Zoeken in deze blog

dinsdag 17 januari 2023

Autootje


 Maandagmorgen vroeg..... de wekker ging.... o ja, mijn auto moest naar de garage voor de APK en een onderhoudsbeurt. Gelukkig krijg ik daar nooit een tijd waarop ik hem moet brengen, ze zeggen altijd "we zijn om 8 uur open". Meestal breng ik hem kort nadat ze open gaan, maar het is om 8 uur nog flink donker.... binnen de bebouwde kom kan ik dan wel rijden, dat is verlicht, maar met inparkeren is het lastig omdat ik in het donker allerlei schaduwen voor obstakels aanzie. En de parkeerplaatsen zijn daar niet breed en vlak bij het water. Dat durf ik wel, maar het is niet echt ideaal. En nu regende het.... dat maakt het zicht slechter.... de weerspiegeling van licht overal en vooral op straat maakt het hinderlijk. Ik wacht wel een uurtje. Ik haalde alvast de laatste spullen uit de auto, want om nou mijn auto daar af te leveren met tassen lege flessen en oud papier vind ik toch wat raar. 
Lekker rustig aan dus. 
Om 9 uur reed ik die kant op.... weer weinig parkeerplaatsen.... maar ik vond een plekje heel dichtbij. Wel een plekje waar niet zo'n rand zit waardoor je voelt tot hoever je kan gaan en het loopt daar richting het water schuin naar beneden (misschien eigenlijk geen parkeerplaats, maar ik zette hem netjes tussen 2 auto's in.... die naast mij stond zeker niet op een parkeervak!), maar de mensen van de garage zijn dat wel gewend daar en ik moet waar afwachten waar hij staat als ik hem ophaal. 
Ik gaf mijn reservesleutel.... daar zit geen afstandsbediening op, maar die doet het op die andere sleutel ook niet goed meer omdat de knopjes stuk zijn (de knoppen zijn naar de knoppen!),
 Dan kan ik beter de reservesleutel geven, anders proberen ze misschien steeds die knoppen die geen effect hebben. Ik vermoed dat ze zo ook ontdekken waar hij staat.... even het knopje indrukken.... o, daar knippert wat, dat is hem! Maar ja, dat werkt bij die van mij dus niet. 
Ik zocht binnen nog even waar ik mijn huissleutel had... ik had geen zin om voor de deur in de regen daarnaar te zoeken, handiger als ik zeker weet in welke jaszak die zit. 
"Moet u nou helemaal naar huis lopen?" werd mij gevraagd..... ik denk als ik gezegd had dat ik dat vervelend vond dat hij mij naar huis gebracht zou hebben... echt.... maar ik vind een stukje lopen geen probleem en ik had een goede regenjas aan. Ik liep niet zo hard, mijn wandelschoenen bleken bij regen niet stroef genoeg te zijn en dat was vooral op de klinkerstraten heel vervelend. Kleine stapjes dus! Terug maar andere schoenen aan.... deze lopen erg lekker, behalve als het nat is! 
Bij de vorige APK hadden ze mijn autootje geen onderhoudsbeurt gegeven, dat vonden ze zonde omdat ik er amper mee gereden had. Tsja, ik rij niet veel en in dat afgelopen jaar hadden we nog lockdowns.... dus toen reed ik nog minder dan ik gewend was. 
Ze bellen altijd als hij klaar is..... hij was weer helemaal goedgekeurd, geen rare dingen, geen grote onkosten. Volgens de man van de garage kan ik er de wereld nog mee rond rijden..... dat geeft hoop voor de toekomst..... autootje is bijna 16, dus een respectabele leeftijd .... en er komt ooit een eind aan!

Blij met mijn autootje, maar ook blij met mijn garage....... altijd goed daar, nooit gezeur en ze maken het niet duurder dan nodig is!  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten