Zoeken in deze blog

maandag 9 januari 2023

Vervolg van mijn dagen in Arnhem

 Na de Kerst bleef ik nog in Arnhem.


Dinsdag werd ik vroeg wakker, Edwin was al in de kleren en maakte (net als voorgaande dagen) een lekker ontbijtje voor mij. Nog even kletsen voor hij wegging naar zijn werk. Daarna deed ik rustig aan.....en laat in de ochtend vertrok ik om te winkelen. Nog even praatje met buren van Edwin die net aan kwamen rijden....altijd aardige mensen. Ik liep niet naar de dichtstbijzijnde bushalte, ik stapte pas een paar haltes verder op de bus.... toen was het nog maar een klein stukje naar de winkels, maar het leek mij beter om even te zitten voor ik verder ging en daarom pakte ik de bus voor het laatste stukje.. Daarna heb ik veel winkels bezocht, sommige winkels bekeek ik wat vluchtig..... dat komt een andere keer wel, ik ben Arnhem nog niet uit. Ik was bij TK Max, Kik, Zeeman, Action, Hema (daar gelijk even wat gedronken) ... al die winkels liggen heel dicht bij elkaar.... even verderop naar Flying Tiger en Die Grenze...... heerlijk weer naar die winkels waar ik zo graag kom.. Zowel de Die Grenze als de Hema waren verhuisd en Action was op die plek (voor mij) ook nieuw..... ik was er nog niet eerder geweest. Ook even naar Primark.... gelukkig, ze hadden de broeken nog waar ik er eerder al één van gekocht had en waar ik zo blij mee ben..... meestal is broeken kopen een ramp voor mij, maar deze passen goed en zitten lekker.... en dat voor weinig geld. Natuurlijk even naar So Low en bij Xenos keek ik ook even. Tussendoor af en toe even zitten. Ik zat op een bank bij McDonalds toen met loeiende sirenes en zwaailichten 2 politiewagens voorbij stoven.... eng.... zo breed is het daar niet en er liepen veel mensen die allemaal opzij moesten. Geen idee wat er aan de hand was. 




'Thuis' liet ik Laila even uit en Edwin vroeg of ik kwam eten. Ik was net van plan in de vriezer te kijken wat hij allemaal voor lekkers had (ik mocht alles gebruiken)..... maar door zijn vraag besloot ik naar Geurtjes huis te gaan..... snel naar de bushalte..... verderop eruit en snel naar de volgende... die stond er al..... en was weg voordat ik er was. Een vrouw die net iets sneller was kon de bus bijna aanraken en zwaaide nog, maar hij reed door. Op het bord was nog niet te zien wanneer de volgende zou komen..... dus die kwam dan zeker niet binnen een kwartier want de laatste bus die er wel op stond zou over een kwartier komen. Er kwam een bus die via een winkelcentrum zou gaan dat ik weet te vinden..... de kans was groot dat hij dan ook een halte had bij een kleiner winkelcentrum vanwaar Geurtjes huis te belopen is.... ik vroeg het even en ja..... dus snel instappen..... en vergeten in te checken ..... ik werd teruggeroepen (ik verstond hem eerst 3 keer niet).... oeps.... snel gedaan...... het was een overstap, dus dit ritje kostte bijna niks (ik geloof 18 cent), dus daar zou ik niet veel op besparen 😂😂😂
Het laatste stuk stevig doorgelopen..... het was ruim 2 haltes verderop (via de route van de bus die ik normaal heb), dat is dus niet heel ver, maar wel een stevige wandeling! 
Het eten was weer heerlijk, gewoon een prima avond en 's avond bij Edwin weer veel gekletst. 

En toen was het alweer woensdag...... ik wilde weer winkelen..... heerlijk even alle winkels die leuk zijn bezoeken..... misschien later die week nog naar een ander winkelcentrum......ik zie wel...... dit moest even een week zijn zonder afspraken (met uitzondering van de feestdagen) en doen waar ik zin in heb op dat moment. Al wil ik de hele dag slapen, als ik dat lekker vind moet ik dat gewoon doen voor een keertje...... als ik weer in Monnickendam ben pak ik het normale ritme wel weer op..... dan zijn er toch meer dingen die min of meer moeten..... (is meestal wel eigen keus, maar aan sommige keuzes zijn nou eenmaal afspraken verbonden).
De dag liep anders...... ik was wel vroeg wakker en kreeg van Edwin weer ontbijt op bed, maar toen hij naar zijn werk was merkte ik hoe slaperig ik was..... missschien beter om even een tukkie te doen.... nou het werden veel tukkies achter elkaar......  ik was echt heel slaperig, steeds zette ik de wekker weer even later..... en uiteindelijk ben ik thuisgebleven. De laptop van Edwin wilde opnieuw opgestart worden....ik gaf aan dat dat goed was en ging ondertussen douchen. Hm....toen ik terugkwam was het scherm zwart, op het toetsenbord knipperde iets.....raar... uitzetten lukte ook niet. Na een paar uur heb ik hem dichtgeklapt, maar ook dat veranderde niet.... misschien de stekker eruit? Dan stopt hij wel vanzelf, maar of dat goed is.... wachten maar tot Edwin thuis is! 

Ik zat te lezen die middag en dommelde even weg....ik sliep niet helemaal toen ik ineens echt wakker schrok van geklop op het raam....  de postbode had een pakje. Ik liep snel naar de deur....vergat de sleutel van het hek en stak mijn hand erdoor...."joehoe...hier" Hij kwam verbaasd aanlopen....hij dacht waarschijnlijk dat de voordeur naast het raam zat....maar die deur is van de bovenbuur en de deur ernaast van de andere bovenbuur (de één woont boven de kamer en de ander boven de keuken)....ik moet dus om het 'trappenhuis' heen om in de keuken te komen en daar zit aan de zijkant van het gebouw de  voordeur.... daar is een soort binnenplaats met een hoog hek wat altijd op slot moet....en via dat hek kom je ook bij de achterbuur. De bovenburen hebben 2 verschillende huisnummers, de beide benedenwoningen hebben a en b achter het laagste van die 2 huisnummers. Dat gaat nogal eens fout.....zo vond Edwin achter de bank wel eens een pakje voor een ander dat door een postbode door het bovenlicht naar binnen was gegooid.... al een tijdje eerder, want hij kijkt niet dagelijks achter de bank. Mijn eerste vraag was dus...."voor wie is het?"  Het bleek voor een huis verder te zijn, die waren niet thuis. Oke.... ik pakte het aan en toen hij wegreed besefte ik dat ik was vergeten te zeggen dat hij wel het juiste huisnummer moest vermelden van waar hij het gebracht had. Nou, dan ga ik zelf wel kijken later op de dag.... kan ik gelijk even kennis maken met buurman of buurvrouw en dan hoeven ze niet te zoeken waar het ligt. Gelukkig was er bij mijn eerste poging al iemand thuis... dus weer een goede daad gedaan. Toen Laila even uitgelaten en daarna Edwin zijn vriezer geplunderd. Lekker....gebakken krieltjes met spinazie.... een flink bord vol...even in de magnetron en klaar....dacht ik. Maar ja, ik ben mijn eigen combimagnetron gewend, met maar heel weinig knoppen en geen display...... ik denk bijna 30 jaar oud.... die van Edwin is moderner....ook een combi, maar veel meer knoppen. Ik zag door de bomen het bos niet meer....heb alle knoppen geprobeerd en uiteindelijk lukte het.  Edwin had ook voor een schaaltje fruit gezorgd voor mij..... ook lekker! Goed geregeld allemaal

En zo bracht ik die woensdag bijna de hele dag door op de bank....onder een dekentje....heerlijk lui....niks moet, alles mag!
En toen Edwin thuis kwam haalde hij even de accu uit de laptop en er weer in en hij deed het weer gewoon.

Donderdag.....ik had niet zo goed geslapen.... ach, ik had de dag ervoor al teveel geslapen (dus uitgeslapen) en Laila was deze nacht nogal herrie aan het schoppen. Nog even een tukkie en daarna douchen en Laila uitlaten.... en vervolgens weer winkelen. Minder winkels deze keer, maar wel heerlijk op mijn gemak in wat winkels gesnuffeld! 




Vrijdag..... de hele dag gelezen, van andere plannen kwam niks meer.....het moest uit! Zo spannend. In de namiddag een berichtje van Edwin: 'Kom je eten?' Ik liep nog in pyjama, dus snel douchen.... dan toch maar het boek wegleggen.... hond uitlaten en met de bus.... deze keer zat alles mee! Lekker gegeten daar en 's avonds laat mijn boek nog uitgelezen, ik moest nog maar een paar bladzijden..

Zaterdag....oudjaarsdag. We zouden op stap gaan met z'n drieën, maar het regende flink, het spoortunneltje vlakbij Edwin zijn huis stond weer eens flink onder water en we gingen het toch maar wat dichter bij huis zoeken.... wel winkelen, maar in een plaats waar de auto in elk geval dicht bij de winkels staat waar we naar toe wilden en wat ons dan toch beter leek. Heerlijk gewinkeld, eerst naar een winkel waar ik in Arnhem altijd naartoe ging, maar die is daar helaas niet meer...... en daarna nog meer leuke winkels waaronder Action..... en die hadden daar één gele mand van het soort waar ik al langer naar op zoek was, dus meteen meegenomen. Ik heb er nu 3 en 2 groene in verschillende winkels gekocht..... met hulp van een buurvrouw die er ook 1 vond (en de 2 groene meenam). Door veel mensen is al in veel winkels voor mij gezocht en nu ineens vond ik er toch weer één.





Voor de lunch gingen we naar de Hema en weer even verder winkelen, even naar Edwin zijn huis om Laila uit te laten (die is totaal niet bang voor vuurwerk en kan prima alleen blijven) en daarna naar Geurtjes huis waar Edwin pannenkoeken bakte. Hij kan dat goed, meestal met spek en dan wat kaas erover en dubbelvouwen (dan plakt het niet aan de volgende pannenkoek).... hij legt er dan twee tegenover elkaar en de volgende twee er haaks op, zo ziet het er leuk uit! 
We hebben lekker naar de 'masked singer'  gekeken .... gelukkig vinden we dat alledrie leuk want het is niet leuk als er iemand met tegenzin kijkt, of nog erger.... twee met tegenzin. 
Er werd daar al de hele avond flink vuurwerk afgestoken, dat is elk jaar zo en om twaalf uur barstte het echt los (het is daar wel eens de hele avond zo erg geweest dat ik geen verschil hoorde met twaalf uur) ... nu werd het al snel wat minder en toen Edwin en ik buiten gingen kijken was het vooral siervuurwerk en verderop een vuurtje, maar dat is daar traditie, meestal komt de brandweer (soms een paar keer) om het uit te maken en even later is het er weer. Niks voor mij, maar goed...... we zijn allemaal anders. 
De katten van Geurtje waren de hele avond rustig, duidelijk minder bang dan voorgaande jaren, maar om twaalf uur werd het ze wel even teveel, maar dat duurde niet zo lang. 

Zondag
nieuwjaarsdag.... Met Edwin weer naar Geurtje, gewoon gezellig kletsen en 's avonds eten. 
Het kwam over natuurkunde en daar weet Wesley als 6 VWO-er met natuurkunde in zijn pakket veel van. Edwin weet er ook wel behoorlijk wat van (maar vooral meer gericht op de praktijk van zijn opleiding) en ik heb veel minder gehad, maar het interesseert mij wel en mijn vader was er erg in thuis dus wij praatten daar vroeger veel over... natuurkunde en scheikunde en soms wiskunde.... ik vond het heerlijk.. Nu legde Wesley ons van alles uit en dat kon hij goed. Voor hem natuurlijk ook goed, want op deze manier herhaalde hij veel examenstof en als je het iemand kan uitleggen heb je het zelf ook begrepen. Ik vond het leuk, ik leer graag iets bij!
Thuis lieten we Laila uit in de stromende regen. Nog heel even kletsen op mijn laatste avond in Arnhem en dan naar bed. `

De volgende dag de terugtocht..... die bij de NS niet helemaal vlekkeloos verliep...... maar dat hoort erbij tegenwoordig!  Als je ergens op tijd moet zijn, plan dan altijd minstens 1 trein  eerder dan nodig zou moeten zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten