Zoeken in deze blog

zaterdag 8 oktober 2022

Mijn verjaardag is nu al geslaagd.....

 ... en het moet eigenlijk nog beginnen! 


Hoewel ik zondag jarig ben, kreeg ik zaterdag al visite.......ik maakte er een beetje zelfbediening van, zette alles klaar....:"In de zwarte kan zit koffie, in de grijze gewone thee en in de groene heet water voor andere thee, andere koffie, cup a soup of chocola. Daar staan de bekers, ga je gang. Hier staat zoetigheid, dat staat hartig, fruit en rauwkost zwerft er doorheen. 










Daar kwamen ze, B en P.  Heel gezellig. B kwam met de auto uit Almere en pikte P uit Amsterdam ergens op en reden samen naar Monnickendam. 
Ik kreeg een gedicht voorgelezen (dat doen wij wel vaker) en uitleg wat het cadeau was....... we ging met z'n drieën uit eten! Ze hadden al gereserveerd.... in Monnickendam! Geweldig. 


Dus na verloop van tijd gingen we die kant op.... 1 van ons drieën kan niet zo ver lopen vanwege benauwdheid, dus we gingen met de auto. Het is altijd moeilijk parkeren in het centrum, maar ik bedacht nog een parkeerplaats die er niet zover vandaan was, maar ja.....of daar plaats was.....
Het lukte, maar het was er wel behoorlijk druk, dus we hadden geluk en toen we verder liepen zagen we dat het anders niet gelukt zou zijn. 
We zaten op een lekker plekje...... en we kozen alledrie voor hetzelfde: Een runderstoofpotje! en ook alledrie kozen ze voor patat erbij. Vooraf breekbrood met z'n drieën..... ja, als het er staat neem ik er van, lekker, maar niet teveel, want het hoofdgerecht kwam nog. En omdat we alledrie Spa rood dronken namen we een grote fles samen. Heel gezellig!!! Dat heeft gewoon iets leuks samen zo'n fles.


 


Het hoofdgerecht kwam..... een bak met sla, heerlijk, ik hou ervan..... een bak runderstoofpot  en die was verschrikkelijk lekker en een grote zak patat in een standaard en ik heb in geen tijden zulke lekkere patat gegeten...... zo knapperig..... heerlijk. Het was echt smullen, maar ik kreeg het niet op, ik moest wat patat laten staan...... ik keek ernaar en vond het zo jammer dat ik niet meer op kon want het was zo verschrikkelijk lekker. Een toetje ging er bij niemand meer in...... met geen mogelijkheid. 
Het was zo leuk ook..... gezellig gekletst en gelachen.... wat een goed idee van ze. 
En.... ze hebben nu ook gezien hoe mooi Monnickendam is. Op de heenweg had ik al gewezen..... daar is het museum en daar... naast de VVV, in die souvenirwinkel ben ik geboren. En die Speeltoren, daar rijden op het hele uur paardjes bovenin.....  ja, ze moesten nu toch wat van Monnickendam leren! 
Ik voelde mij een stadsgids.... hoewel die mensen veel meer weten van Monnickendam dan ik, maar toch.....ik weet natuurlijk ook wel wat, maar jaartallen e.d. weet ik niet zoveel. Ik weet niet van elk gebouw de hele geschiedenis ..... maar het was maar een klein stukje lopen, dus dan ben je snel uitverteld.  



We moesten op tijd terug, want B had nog wat anders, hij wilde mij eerst thuisbrengen en dan P bij een treinstation afzetten en dan snel naar de volgende bestemming. Ik zei al dat ik ook kon lopen.... maar nee.... hij wilde mij wel brengen. Maar toen ik zei dat hij door het eenrichtingsverkeer anders terug moest en langs een plek kwam die niet ver van mijn huis was (zo'n 500 meter), dan hoefde hij alleen nog maar de brug over om weer op de provinciale weg te komen. Dat vond hij een acceptabele oplossing! 
Toen we naar de auto liepen vond ik het zo druk op straat..... en ineens wist ik het.... de wijnroute is vanavond! We liepen naar de auto en ik gaf de route aan.... hier linksaf..... afgesloten! Oei, rechtsaf mag niet..... achteruit terug dan en draaien bij het parkeerterrein...... en dan weet ik een andere route, maar dan rij je meteen Monnickendam uit.... zo de N247 op. Net daarvoor stapte ik uit.... want op de weg kan hij niet zomaar stoppen. Hahaha, nu was de wandeling juist langer (ruim anderhalve kilometer), maar ik nam een mooie en rustige route...... over de vesting.  Na al dat eten was een wandeling wel goed voor mij! 

Thuis meteen mijn nachthemd aan..... even wat opruimen en languit op de bank....... en nagenieten!

Echt, zelfs als het niet te eten zou zijn geweest, dan was het nog een topavond!  Zo'n leuk idee en juist met z'n drieën was het zo leuk!  Mijn verjaardag kan niet meer stuk...... hij is nu al geslaagd! 

Zondag wordt het drukker...... geen idee hoeveel er komen en hoe laat.... ik ben altijd de hele dag jarig en ik zie het wel. Ik weet dat de eersten om 11 uur komen...... er is een afmelding door ziekte (2 personen), er komen wat mensen een week later en anderen maken nog een afspraak, maar gaven het cadeau alvast. 
Vrienden en familie zijn altijd welkom, dus afspraken maak ik niet, dat doe ik alleen als ze op een andere dag willen komen.



Het gaat vast gezellig worden, maar de maandag doe ik niet veel, dat weet ik nu al! Eerst uitslapen en daarna alleen de noodzakelijke dingen, niet meer! Dan rust ik op mijn lauweren en mag ik nagenieten van een leuke 68ste verjaardag. 

Bedankt B & P, ik heb genoten!!!


3 opmerkingen: