Zoeken in deze blog

maandag 10 oktober 2022

Verjaardag en mijn huis.

 Wat een geweldige verjaardag weer, zo ontzettend verwend! Eerst al het leuke etentje op zaterdag en  zondag begon het om een uur of 11. Ik kreeg een tas vol cadeaus overhandigd en even later kwam er weer iemand met meer cadeaus, de volgende had weer een tas vol..... niet te geloven..... zo verschrikkelijk veel!  En wat was het gezellig..... de visite kwam redelijk verdeeld over de dag (en er waren wat afmeldingen) waardoor het niet te druk werd.
Zo ging het door, de hele dag visite, bijna aansluitend tot ongeveer half 8. Tussendoor kon ik net even afwassen. Ik verwachtte nog wel iemand, maar die meldde zich af, dus 's avonds zat ik lui op de bank restanten te snoepen...... dat mag van mijzelf op mijn verjaardag. De hele dag had ik niks genomen en dan na afloop ben ik aan de beurt. 
Maandagmorgen...... ik was vroeg wakker en keek naar de cadeaus..... zo leuk allemaal! Ik zag dat ik nog wat kaarten vergeten was te bekijken die bij de cadeaus zaten...... daar bleek nog geld in te zitten!!! Echt mensen, jullie hebben het weer veel te gek gemaakt! 
En dan de vele felicitaties via internet en de telefoontjes...... niet te tellen zoveel.

Allemaal heel erg bedankt...... ik ben er nog beduusd van!

De kaarten hing ik op, het geld stopte ik bij elkaar. 


Natuurlijk kreeg ik lekker douchespul, dat zit er eigenlijk altijd wel bij, maar dat is altijd welkom, heerlijk! 



Leuke poppetjes voor mijn poppenhuis, veel kerstoorbellen en een kersthalsketting, andere erg mooie oorbellen (2 paar), een leuk herfstbeeldje en een kikkerkoningbeeldje, puzzelboekje, kerstsokken, andere sokken, lekker geurtje voor in huis (met stokjes),geurkaars, Mozartkugeln,  opvouwbaar boodschappenmandje, leuke tas met bijpassende portemonnee (geel), een leuke mok, Halleweentasje, tafelloper voor de Pasen, doosje met pompoentjes e.d. om leuk wat te kunnen maken voor de herfst/Halloween (ik hou ervan!!) en warme 'toffels' ... die vergat ik bijna omdat die al aan mijn voeten zaten.... ze passen perfect!














veel geld (veel te veel..... het is al leuk als jullie komen..... iets meenemen hoeft niet (ik snap dat de meeste mensen niet graag met lege handen komen, maar een kleinigheidje is ook leuk!!! Hoewel het uiteraard welkom is hoeft daar echt geen geld bij, ik verlang geen grote cadeaus!), een kerstbeker die ik per ongeluk op tafel liet staan en waar Edwin even later koffie in schonk voor zichzelf.....😂 ... "Uhhhhh Edwin, die beker is niet afgewassen, die heb ik net gekregen" "O, ik vond het al vreemd dat je een kerstbeker had staan!" Ja, die komen alleen in de kerstperiode op tafel en de paasbekers met Pasen en de sinterklaasbekers als de Sint in het land is en Halloweenbekers.... nou ja, het is wel duidelijk, alles op z'n tijd en het is nu nog geen Kerst. 😂. 

  
Een metalen saxofoon/kaarshouder (ik had een paar jaar geleden al een soortgelijke saxofoon gekregen als cd-rek)




 en een leuk stukje van pompoenen dat al op tafel staat te prijken (zo gezellig!),


En nu hoop ik dat ik niks vergeten ben! Het is zoveel dat ik niet eens meer van alles weet van wie ik het kreeg! 


Ja, ik hou van versieren voor alle speciale dagen en jaargetijden, dat vind ik gezellig. Dat is voor een deel wel de oorzaak dat mijn huis nogal vol is, maar ik ben altijd weer blij met die spullen. En ik vind: Liever een vol huis dan een kaal huis! Daar zal niet iedereen het mee eens zijn, maar ik hou niet van een huis waar weinig te zien is..... ik hou van volle boekenkasten en gekke dingetjes, ik hou van veel kussentjes op de bank en volle snoeppotten met allerlei lekkers (waar ik zelf zelden iets van neem!) en ik hou van de boel een beetje versieren. Ik hou van een volle vensterbank met planten die echt niet allemaal in eenzelfde pot hoeven te staan en allerlei gezellige dingetjes om erbij te zetten. 
En echt.... te netjes vind ik niet eens leuk...... er mag best te zien zijn dat er geleefd wordt in mijn huis en ik wil zeker geen toonzaal. Ik vind het niet erg als niet alles perfect bij elkaar past. Natuurlijk, als ik iets nieuws koop zorg ik wel dat het een beetje past bij wat ik heb, maar als ik bijvoorbeeld een stoel krijg die heerlijk zit maar afwijkt van de rest dan vind ik dat prima. 
En ik heb een kleine tv.... er zijn mensen die dat gek vinden en steeds weer moeten lachen als ze hem zien, maar ik ben er blij mee! Toen de vorige stuk was kon ik deze betalen en hij is prima! Ik kan alles zien en hij past in elk geval in mijn kast! Het geluid was niet best, maar van Edwin kreeg ik een soundbar en nu is het geluid super! Ooit kreeg ik een redelijke grote tv van Edwin (groot voor wat ik gewend was dus) die wel in mijn kast paste, maar dan moest de klep eruit. Jammer, want ik vind een tv niet mooi dus doe ik graag de kast dicht als ik niet kijk, maar ik was heel blij met die tv, want die was gewoon erg goed!!! Maar hij had helaas niet het eeuwige leven. Maar ja, de klep kan weer in die kast en dat is een klusje dat ik steeds uitstelde omdat er belangrijker klussen waren.... maar hij gaat er echt weer in, zodat mijn tv onzichtbaar is als hij niet aanstaat, want dat vind ik gezelliger! En echt.... zo'n groot bakbeest hoef ik echt niet...... ik hou er niet van, ik hoef geen thuisbioscoop (tenzij het in een andere ruimte is, maar niet in mijn huiskamer!!!). Natuurlijk mag een maatje groter dan ik nu heb wel, maar ik ben hier ook tevreden mee! En nog kleiner vind ik ook niet erg..... als deze stuk gaat dan hangt het van de prijs af wat het wordt en misschien is dat wel nog kleiner.... het zal mij een zorg zijn, als ik maar kijken kan. 
En mijn tv-kast ouderwets? Dat zal best, ik heb hem al een jaar of 40, maar ik ben er nog steeds blij mee. en als hij van ellende in elkaar stort dan ga ik op zoek naar een soortgelijke en hoop er in een kringloopwinkel nog één te vinden! 
Ik hou van foto's en heb er best veel aan de muren hangen..... boven de trap familiefoto's en mijn kleine gangetje hangt vol met foto's van Monnickendam. En nee, niet allemaal dezelfde lijstjes...... een paar dezelfde en verder van alles wat. 
En ik hou van leuke spreuken die ook overal staan en hangen.
Ik hou niet van blauw in mijn huis omdat ik dat een kille kleur vind, ik heb liever geel en groen..... het zonnige geel met het warme groen maakt het knus vind ik. Welke kleur in de mode is maakt mij niet uit. En rood vind ik ook mooi. 
Ik ben heel blij met mijn nieuwe kleden en nieuwe stoeltjes en hoop dat ze heel lang meegaan. Er komt nog een nieuwe stoel bij (jawel, het kan nu even) en ook daar heb ik lang over nagedacht, net als over de andere stoeltjes en de kleden..... dat is precies wat ik wil! 
Ik hou van dingen waar herinneringen aan zitten, of het nou ergens bij past of niet. Soms ben ik blijer met een lelijk gekregen ding dan een prachtig ding dat ik zelf gekocht heb..... gewoon door het verhaal dat erbij hoort.... de herinneringen aan degene die het gaf en waarom. 
Ik hoef ook niet steeds nieuw..... ik ben blij met wat ik heb en dat hoeft niet weg zolang het goed is. Ik zit er ook niet mee als iets niet meer perfect is.....als de bekleding van de bank stuk gaat gooi ik er wel een kleed over en koop pas wat anders als het mij uitkomt, niet eerder....maar als ik dan iets krijg dat ik ook mooi vind dan is dat goed.... ook als het misschien niet perfect bij de rest past (maar wel een beetje erbij past, als ik het echt niks vind pak ik het niet aan!)

Ik voel mij zo thuis in mijn huis dat de lockdowns voor mij geen enkel probleem waren...... ik wandelde veel en kwam dan vaak mensen tegen met wie ik even gezellig kletste, dus ik sprak nog genoeg mensen en ook via internet en de telefoon had ik veel contact. En verder was ik lekker thuis, ik verveel mij nooit, er is altijd wel wat doen en met een boekenkast vol boeken, voldoende knutselmateriaal en een poppenhuis waar nog veel aan op te knappen is is het ook bijna onmogelijk om mij te vervelen. 
Ik ben vaak ziek geweest en moest mijzelf dan ook zien te vermaken, dan is het ook heerlijk dat ik boeken binnen handbereik heb.... (en dat mijn voorraadkast altijd goed gevuld is).  En nee, niet alle boeken in mijn kasten heb ik al gelezen..... ik heb nog wat in reserve en sommige boeken lees ik graag meerdere keren. Mijn huis is voor mij een echt thuis!
Natuurlijk heb ik ook geluk met mijn uitzicht.....en een straat met leuke mensen die altijd bereid zijn om te helpen als dat nodig is. Dan zijn van die extraatjes die het leven nog veel leuker maken. 

Soms kom ik wel eens ergens waar ik het een kille inrichting vind of waar ik dingen zie die ik niet mooi of zelfs lelijk vind. Als mijn mening gevraagd wordt zal ik zeggen dat het niet mijn smaak is, maar anders houd ik mijn mond! Als ik het mooi vind zeg ik het vaak wel uit mijzelf. 
We zijn allemaal anders en houden van andere spullen. Als een ander tevreden is met wat ik lelijk vind is dat prima..... en dan ben ik juist nog weer blijer met mijn huis! 

En vandaag doe ik weinig! Natuurlijk moet ik even stofzuigen, beetje opruimen en afwassen, maar verder is het wandelen en luieren..... tv-kijken of een filmpje, lezen, computeren..... misschien wat knutselen, maar geen echte klussen...... even rust!  En vooral NAGENIETEN!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten