Zoeken in deze blog

zondag 15 januari 2023

Paradiso

 Zaterdag eerst lekker uitslapen.... voorzichtig wat eten.... het ging goed..... toch nog maar voorzichtig met eten, want ik zou 's avonds bij iemand eten en daarna naar Paradiso. Hoe langer het goed ging, hoe groter de kans dat het goed bleef gaan. Wel eten, maar extra zuinig met vet en suiker en rustig aan. 

Om een uur of 1 ging de telefoon..... dat was P. bij wie ik zou eten: 
Doe ochtend stapte zij de deur uit.... zij woont 3-hoog..... 3 smalle steile trappen zonder leuning..... de portiekdeur door.... boodschappen doen. We zouden soep eten en ze haalde nog even ciabatta en kruidenboter..... en ze haalde 2 gebakjes, lekker! Het goot van de regen..... ze stak de sleutel in het slot.... en kreeg de deur niet open. Meerdere keren geprobeerd, maar echt niet. Oeps, geen mobiel mee en ze moest nu toch iets of iemand bellen.... verderop kon/mocht ze even bellen ......daarna  liep ze weer terug.... daar stonden meer buren in de regen... ze konden er niet in! Ze belden al overal aan, maar blijkbaar was niemand thuis. De verhuurder werd gebeld door iemand.....  en ze stonden nog steeds in de regen. Aha.... er bleek toch iemand thuis te zijn, na een uur konden ze eindelijk naar binnen.
P. wist nog niet hoe het zou lopen nu.... want als ze er niet meer in kon zou ze de deur niet uitgaan en dat snap ik. We zouden later nog eens bellen. 
Toen ze weer belde had ze contact met de verhuurder gehad..... die vonden dat lekkages voorgingen en daar hadden ze het druk mee. Hm.... gevalletje achterstallig onderhoud? Zoveel lekkages? O ja, bij P. lekt het al jaaaaaaaaren! En is een uur buiten in de regen moeten staan geen spoedgeval? 
Er zitten 6 woningen achter die deur.. best een probleem. 
Bij het daarop volgende telefoontje spraken we af dat ik rechtstreeks naar Paradiso zou gaan... dat leek nu handiger. Zij had de toegangskaartjes, maar mailde ze naar mij, zodat ik ze op mijn phone had.  
De laatste keer dat ze mij belde was op mijn smartphone omdat ze niet wist of ik al onderweg was..... ik sprak af dat ik een berichtje zou sturen als ik binnen was. Omdat ik geen internet op mijn phone heb (ik gebruik alleen wifi) zou ik sms-en. 
Ik was al vaker in Paradiso geweest, maar het was jaaaaren geleden. Toen ik de tram uitstapte was ik het even kwijt, dat heb ik vaker als ik uit een busl tram of trein stap op een plek die ik niet heel goed ken.... en nu was het donker, dan is het ook lastiger oriënteren. Eenmaal de goede kant op was het geen probleem.... maar als ik de verkeerde kant opging..... 
Even vragen maar...... o, ze sprak Engels en was niet bekend, maar ik mocht op haar phone kijken naar een kaartje en het adres intikken...... Weteringsschans was voor haar te lastig..... ik besloot het aan een ander te vragen.... erg lief van haar, maar van het kaartje wordt ik toch niet veel wijzer..... in het donker weet ik niet of ik naar het noorden of zuiden loop.... dat helpt mij niet. 
De volgende haalde ook haar phone erbij..... ook een kaartje, maar zij keek voor mij.... zij kende het daar beter en zag dus meer wat zij herkende..... aha... die kant.... mooi, dan weet ik genoeg.... de hoek om en gewoon doorlopen.... en niet zoals ik thuis op een kaartje had gezien om een pleintje heen... nergens voor nodig, rechtdoor dan ben ik er zo! Dat klopte..... ik was er zo toen ik eenmaal de goede kant opging.
Ik liet het toegangskaartje op mijn phone zien en ik was binnen. 
Mooi, nu P een berichtje sturen ..... het lukte niet, ik kon haar niet vinden op de phone. Bellen dan? Wel lawaaierig om te bellen, maar ik kon naar buiten, want ik had al een stempel op mijn hand gevraagd, dus ik kon zo weer terug. Ik vond een telefoonnr. van P. .... de verkeerde P.  Hahaha, ik hoorde het meteen aan de stem. Nou ja, heb ik die ook weer eens gesproken. De P, die ik moest hebben stond er niet in.... raar, ik heb haar vaker gebeld. Dat zal dan nog op de oude phone geweest zijn, blijkbaar niet meeverhuisd. 
Ineens een ingeving..... ze had mij gebeld..... eens kijken of ik de belgeschiedenis kon vinden..... jawel... gevonden! Snel een sms-je. Daarna bedacht ik dat ze mij met haar vaste nummer gebeld had.... dan krijgt ze een gesproken sms waarschijnlijk..... ot niks. Dan toch maar even bellen..... wat een herrie, even naar buiten, daar was het iets minder lawaaierig. Ik had haar te pakken, eindelijk..... zij wist ondertussen dat de verhuurder zou proberen voor 11 uur die avond te komen en ze moest zelf maar kijken of ze geweest waren, ze kreeg er geen melding van.... 3 trappen af..(en dan merken dat ze nog niet geweest zijn en weer naar boven en later opnieuw.... lekker dan.....). Ze kreeg ook nog het advies stevig breed plakband op de deur te doen zodat hij niet dicht kon vallen.... leuk bedacht.... maar dan kan wel iedereen naar binnen... alle huizen hebben nog wel een eigen voordeur, maar toch.... en wat als één van de buren denkt "Hé, dat is raar" en het eraf haalt, dan sta je weer voor een dichte deur.  En je moet het maar net in huis hebben. 
Terwijl ik met haar praatte kwam DJ Bert binnen, hij zou zingen met zijn koor Vocal Motion die avond. Even een snelle begroeting tussendoor. Ik hing weer op en zocht Bert op om te zeggen dan P niet zou komen.... met een korte uitleg. 
Ik ging naar de kleine zaal (boven) en ging zitten luisteren.... er waren erg leuke koren bij. Ondertussen had ik een stoel vooraan bemachtigd, dat is handiger met foto's maken. 
Het koor van Bert was aan de beurt..... klonk ook lekker!!! 



Ik bleef nog even zitten, het volgende koor heette "Van onbesproken gedrag"..... die hadden ook een paar 'ondeugende' liedjes.... heerlijk!  Nog één koor en toen vond ik het tijd om te vertrekken.... even  de tramhalte voor de terugweg zoeken..... gevonden.... ik hoefde maar een minuut of 5 te wachten. 
Bij het CS besloot ik niet de metro te pakken, maar achter het station de bus naar Edam/Volendam of Hoorn te pakken...... dat is nooit lang wachten en ik wacht daar 's avonds liever dan bij station Noord. Het is dan wat verder lopen naar mijn huis, maar dat vind ik niet erg. 
Om een uur of 10 was ik weer thuis.... en ontdekte dat Bert al een paar appjes had gestuurd.... tsja... ik haf het geluid uitstaan daar en bovendien ontving ik ze pas toen ik weet thuis was, thuis waar ik wifi heb. 
Ik viel al snel op de bank ik slaap...... en toen ik 's nachts wakker werd zag ik een berichtje van P// "Mag ik je om 11 uur bellen?"  Het had gemogen, maar ik zag het te laat ..... sorry! 
Hahaha, ze had eerder een berichtje gestuurd dat de soep erg lekker was.... en de ciabatta ...... dat liep ik mis!

2 opmerkingen:

  1. Treurig woonbeleid, je zou maar voor een dichte deur staan!
    Onlangs nog een boek van Vrouwkje Tuinman gelezen over slechte verhuurders.
    Goed dat jij zelf in wel naar Paradiso kon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dit is echt te erg. Dan mag ik hier niet mopperen!
    Ik zou eventueel een nieuw kaartje gekocht hebben, ze waren maar 3 euro en in de voorverkoop 2,50, dus geen rib uit mijn lijf.... maar het kon via de phone.
    We hadden tegen de zanger gezegd dat we zouden komen luisteren, dus ik moest wel vond ik.... geen straf, want het is erg leuk, vooral omdat er zoveel totaal verschillende koren zijn. Allemaal mogen ze maar een kwartier, dus heel afwisselend. Er zijn altijd meer koren die zich opgeven dan dat er plaats is, dus altijd afwachten of het lukt. Ik was er al eens eerder geweest.

    BeantwoordenVerwijderen