Zoeken in deze blog

vrijdag 20 januari 2023

DHL

Woensdag
Het was weer eens zover..... ik zou een pakketje van DHL ontvangen en zoals altijd stond er eerst: "Tussen 10.00 en 15.00 uur" en de mededeling dat er een betere inschatting van het bezorgmoment komt zodra de chauffeur onderweg zou zijn. Dat klinkt logisch, maar altijd krijg ik die betere inschatting gewoonlijk na 12 uur (en dat is niet logisch), dus dan vertrekt de chauffeur blijkbaar pas..... maar er staat toch echt dat ik hem vanaf 10 uur al kan verwachten. Voor alle zekerheid hou ik dan toch maar rekening met 10 uur ... met het idee dat ik om 3 uur 'vrij' zou zijn. 




Deze keer kwam om 12.07 de melding dat de chauffeur tussen 12.45 en 16.45 zou komen ...... dus mogelijk nog niet vrij om 15.00 uur! En natuurlijk kan het nog uitlopen ook (en dat begrijp ik best.... zolang het geen uren zijn... als dat het geval is hoop ik wel dat het gemeld wordt!)
Geef dan maar helemaal geen tijd meer bij die eerste melding, alleen de dag is voldoende..... want nu zit ik dus toch de hele dag te wachten..... steeds uit het raam kijken voor ik naar de wc ga of even snel naar boven....  die eerste melding slaat gewoon helemaal nergens op. Verder heb ik niks te mopperen hoor....  het is hier een tijdje slecht geweest, toen hadden we een bezorger die een avondbestelling 's middags bezorgde en andersom, die als hij bij buren moest zijn daar gewoon 2 pakketjes afleverde met de mededeling dat die andere niet thuis was (zonder daar aangebeld te hebben) en hij verstopte (soms ook zonder eerst aan te bellen) pakketjes op de meest zonderlinge en opvallende plekken. Op de site stond soms dat hij het al bezorgd had als hij te laat was of er stond nog niet dat het bezorgd was als hij te vroeg was. Zo leek het alsof hij alles keurig op tijd bezorgde. Een keer stond er dat het bezorgd was bij mij en hij kwam pas uren later.... ik zei hem dat ik al contact had opgenomen met DHL omdat ik dacht dat mijn pakje ergens anders gebracht was .... hij schrok en vroeg of ik ze snel wilde zeggen dat het terecht was. 
Die bezorger heb ik (gelukkig) al heel lang niet gezien .... nu zijn er verschillende, allemaal vriendelijk en dat gaat eigenlijk altijd goed, behalve dan dat die eerste melding nergens op slaat. Het is geen ramp, er zijn groter problemen in het leven en ik lig er niet wakker van, maar ik verbaas mij er elke keer weer over. 

En deze keer kwam het pakket om 13.52, dus dat viel heel erg mee! En ja, de inhoud was ook naar wens 😂.

2 opmerkingen:

  1. Niet altijd handig, de levertijd.
    Ik heb bij één winkel twee pakjes besteld, ze komen op maandag en woensdag....
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, geen dan helemaal geen tijd!
    Ook zo handig, waarom niet tegelijk? Als er zo weinig tijd tussen zit zal het meestal geen probleem zijn als het allebei wat later komt.

    BeantwoordenVerwijderen