Zoeken in deze blog

zondag 8 januari 2023

Nieuwjaarsconcert 2023

 Zaterdagavond 7 januari hadden we ons jaarlijkse nieuwjaarsconcert...... maar dan even anders. 
We doen het al jaren en zijn begonnen in de Grote Kerk..... dat zal denk ik in 1974 zijn geweest.... (in elk geval niet lang na 1973).RK-kerk....... en dit jaar hielden we het in ons clubgebouw. 
Daar kunnen minder mensen in, maar het is wel knusser..... en gezellig, we zitten dicht op het publiek.
Het scheelt ook een hoop gesjouw met spullen.... de blazers kunnen hun instrument zelf wel meenemen (dat doen ze met de repetities ook).... al valt dat met een bastuba ook niet mee, maar het kan! Maar het slagwerk...... niet te doen! Drumstellen, pauken, xylofoon, marimba etc. ...... die prop je niet in een Peugeot 107 ...., daar heb je echt een kleine vrachtwagen voor nodig.  Dit is dus in elk geval veel handiger.
 In elk geval komen de vaste fans wel..... die zijn er (bijna) altijd. Ook was het nu niet op zondagmiddag, maar voor het eerst op zaterdagavond. Alles anders dus. Het geeft een andere sfeer...... ik vind het allebei leuk, elk op z'n eigen manier. En sowieso is het altijd goed om eens wat anders te proberen. 
We hadden wat invallers...... ik had twee altsaxofonistes naast mij! Ik zit al een tijdje alleen sinds de andere saxofoniste verhuisd is net voor corona. 2 is al niet veel, maar één is erg weinig en bovendien wordt het er bij mij niet beter op..... tijdens de lockdowns weinig gespeeld en tussen de lockdowns in ging ik ook nog niet naar de repetities, maar vooral kost het spelen mij meer moeite doordat ik die ene tand ontzien moet.... de tand die ik kreeg i.p.v. een kroon (die er steeds uitviel). Niet de stevigste constructie, maar steviger was ook meteen viel duurder.... te duur voor mij, dus dan dit maar. Maar ik moet deze tand ontzien, dus moet ik mijn mondstuk anders houden en dat kost moeite. Ik had al snel last van mijn kaak en dat is nu nog erger. 
Iemand heeft een foto van mij gemaakt tijdens het concert en bij het zien begreep ik waarom ik na afloop bekaf ben hahaha..... het ziet er moeizaam uit! 

😂😄😅



Bedankt voor de foto's Elly Kaars!

Ik vond zelf de nummers die wij speelden wel mooi.... nou ja, eentje vind ik niet zo geweldig (dat heb ik niet vaak), maar dat vind ik ook geen lekker nummer om te spelen. Geen probleem hoor, ik speel het zo goed als ik kan!
Maar ik was wel blij met mijn twee nieuwe (tijdelijke) buurvrouwen! Soms is het tweestemmig voor de altsaxen (een enkel keertje zelfs 3-stemmig) en dat red ik niet in mijn eentje, maar ook als het één stem is is hulp welkom! Het kost mij dus nogal moeite en dat betekent dat ik af en toe mijn kaak moet ontspannen omdat ik er een soort kramp in krijg.... even bewegen en dan kan ik weer even. Dat is lastig tijdens het spelen en helemaal als ik alleen ben. Soms moet ik even op adem komen, ook lastig. Ik probeer dat soort dingen zoveel mogelijk op strategische momenten te doen..... momenten waarbij het niet zo opvalt..... maar nu had ik meer mogelijkheden, ik kon wat vaker tussendoor ademhalen als dat nodig was. En het is gezellig met nog een paar, dus ik was blij met ze! 
Na afloop nog gezellig even napraten..... en toen naar huis.... het was mooi geweest! 

Misschien krijg ik nog meer foto's, die plaats ik er dan later wel onder. 

En dan gaan we repeteren voor ons voorjaarsconcert...... dat is in april! 


3 opmerkingen:

  1. Zwaar werk dus, een kwestie van trainen en bijhouden?
    Intussen gewend aan het getal 2023? :-)
    In de NRC staat een lang artikel over de 'Klas van meester Langelaar' over de jaren 1961 - 1967, een groep klasgenoten had elkaar opgezocht. Een juf De Wolf werd ook even genoemd. Grote klassefoto, best leuk.
    Er zullen zeker bekenden tussen zitten. Of je hem kunt openen weet ik niet, misschien ken je mensen die de NRC lezen.
    https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/06/ruim-vijftig-jaar-later-kwam-de-klas-van-meester-langelaar-weer-samen-a4153171
    Van de ouderwetse schoolmanieren herken ik niets, hoewel ik in de jaren '50 op school zat. Katholieke meisjesschool, misschien was het op de jongensschool anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedoel natuurlijk een school in Monnickendam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijhouden is in elk geval belangrijk!
    Bedankt, het artikel had al op een Monnickendammer site gestaan en de link heb ik opgeslagen.
    Ik zat op een andere school, maar ken er wel veel van..... de meisje van verschillende scholen hadden samen schoolgym en ook later op de MULO kwam ik verschillende meisjes en ook jongens weer tegen.
    Er zijn er ook bij met wie ik al op de kleuterschool zat.
    Helemaal mijn leeftijdsgroep dus en erg leuk om te lezen.
    Bij mij op school ging het er ook anders aan toe..... een duidelijk verschil. Ik kende meester Langelaar wel.... hij kon inderdaad geweldig vertellen, hij deed wel eens het kerstverhaal op de zondagschool.

    BeantwoordenVerwijderen