Zoeken in deze blog

woensdag 25 januari 2023

Winter 2023

Vrijdagmorgen 20 januari, de wekker ging en ik deed met moeite mijn ogen open (zoals gewoonlijk, ik ben nou eenmaal geen ochtendmens)...... buiten lag sneeuw..... wow! Veel stelde het niet voor, want het was al aan het smelten, maar toch....

Ik zou zwemmen, daar ga ik altijd op de fiets naartoe, maar bij één sneeuwvlok stap ik al niet meer op de fiets..... als ik maar een beetje slip lig ik al op mijn neus, omdat ik niet bij de grond kan kan ik het niet meer tegenhouden. En zeg nou niet dat ik dan een lage instap moet nemen (te vaak gehoord), want daar gaat mijn zadel niet van omlaag! Dat gaat om 2 totaal verschillende dingen..... een lage instap is handig, zeker bij het ouder worden, maar dat is mijn probleem (nog) niet, elke normale (volwassen) fiets is te hoog voor mij. Ik heb al een maatje kleiner dan de meest gangbare. Ik ben het gewend, ik had op mijn 11de een fiets opgespaard en die werd op de groei gekocht (net als mijn kunstschaatsen)...... maar zo ongeveer met mijn 11de ben ik gestopt met groeien, dus ik ben nergens meer ingegroeid. Wel uitgegroeid, maar dan gaat het om de breedte en niet om de lengte!
Bovendien..... alsof ik zomaar even een nieuwe fiets koop..... dan zijn er wel belangrijker dingen die eerst aan de beurt zijn! Als ik niet goed meer kan fietsen op de fiets die ik heb dan ga ik wel sparen voor een driewieler..... lijkt mij heerlijk!

Maar goed.... er lag dus smeltende sneeuw ..... niet op de fiets. Lopend dan? Hm.... dat kost meer tijd, dan moet ik mij meteen al haasten en terug ook, want ik moest op tijd thuis zijn. De auto dan? Voor dat kleine stukje? Met de auto moet ik omrijden, dat is een langere route dan lopend of fietsend..... en met dit weer beslaan de ruiten in de auto sneller dan ik ze kan schoonmaken..... dus voordat ik rijden kan duurt het ook wel even. Nee, ik blijf lekker thuis.... net als vorige week. Twee weken achter elkaar niet... nou ja, het is niet anders. Ik doe thuis wel wat extra oefeningen! 
Ineens zag ik vanuit een ooghoek wat bewegen..... huh? Het leek wel of het wattenbollen regende! 
Het regende sneeuwballen.... dat waren geen vlokken meer...... en het was natte sneeuw, het viel vrijwel recht naar beneden.... flats. Er viel zoveel dat het toch even de hele straat bedekte!

Ik hou van sneeuw..... maar dan wel van sneeuw die blijft liggen! Dit was ook wel mooi om te zien, maar ik wil echte sneeuw!  

Ik nam nog maar eens een kopje koffie.... mijn tweede al (en mijn laatste, anders ga ik stuiteren!) .... ik had het gevoel dat ik nu alle tijd had. 

En ineens scheen de zon! En die was ook weer snel weg! De winter weet ook niet wat ie wil..... ik wel.... ik wil sneeuw en ijs met een zonnetje...... 3 of 4 weken en dan voorjaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten