Zoeken in deze blog

donderdag 19 januari 2023

19 januari 2023

 Mijn moeder was op 19 januari jarig..... we zeiden altijd dat we dan pas echt konden merken dat de dagen langer werden. 
Maar het was wel vaak koud en winters...... glad soms.
Volgens mij was het op mijn moeders verjaardag dat een oom en tante op hun Solex onderweg naar huis strandden...... en even later weer voor de deur stonden .... dat was veel dichterbij dan hun huis, want ze woonden niet echt om de hoek. De oom heette Piet en mijn broers die tot hun verbazing oom en tante weer binnen zagen komen begonnen spontaan te zingen ....  het wonderschone lied "Ome Piet is weer terug uit Amerika". 
In de oorlog werd op haar verjaardag prinses Margriet geboren..... daar hoorde gebak bij, maar ja..... daar was in oorlogstijd niet zo eenvoudig aan te komen. Toch lukte het, een bakker in een plaats verderop zorgde voor gebak! Die nacht was het in huize van der Horst dringen bij de wc...... een deel van de familie was flink beroerd.... overgeven en andere narigheid. Niet iedereen was ziek...... maar ze hadden allemaal gebak gegeten..... was dat de oorzaak? Maar waarom dan niet allemaal?
Het antwoord kwam van de bakker.... het was hem gelukt om aan amandelspijs te komen wat hij verwerkte in het gebak. Hij maakte eerst een ouder blik leeg en ging verder met een nieuw blik..... en dat bleek bedorven te zijn. 

Mijn moeder met een oudere zus


Ze mocht altijd een stukje met de groenteboer meerijden


Met haar (stief-)opa Kees van Dijk


Op school met haar jongere zus



Ze kreeg verkering met mijn vader


En ze verloofden zich





Ze trouwden op 29 november 1945

En ze kregen kinderen


12 1/2 jaar getrouwd


Voor het eerst een buitenlandse vakantie....
 naar Barvaux in de Ardennen




19-08-1978 (mijn trouwdag)

1991 Burgers zoo



Vandaag zou mijn moeder 99 geworden zijn..... ze is in 2005 overleden 


Oeps, ik was een jaar in de war..... de tijd gaat snel, maar niet zo snel dat het al 2024 is zoals ik eerst schreef. Ze zou dus volgend jaar 100 geworden zijn (ik schreef dat dat nu al was, gelukkig had Edwin het door!).

2 opmerkingen:

  1. Lief, de foto's. Je hebt er best veel.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik heb best veel oude foto's.... daar ben ik heel blij mee.
    Ook bijna alle geboortekaartjes van mijn neven en nichten en allerlei trouwboekjes, een geboorteaangifte van een oudtante ect.
    Steeds er als na een overlijden een huis leeggehaald werd kwamen ze dingen tegen die niemand wilde hebben, maar ook niemand wilde weggooien.... tot ze wisten dat ik alles wilde hebben!

    BeantwoordenVerwijderen