Zoeken in deze blog

zondag 5 maart 2023

Deze week

Het was een rommelige week.... de werkzaamheden die afgezegd werden (terwijl ik al het één en ander uit de gang in de kamer had staan), het gezeur over een pakje dat spoorloos leek, de vele telefoongesprekken (wel gezellige gesprekken!) en de min of meer onverwachte visite 2 dagen achter elkaar. Veel leuke dingen dus, maar anders dan de planning was. Maakt niet uit, als het voor prettige dingen is dan wijk ik er graag van af. 

Van de week kwam er een klein pakketje met poppenhuisspul..... straatnaambordjes voor aan het huis, Ik had er 3 besteld, ik weet niet zeker of ik ze alledrie gebruik (een huis kan op een hoek staan waar 3 straten bij elkaar komen. En er zaten wat fotootjes bij om in het huis aan de wand te hangen. Ik heb 2 van die minifoto's van Monnickendam, 1 van ons gezin van vroeger en 1 van een deel van de poppenfamilie. Ik vind ze zo leuk..... het is Lego, maar dat zie je alleen aan de achterkant, dus als ik het tegen de muur plak ziet het er niet als Lego uit. Ik zal daar vast nog wel eens wat bestellen, ze hebben nog veel meer mogelijkheden. Ook erg leuk als cadeau, vooral voor iemand die gek ik op Lego, maar ook voor anderen kan het leuk zijn om een poppetje met eigen opdruk te krijgen. Voor mij is het voor het poppenhuis en niet om iets van Lego te bouwen, dat kan ook. 
Om een idee van het formaat te krijgen: De achterste 'tegel' die met de Speeltoren is 3 cm. hoog. 
In het echt wat scherper! De prijs van deze kleine dingen vond ik heel erg meevallen.



Vrijdag een andere instructrice in het zwembad, onze 'eigen' instructrice was ziek...... het werd flink werken, stevige oefeningen..... volgens mij heb ik enorme spierballen gekweekt. Na afloop koffie en thee met wat lekker erbij. Dat doen we 1x per maand en steeds een ander neemt iets mee om de verbruikte calorieën weer aan te vullen .....ja, stel je voor dat je afvalt.... het heeft moeite en geld gekost om het er aan te krijgen, dat willen we niet kwijt!
Het was heerlijk weer toen ik naar huis fietste...... en thuis voor de deur leek het wel zomer. Tijd voor mok koffie en een stoel buiten! Niet te lang, mijn huid moet rustig aan wennen.... dus 20 minuten was genoeg. Het was echt lekker...... de zon was al goed voelbaar.  Toen ik opstond zag ik tot mijn verbazing dat het aan de achterkant van het huis flink bewolkt was (voor nog niet).... donkere wolken en al snel kwamen er aan de voorkant ook meer wolken..... een beetje wisselend.... wel zon/geen zon....... maar een uurtje later was de zon echt weg. Net op tijd buiten gezeten dus. 
Verderop is een afgesloten weg, een weg die veel gebruikt wordt en de omleiding leidt langs mijn straat...... waardoor het duidelijk meer moeite kost om de straat uit te komen of met de fiets over te steken. Er is een kortere route, maar daar zijn de straten smal.... dus logisch dat die niet als omleidingsroute aangegeven stond. Maar ja, veel mensen weten de weg en nemen die route toch..... geen probleem als het rustig is, maar als het druk is en/of als er van 2 kanten iets komt kan het soms moeilijk worden. Toen ik wegfietste bij het zwembad zag ik dat twee tegenliggers elkaar niet konden passeren en eentje moest achteruit.... ik kon er met mijn fiets niet langs (evt. over de stoep), ik besloot dus maar mijn route aan te passen. Ik ken daar de weg, ik ben opgegroeid in die buurt vanaf mijn 9de...... en met de fiets heb ik niet met het eenrichtingsverkeer te maken dat er in de meeste straten is maar niet voor fietsers geldt. Vanavond leek de weg weer open te zijn.... wel zo prettig! 
Lekker gespeeld op de kapel, wel weer weinig mensen i.v.m. vakantie, maar we hadden weer van alles wat, waardoor het toch goed te doen was. Mijn broer viel in als kapelmeester, iets wat hij jarenlang gedaan heeft (en daarvoor deed mijn vader het) .... ook wel weer eens leuk. 

Zaterdag een verjaardag..... ook weer gezellig en het was dichtbij, zelfs te dichtbij voor de fiets! Van deur tot deur is het denk ik 10 meter zo ongeveer. Heel gezellig zitten kletsen, lekker gebak gegeten..... gewoon leuk! Het is daar eigenlijk altijd gezellig, mensen die niet overal een probleem van maken en vrolijk zijn en die altijd bereid zijn te helpen als dat nodig is. Waar je echt helemaal jezelf kan zijn (ik ben wel altijd mijzelf volgens mij, maar toch...... het is niet bij iedereen even simpel) . Een topmiddag dus! Daarna nog even boodschappen halen en de dag eindigde lekker lui voor de tv. 

Woensdag medicijnen besteld, ik was wat laat omdat ik dacht dat het automatisch verlengd werd, dat was ooit wel zo. Maar het moest kunnen.... ik moet er elke avond 1 innemen voor het eten en ik had net t/m donderdagavond. Nou.... woensdag om 12 uur 's middags besteld.... met wat geluk is het er donderdag en anders vrijdag en dat is vroeg genoeg omdat ik het pas 's avonds nodig had. 
Het was er vrijdag, maar het mailtje kwam pas om 18.02.... ik kon het ook vanaf vrijdag ophalen, maar ze sluiten om 17.30. Handig..... dan heb ze dus 3 dagen niet. Gelukkig heb ik nog wel de andere versie in huis,,,, daar kan ik minder goed tegen, maar met de halve dosering lukt het wel en dat is beter dan niks..... bovendien kan ik zondag  proberen of de hele dosering lukt, dan hoef ik toch nergens naartoe en is het geen ramp als het niet goed gaat. Dat is dan maar 1 dag, want maandag heb ik weer voorraad.
En dan volgende week weer het andere medicijn dat ik gebruik bestellen.... ik ben daar kind aan huis sinds ze dat steeds voor maar 1 maand geven. 

En zondag wordt weer een opruimdag...... hoop ik. Deze week had ik minder gedaan dan de bedoeling was, dus nu even een inhaalslag als het lukt. De verwachting is dat het geen mooi weer wordt maar ik wil eigenlijk toch even wandelen, dat kwam er ook weinig van de laatste tijd, ooit deed ik dat elke dag en die regelmaat wil ik weer terug.
En natuurlijk even 'saxofoneren' .... dat hoeft niet lang te zijn, maar even wat lastige stukjes doornemen..... het is de bedoeling dat regelmatig te doen, maar het schiet er wel eens bij in en ik doe het minder vaak dan ik wil. Dat is met meer dingen, er moet gewoon teveel..... hoe meer klussen er gedaan zijn hoe meer regelmaat er weer zal komen in die dingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten