Zoeken in deze blog

donderdag 16 maart 2023

Niet weer!

 Gisteren een brief over de servicebeurt van de ketel..... over ruim 2 weken. Bah..... dan al, dat komt mij eigenlijk niet uit. Ik wist dat ik dit jaar aan de beurt zou zijn, maar liever in juni of later. Ik kan de afspraak verzetten, maar mijn ervaring is dat ze dan niet veel later willen, het is natuurlijk voor hun  prettiger dat ze wat huizen dicht bij elkaar hebben waar ze moeten zijn. Edwin komt een week later en moet daar dan een kast verplaatsen die ik eerst moet repareren voor ik hem terug kan zetten.... en de verhoging waarop hij nu staat moet ik slopen.... dus dat staat een tijdje in de weg. Als ik de afspraak verzet dan kom ik daar misschien dus weer mee in de knoop. Maar ik moet nog heel wat werk verzetten voor ze er nu fatsoenlijk bij kunnen. 
Vandaag een brief van hetzelfde bedrijf dat ik dus een hybridepomp kan krijgen en zonnepanelen en of ik even een afspraak wil maken zodat ze kunnen kijken hoe het zit. Hellup..... weer mensen op zolder. Ik moet dan ook mijn handtekening zetten als ik er mee instem. Ik ben er nog niet uit of ik het wel wil.... ik zie de voordelen wel, maar mijn huur wordt dan ook hoger. Vorig jaar (van juli tot juli) had ik een gasverbruik van 608 m3 ...... dat is weinig! Dit jaar verwacht ik dat het nog minder is. Zo heel veel minder zal het verbruik dus niet kunnen worden lijkt mij. Of ik de onkosten eruit haal is maar de vraag. De zonnepanelen zijn leuk, maar die heb ik vooral nodig voor het extra stroomverbruik van de hybridepomp..... dus verder valt de winst wat tegen...(.ik heb het opgezocht). Maar wel elke maand die extra huur.... op zich geen groot bedrag per paneel, maar wel jaar in jaar uit! 




De werkzaamheden zijn op 1 dag .........  erg leuk, maar ik dacht dat ze vnl. op zolder moesten zijn.... ik had er niet aan gedacht dat ze ook in de meterkast moeten zijn, maar dat is natuurlijk wel logisch en geen ramp. Maar ook..... nieuwe radiatorkranen. Dan moeten ze dus overal in huis zijn, dan moet ik weer kasten verschuiven in mijn keuken, bedden op slaapkamers etc. ..... en ik ben nog lang niet klaar met puinruimen van de vorige werkzaamheden van afgelopen zomer. Weer tijdsdruk..... weer verschuiven, weer alles opzij, zo wordt het nooit wat. Die radiatoren.... dat is natuurlijk maar een kleine klus, maar ze moeten er wel bij kunnen! 
Natuurlijk ik het goed dat ze van alles aan het huis doen, echt........ maar ik wordt er gek van..... ik wil zo graag op mijn gemak mijn huis opruimen en opknappen, dingen veranderen....... en er is steeds weer wat anders. Houdt het ooit op? Dingen als servicebeurten voor de ketel zijn logisch...... dat de ketel eens vervangen moet worden ook, maar ze moeten steeds overal zijn! Echt..... als ik nu een grote prijs win koop ik een huis......maakt niet uit waar.... als het maar van mij is! Een huis waarvan ik zelf de baas ben en waar ik meer zelf kan bepalen wanneer iets gebeuren moet. Natuurlijk kan er wel eens onverwachts iets stuk gaan waarvoor werkzaamheden nodig zijn en natuurlijk komen bedrijven ook niet altijd precies op de dag die mij het best uitkomt....... maar als ik dan bijvoorbeeld nieuwe ramen zou willen bestel ik dat niet in een jaar waarin het mij slecht uitkomt.... dat kan ook een paar jaar later. Of niet op alle etages tegelijk, dat scheelt ook heel veel. 
Ik ben dit zo verschrikkelijk zat...... ik heb gewoon even zitten janken...... het is teveel! 
En dan ben ik nog de nieuwe aansluitingen voor gas en elektra te wachten die vorige maand die doorgingen .... dan hoeft alleen de gang ruim te zijn binnen, maar buiten moet mijn erf open! En eind van het jaar glasvezel tot de gevel, waarschijnlijk moet het dan weer open (soms schijnt het anders te kunnen, maar ik weet niet of dat hier ook is) ..... en ik wil het zo graag laten ophogen zodat alle hobbels eruit zijn en mijn auto weer probleemloos voor de deur kan staan....... maar als het steeds open moet..... uitstellen dan maar weer. 
De afspraak die ik moet maken wacht ik echt nog even mee, ik moet eerst even het overzicht krijgen en misschien zeg ik meteen wel dat ik het niet wil..... nu even niet. 
Ik zit ook nog met allerlei spullen uit mijn schuur in huis..... die zet ik eerdaags toch maar weer in de schuur, want het begint hier op het pakhuis van malle Pietje te lijken. Dan haal ik het er wel uit als ij zeker weet wanneer het moet en als die ladder dan op mijn spullen valt..... ik kan er ook niks meer aan doen. Het zij zo. 
Ik wil steeds een stoel bestellen..... maar die moet ik zelf in elkaar zetten..... ik stel het steeds uit, het kost mij teveel tijd en andere keren heb ik er geen plaats voor omdat er tijdelijk teveel in mijn kamer staat..... zucht.
Natuurlijk is een woningbouw die niks doet ook niet goed.....  ik zou dus niet moeten mopperen, maar het is mij gewoon even teveel! 

En de dingen die ik moet uitzoeken..... dat is heel veel nog.... dat moet ik echt zelf doen, dat kan niet met hulp, alleen ik kan bepalen wat ik wil houden en wat niet..... en waar ik het neerzet/opberg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten