Zoeken in deze blog

dinsdag 21 maart 2023

Purmerend

 




Maandag moest ik naar Purmerend, er lagen al een tijdje pakjes voor mij klaar en eind van de week gaan ze terug als ik ze niet opgehaald heb, dus het moest echt. Ik vertrok eind van de ochtend. 

Het begin van de lente was niet lenteachtig ...... regen, regen en regen!

Ik parkeerde een flink eind verderop.... ik heb een hekel aan betaald parkeren, vooral als je van te voren moet bedenken hoe lang je wegblijft. Er is een parkeergarage, maar die zijn ze aan het verbouwen, dus ik wist niet of die open zou zijn. Aan parkeergarages heb ik ook een hekel (ja ik ben lastig) en zeker aan deze.... als je de hoek omgaat sta je al vrijwel meteen bij de automaal waar het kaartje uitkomt..... weinig kans om te corrigeren als ik te ver van te automaal kom aanrijden.....  en dan kan ik er niet bij..... gordel los, uitstappen, kaartje pakken en snel weer instappen want de slagboom gaat omhoog! Ik ben daar dan ook al jaren niet geweest! Dus.... een flink stuk verderop en aan de wandel. Daar was het winkelcentrum. er stonden hekken en steigers...... ik kon er niet in aan die kant. Doorlopen dan maar...... de hoek om..... nergens een ingang te zien...... nog een hoek..... jawel, een ingang. Er was veel veranderd sinds ik er voor het laatst was..... er was al eerder een flinke verbouwing/verandering geweest waarna ik er niet vaak meer geweest ben. Nu waren er ook veel winkels, verplaatst, vertrokken en nieuw bijgekomen...... ik wist niks meer te vinden. De Hema was naar boven verhuisd, C&A was verdwenen (zit volgens mij helemaal niet meer in Purmerend.... vroeger waren er 2), So Low was erbij en Albert Heijn en jumbo waren voor mij daar ook nieuw ..... ik liep er als een kat in een vreemd pakhuis! Ik was ook nog eens vanaf een andere kant binnen gekomen, waardoor ik het even helemaal niet meer wist, maar gelukkig waren er plattegronden te vinden. Ja, daar was het...... gesloten .....
..... ik dacht dat ik gekeken had hoe laat ze open waren, maar achteraf  besefte ik dat ik gekeken had of ze zondag open waren. Nergens een bordje te vinden met de openingstijden...... dan maar even naar boven, ik wist dat daar So low, Xenos en Zeeman waren ...... nog dicht! Het was ongeveer kwart voor 12 ..... dan maar even lunchen. Gelukkig ging alles om 12 uur open, dus meteen na de lunch kon ik verder. Ja, op maandag is dat vaker zo, maar ik ken ook veel winkels die wel op maandagmorgen open zijn en had er verder niet aan gedacht. Eerst maar de pakjes ophalen en dan lekker winkelen, ik was er nu toch. Ik had nog wel het één en ander nodig.... niet alles gevonden wat ik wilde, maar wel een deel en in elk geval even lekker rondgekeken. Om 2 uur gaven mijn benen aan dat ze er geen zin meer in hadden..... dan maar even zitten bij de Hema. 



Natuurlijk was even zitten en wat drinken niet genoeg om echt weer fris en fruitig verder te gaan..... maar het ging daarna wel beter. Alleen nog even naar de schoenenwinkel en dan naar de auto en die gaat rechtstreeks naar huis....niet nog langs Action, Big Bazar of Wibra.... niet naar de XL-AH waar ze natuurlijk veel meer hebben dan bij de kleine winkel hier..... maar dat ging echt niet meer. 
Het lukte om nog redelijk door te lopen naar mijn auto.... van langzaam lopen word ik vaak nog moeier, maar ja, als het niet gaat dan gaat het niet, zo simpel is het! 
Lekker naar huis.... en toen ik vlakbij mijn straat de vele bloeiende narcissen die zich langs de weg 'slingeren' werd ik blij...... elk jaar is het weer prachtig die narcissen.... moe of niet, hier word ik altijd weer vrolijk van!

 Verder heb ik die dag niet veel meer gedaan...... ik was moe maar voldaan!


2 opmerkingen:

  1. De energie van weleer ga je missen, dat voel ik ook. En het is waar, gewoon doorstappen voelt beter dan slenteren. Daar word je pas ècht moe van. Doodloof zou mijn vader zeggen.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doodloof zeggen ze hier ook.... hoewel ik het niet vaak meer hoor,
    Als ik moe ben heb ik wel de neiging om te slenteren, maar beter kan ik dat niet doen. Ook hou ik mijn heupen dan vaak te stijf waardoor ik ga waggelen en last van mijn heupen krijg. Dus het beste is heupwiegend stevig doorlopen 🤣

    BeantwoordenVerwijderen