsdag ingehaald, alles wat ik maandag oversloeg deed ik dinsdag. 



De extra stoelen voor mijn verjaardag staan er nog wel, want ik krijg nog meer visite..... in elk geval zondag, maar er zijn ook mensen die nog een afspraak zouden maken, dat hoor ik dan nog wel. Ik vind het prima..... zo blijft het steeds gezellig en heb ik niet alles tegelijk. Best leuk als er meer mensen zijn... vaak mensen die elkaar lang niet gezien hebben en dat is dan erg leuk, maar als ik 20 mensen tegelijk heb dan vind ik dat wat teveel van het goed, hoe gezellig het ook kan zijn.




Dinsdagavond op de muziek speelde ik beter dan ik maandenlang deed..... het was natuurlijk niet perfect en nog wel erg vermoeiend, maar het ging duidelijk beter! Meer klank, beter geconcentreerd en ik hield het toch wat langer vol. Ik had het natuurlijk het hele jaar druk en nu is het een stuk rustiger voor mij...... er moet nog zat gebeuren, maar er is nu helemaal geen tijdsdruk meer... het was al veel minder, maar voor mijn verjaardag wilde ik nog wel dat het beneden op z'n minst redelijk was en dat is gelukt. Maandag heb ik de tijd genomen om lekker uit te rusten en dat doet ook goed en langzaam aan begin ik te wennen aan de andere manier van blazen sinds ik die nieuwe tand heb. Het blaast nog steeds niet echt lekker, maar het gaat steeds beter. Alles bij elkaar gaat het nu dus gewoon beter met mij! 

Woensdag op visite bij iemand die verhuisd is..... ik wilde wat meenemen, maar ik wist niet goed wat! Ik ken haar de slecht om te weten waar ze van houdt en besloot uiteindelijk om dan een mandje met fruit te geven. Van één soort fruit wist ik toevallig dat ze het lekker vond, dus dat moest erbij! Alles in een leuk mandje wat ook blijvend als fruitmandje gebruikt kan worden (altijd fijn om dat soort dingen in huis te hebben.... ik koop regelmatig iets dat als cadeau voor veel mensen kan en dat ik evt. zelf ook leuk vind... handig voor als ik onverwachts iets nodig heb).... klaar. 
Mandjes e.d. zijn handig om op voorraad te hebben, want dat kan met van alles gevuld worden, afhankelijk van wie het krijgt en waarom. Het is te vullen met dingen die gewoon in de supermarkt of bij de drogist te koop zijn, dus ik hoef er niet voor naar Purmerend of Amsterdam. Vul het met flesjes badschuim e.d. of met allerlei soorten thee, zet er kaarsjes in, vul het met planten of fruit, snoep...... leg het er een beetje leuk in, pak het in met doorzichtig folie, strikje erop of hang er iets leuks aan, kaart eraan en het ziet er meteen als een echt cadeau uit.


Ik koop ook wel eens kleine lichtslingers op batterijen in voorraad (als ze goedkoop zijn) en drapeer die slinger rond de artikelen ..... ik zorg dat ik ook als het ingepakt is bij de aan/uit-knop kan en ik kom binnen met een 'verlicht' cadeautje. 

Woensdag kreeg ik ook een uitslag over antistoffen...... ik weet nu dat ik in elk geval voor mei dit jaar niet besmet ben geweest met corona, die antistoffen zaten niet in mijn bloed, maar er zaten wel antistoffen in die het gevolg zijn van de vaccinaties..... die hebben dus gewerkt.
Ik doe mee aan een onderzoek van het RIVM i.v.m. corona en ik heb een paar keer bloed op moeten sturen (moet ik binnenkort weer, de spullen kwamen vandaag binnen) en een tijdje geleden werd gevraagd of ik de antistoffenuitslag zelf ook wilde zien..... vandaar. Toch goed om te weten! Ik weet nu dat mijn lichaam doet wat het moet doen na een vaccinatie....  en daar ben ik blij om. Ik heb geen corona gehad, ook niet een klein beetje zonder dat ik het merkte ..... aan één kant mooi, want dan kan ik ook een ander niet besmet hebben, aan de andere kant.... de antistoffen na een besmetting beschermen beter tegen een volgende besmetting dan die van het vaccin. 
Maar ja...... een besmetting kan ook heftig zijn, dus ik krijg het nog steeds liever niet.... ik reageerde meestal ook heftig op het griepvirus (waar ik gelukkig tegen ingeënt word)..... een heel lichte besmetting waar ik niet of nauwelijks last van heb zou mooi zijn (als ik het niet verspreid), maar dat is niet te bestellen! 

Wie nog papieren kerstkaarten wil versturen kan ze beter binnenkort al posten, want de post kan het denk ik nu al niet meer aan, dus met Kerst zal dat nog erger zijn. 
Ik weet van 4 mensen dat zij vrijdag (vóór de buslichting) een kaart voor mij postten. 1 kaart kwam keurig zaterdag aan..... 2 kwamen er dinsdag..... en de 4de is nog onderweg!
Ik hoor hier in de omgeving veel klachten, dus ik ben geen uitzondering. Overigens waren de kaarten wel allemaal ergens anders gepost (Utrecht, Gelderland, Friesland en Noord-Holland). Het kan best zijn dat er nog meer onderweg is, geen idee! 

2 opmerkingen:

  1. Een goede verjaardag gehad, las ik, ik had niet anders verwacht, jou en je blog kennende. Fijn dat de vrienden, familie en kennissen aan je gedacht hebben, ze hebben je inderdaad heerlijk verwend.
    Je kunt er weer een jaar tegen.
    Nog geen corona gehad, is ook een pluspunt. Ik ook niet, ga nu wel voor de nieuwste prik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was super!!
    Ja, ik ga ook voor de volgende prik, eerst zaterdag de griepprik en pneumokokkenprik en een week later de herhaalprik.
    Ik heb nu het bewijs dat ik het niet gehad heb en dat mijn lichaam door de coronaprik wel antistoffen aangemaakt heeft, toch goed om te weten.

    BeantwoordenVerwijderen