Zoeken in deze blog

zondag 22 januari 2023

Weekend

 Zaterdag..... verjaardagsdag!  Eerst naar Volendam naar een verjaardag....het was vanaf 4 uur, dat kwam goed uit, want 's avonds had ik ook een verjaardag.  
Ik wist dat er nog iemand was die al eerder jarig was, toen ik in Arnhem was..... daar nam ik natuurlijk ook iets voor mee, want ik sla niemand over. Daar even gezellig gezeten, het was niet druk, gewoon een gezellige groep, niet zoveel dat je allemaal kleine groepjes krijgt en je elkaar daardoor niet goed meer kan verstaan. Dat kan ook gezellig zijn, maar dit vond ik prettiger. Natuurlijk praten er ook bij een kleine groep meerdere mensen tegelijk, maar het is allemaal nog te volgen. 
Ik bleef niet zo lang.... behalve dat ik nog een verjaardag had wilde ik ook nog voor het donker was voorbij het stuk weg zijn dat onverlicht is. Dat stuk is voor mij in het donker niet te doen, dan ben ik een gevaar op de weg..... zeker op een tijdstip dat er veel verkeer is.
Dat lukte...... ik had goed op de tijd gelet.! Een beetje schemerig mag.... dan zijn de lichten van de tegenliggers ook nog te doen, maar echt donker lukt gewoon niet en dat doe ik dan ook niet!
Bovendien was het ook wat mistig.

Thuis even eten, nog even de oogjes dicht (ik was een beetje gaar)... niet zo lang en wel een wekker zetten voor als ik echt in slaap viel ... en toen was het alweer tijd voor de volgende verjaardag. Ik ging lopend..... lekker even! Het is ruim een kilometer, goed te doen dus. 
Daar was het nog rustig, maar al snel was de kamer vol. Toen werd het wel moeilijk om elkaar te verstaan..... maar het was wel gezellig! Toen het druk werd hadden we een groepje van 3 om mee te kletsen, dat was nog redelijk te verstaan, verder weg waren anderen (voor mij in elk geval) niet meer te volgen. Als je met gezellige mensen zit (en dat was het geval) dan is dat prima! Nou is dat meestal wel het geval, er zijn niet veel mensen met wie ik niet wil of kan praten, dus dat is geen probleem, maar met de één is het nou eenmaal gezelliger dan met de ander.
. Soms luisterde ik even naar niemand speciaal.... het geluid was harder dan geroezemoes.
Ik maakt het later dan ik verwacht had..... ik denk dat ik om een uur of half twaalf naar huis wandelde. Lekker even die rust.

 Maar ik weet wel weer waarom ik het zelf altijd de hele dag vier (op de dag zelf) en dan in het weekend nog een keer voor de mensen die niet eerder konden en nog wel willen komen (ik neem het niemand kwalijk als ze er niet altijd (kunnen of willen) zijn) en soms zelf meerdere weekends.
Bij zo'n volle kamer krijg ik niet de kans om met iedereen te praten en dat vind ik vooral als is zelf jarig ben toch wel prettig om te doen. Zo'n volle kamer heeft ook wel iets gezelligs, maar zelf heb ik het liever wat meer verdeeld...... en ik wil dat de mensen zelf kunnen kiezen wat ze een prettig tijdstip vinden..... dat voelt voor mij prettiger. Maar ja... iedereen is anders en alles heeft voor- en nadelen. 

Ik was niet erg origineel met mijn cadeaus......de fantasie is op. Maar ik heb ook al zo ongeveer alles al een keer gedaan.... en voor de één is beter iets te verzinnen dan voor de ander. De één ken ik ook beter dan de ander. Als mensen hobbies hebben waar altijd wel iets voor te bedenken is maakt dat het een stuk eenvoudiger, maar ik ken ook mensen zonder hobbies. Of met hobbies waar ik zo weinig van weet dat het ook weer moeilijk is, of waar gewoon niet veel cadeaus voor te bedenken zijn. Als iemand bijvoorbeeld  alleen wandelen als hobby heeft zijn de mogelijkheden beperkt. 

Ik wandel graag en probeer dat elke dag te doen.... weer of geen weer. toch schiet het er wel eens bij in.... maar vaak heb ik dan toch wel genoeg beweging gehad, wel gefietst en/of gezwommen, boodschappen gedaan, in huis bezig geweest..... beweging genoeg, maar ik wil ook nog wandelen.... het hoeft geen 10 kilometer te zijn, maar wel een lekker stukje. 
De ene keer loop ik ook beter dan de andere keer. Mijn conditie is gelukkig wel nog steeds beter aan het worden, maar er zijn dagen dat het gewoon niet erg wil..... dat elke stap voelt alsof het er één teveel is, Op die dagen geen lange wandelingen.... soms een paar keer een korte, soms maar één kleine wandeling. Mijn dag is toch al verdeeld in actieve en rustige delen.... te lang actief red ik gewoon niet.... soms wel, maar niet dagelijks. Na een erg drukke dag ben ik de volgende dag vaak 'gevloerd' .... dan kan ik bijna niks meer. Als ik alles beter doseer (soms kan dat niet) dan hou ik het veel langer vol en doe ik uiteindelijk veel meer. Doorgaan als het eigenlijk niet kan werkt niet, als ik dat probeer krijg ik meestal koorts en vaak ben ik dan een paar dagen gewoon ziek. Hoe langer ik doorga, hoe langer het duurt voor ik weer opknap, dus ik weet dat ik mijn rust moet pakken waar het kan! Niks nieuws, altijd gehad, maar met de jaren natuurlijk niet beter geworden. En altijd waren er betere en slechtere periodes. Na griep duurde het vaak maanden voordat ik echt opgeknapt was..... zo blij dat ik dankzij de griepprik nog maar zelden griep heb!

Maar het gaat nu goed, na een lange slechte periode (waar een oorzaak voor was)...... ik ben niet op het oude niveau, maar zoveel beter dan het was en er is nog steeds verbetering. Dat gaat langzaam, maar het is er! 

En zondagmiddag naar een concert in Volendam, van de fanfare daar. Daar ben ik al vaker geweest. Gewoonlijk samen met iemand.... die heeft als donateur altijd kaarten, maar deze keer was ik alleen.... er was toch voor gezorgd dat ik een kaart had, TOP! 
Ook dit begon om 4 uur en dan zou ik op de terugweg echt in het donker rijden.... ook op dat donkere stuk zonder verlichting dus. Maar er gaan bussen genoeg, dus geen probleem.... de bus stopt er nog dichtbij ook! Verder weg zou ook geen probleem zijn, maar dit is echt heel simpel. Met de auto zou ik niet veel dichterbij komen .....maar thuis is het wel verder lopen naar de bushalte, want mijn auto staat op mijn eigen erf! Dus.... met een rode bus i.p.v. een rood autootje. 
Ik was mooi op tijd en vroeg genoeg om een plaatsje vooraan te vinden.... dat is handiger met foto's maken. Ze hebben net een nieuwe dirigent, voor mij een bekende, want hij is al jaren onze dirigent! 
We konden onze naam op de entreekaarten schrijven en daar viel een serenade mee te winnen. Nou.... ik denk niet dat ze blij zijn als ze er voor naar Monnickendam moeten..... en ik wist niet of degene van wie ik de kaart had het leuk zou vinden, dus ik twijfelde of ik iets in moest vullen. 
Wel leuk ...... de eerste kaart die getrokken werd was in de straat van "mijn" donateur. Ze trokken er 4 en er was er nog één die ik kende.....ik ken hem het beste in een functie die hij maar een klein deel van het jaar bekleedt ..... gewoon in burger herken ik hem waarschijnlijk niet, tenzij hij zijn vrouw mee heeft 😂..... want dat is dan weer een vriendin van "mijn" donateur. Wonderlijk. 













Ik heb heerlijk zitten luisteren..... zij hebben er vaak een zangeres of wat anders bij...... dit keer ook weer...... 2 zangeressen zelfs en 1 zanger. Ze zongen allemaal zowel met de fanfare als met een band (piano en gitaren.... voor zover ik het kon zien) Mooi! 
Ik had weer een leuke middag. Ze waren eerder klaar dan ik verwachtte en ik liep naar de bushalte.... brrrrr.... het was echt koud! 21 minuten wachten.... ik twijfelde, er was dichtbij een snackbar.... maar ja.... ik moest nog wel even oversteken, op mijn beurt wachten, bestellen, wachten tot het klaar is...... dat heb ik dan vast niet op voor de bus komt en misschien mis ik mijn bus er zelfs door, dan moet ik alsnog een tijd wachten. Ik liet het dus maar zo ..... thuis snel een mok warme koffie gemaakt en wat warms te eten.... niet te moeilijk, als het maar lekker, warm en snel klaar is. En toen heerlijk op de bank.... ik was snel door-gewarmd! De verwarming stond nog laag, maar dat viel niet op, het was binnen veel warmer dan buiten! 

Best een druk weekend, maar wel met leuke dingen. Morgen weer 2 jarigen, maar bij 1 ben ik zaterdag al geweest. Ik moet de schuur opruimen, want waarschijnlijk  wordt van de week de ladder opgehaald en met een overvolle schuur is dat niet handig. Ik heb al wat dingen zolang in huis gezet, maar ik ben nog lang niet klaar...... morgen is er weer een dag! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten