Zoeken in deze blog

zondag 15 januari 2023

Tandarts

 Donderdagochtend moest ik naar mijn tandarts. Ik had die nacht nauwelijks geslapen (niet van de zenuwen)... en toen ik eindelijk sliep ging mijn wekker. De wind gierde om het huis, de regen kletterde tegen de ramen.... ik werd er niet enthousiast van. Gelukkig stopte het met regenen.... ik besloot lopend te gaan,  met die wind fiets ik toch niet lekker..... en het is niet ver (zo'n 800 meter). Voor alle zekerheid toch maar een regenjas aan.... nog even haren kammen (onzin als je in die wind gaat lopen) en op stap. Keurig op tijd stapte ik binnen, de assistente achter de balie begroette mij al met de woorden dat ze mij al aangemeld had en even later zat ik al binnen bij mijn altijd vrolijke tandarts. 
Het is bij deze tandarts zeker geen straf om er heen te moeten..... altijd lachen daar. De assistentes zijn ook altijd leuk.... die ene ken ik al heel lang.... we hadden het over het zwembad en zij wist nog dat ik er werkte (ondertussen al heeeeel lang geleden). De tandarts had zich zorgen over mij gemaakt..... we zaten laatst allebei in de wachtkamer bij de dokter .... ik werd eerder geroepen en toen zij later terugkwam zag zij een ambulance voor de deur staan.... 'het zal toch niet?.....'  kijken om wie het ging vond ze ook wat raar. Ik ken dat.... ik heb het ook wel eens.... brand in een straat waar iemand woont die ik goed ken of een ambulance moet die kant op.... ik denk dan ook wel eens 'het zal toch niet?....'
 En soms ga ik zo ver dat ik de fiets pak om te kijken of het op dat adres is..... ik ben dan altijd snel gerustgesteld, want het is altijd ergens anders.... net zo erg natuurlijk, maar het voelt anders als het familie is of erg goede vrienden zijn. Ik ben altijd snel ongerust geweest als er zoiets is, dat zal wel altijd zo blijven. 
Maar goed, alles was in orde, ik was zo klaar. Ik besloot met een omweg naar huis te gaan en dan te kijken of de visboer het aandurfde met dit weer om op z'n vaste dinsdag- en donderdagplek te staan. Hij was er en ik trakteerde mijzelf op een klein bakje kibbeling en een zoute haring voor de volgende dag. De kibbeling was op voordat ik thuis was 😂, warm is het toch het lekkerst .... het kost wat, maar dan heb je ook wat.... heerlijk! Lopend eten vind ik niet prettig, dus af en toe even staan om wat te eten..... het was nog steeds droog en helemaal niet koud... dus ik stond dan gewoon even lekker uit te waaien! 
Alles bij elkaar een prima wandeling. 
Na de lunch kon ik mijn ogen echt niet meer open houden dus ik heb een paar uur geslapen.... even een deel van het tekort inhalen! 

Ik was net weer wakker toen de telefoon ging..... ik ga dit weekend met iemand naar Paradiso en ga eerst bij haar eten, dus we spraken af hoe laat ik daar zou zijn en hoe ik daar het beste naartoe kon gaan. Er zijn dit weekend korendagen in Paradiso..... we zijn er al eerder geweest..... iemand anders van ons vriendengroepje zingt daar met zijn koor en daar moeten we bij zijn!  Leuk! 

Vrijdag had ik een thuisdag.... niet gezwommen, niet naar de kapel,en iets anders met muziek, geen boodschappen gedaan, niet getankt..... alle plannen vervielen, ik was een dagje dikke vrienden met de wc. Hopelijk snel weer over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten