Zoeken in deze blog

maandag 27 maart 2023

Zo was mijn weekend.


 Zaterdag begon met het bestellen van een houten rek..... ik had het vrijdagochtend al gezien, maar er stond 'op werkdagen voor 12 uur besteld de volgende dag in huis' ..... en dat kwam niet uit, want ik zou een groot deel van die dag niet thuis zijn. 
Dus  zaterdag meteen besteld (er was korting en ik wist niet hoe lang die korting geldig zou zijn, dus ik wilde ook niet te lang wachten)....... na het bestellen kwam er te staan 'We verwachten je bestelling binnen  3 tot 5 werkdagen af te leveren' 
Ja, dan kan het dus toch weer op een dag komen dat ik er niet ben..... dat had ik graag voor het bestellen geweten!
Het rek komt in de plaats van de ingestorte stellingkast....... die valt misschien wel te repareren, maar er kunnen ook dingen krom zijn. Bovendien past hij net niet op de plek waar ik hem wilde en ik kan wel iets opschuiven waardoor het past, maar dat wordt wel erg ingewikkeld, want de spullen uit dat rek en een ander kastje liggen erop en ervoor..... en als dan blijkt dat ik niet alles kan gebruiken omdat het krom is heb ik een hoop werk voor niks gedaan. Dus nu is het plan om de stellingkast verder uit elkaar te halen ..... dan het houten rek (is wat kleiner) in elkaar zetten en op de plek waar die stelling had moeten komen. Dan kan ik weer veel dingen uit die stelling opruimen, al zal niet alles erin passen. Dan kan ik tenminste 'gewoon' doorgaan.  Die stelling kijk ik later wel naar.... ik kan er ook een lagere kast van maken of een andere plek zoeken (als alles nog te gebruiken is) ..... en ik ken iemand met zo'n zelfde kast, misschien kan die een deel gebruiken om uit te breiden...... ik zie wel, maar eerst ruimte maken door hem verder uit elkaar te halen. Dan kan ik daar echt opruimen, zoals ik van de week al van plan was. En het houten rek is dan wel kleiner, maar wel mooier!



Dat in elkaar zetten doe ik dan de week voor Pasen.... komende week wordt erg rommelig (en ik weet ook niet wanneer het komt)...... ik krijg de verwarmingsmonteur, ik moet bloed laten prikken, boodschappen doen, ik ga naar een feest, ik moet nog een cadeau leuk inpakken, naar de kapster etc. en de gewone dingen gaan natuurlijk ook door (maar het zwemmen heb ik maar alvast afgezegd!).  Ik kon het niet anders plannen, sommige dingen heb ik niet of nauwelijks zelf in de hand. Maar dan ga ik deze week aan deze klus niet beginnen, dan kan ik beter op zolder nog meer ruimte maken..... dat is ook nodig en moet voor vrijdag. Dat is wel te overzien want het belangrijkste is al gedaan. 
Als ik dat houten rek ga plaatsen moet ik heel veel uit die kamer tijdelijk op de overloop zetten om er bij te kunnen...... dat is niet handig als ik dat deze week doe! 
Ik wilde ook winkelen in Zaandam...... het weer nodigde niet echt uit, maar ja..... afgelopen week had ik niet alles kunnen vinden wat ik nodig had, dus dan maar naar een paar andere winkels. 
Rustig aan...... lekker makkelijk met ov en niet te vroeg! Ik vertrok aan het eind van de ochtend, dat was vroeg genoeg want ik hou het toch geen hele dag vol. Ik kijk nooit hoe laat de bus gaat, want er gaan er 4 per uur..... toen ik bijna de straat uitliep kwam er een bus voorbij, ik kon niet zien wat er op stond, maar het was waarschijnlijk 'mijn' bus ..... geen probleem, over een kwartier gaat er weer één en het is nog een paar minuten lopen naar de bushalte .... het was droog en af en toe liet de zon zich zelfs zien.  Van de bus naar de metro en dan naar de trein..... even later liep ik in Zaandam, waar de winkels vlakbij het station zijn. Eerst naar Flying tiger...... die heeft altijd leuke dingen! Een klein jongetje kwam mij vertellen dat hij leuke paasspullen ging kopen, hij had al kuikentjes! Ik liet hem zien dat ik ook al wat voor de Paas in mijn mandje had.... leuke servetten! 


Ik heb nog zat paasservetten, maar deze waren te leuk om te laten liggen. Ik gebruik ze na de Paasdagen nooit op, maar bewaar ze tot de volgende keer ...... net zoals ik ze vóór Pasen niet gebruik. 

Het jongetje bleef gezellig nog even kletsen.... leuk kind! 
Natuurlijk even de Primark in..... en nog veel meer winkels. Na een tijdje kreeg ik een beetje last van mijn heup.... tijd voor koffie met een broodje! Backwerk zit daar vlakbij en die is goed en niet duur. Plaats genoeg..... dus ik kon lekker even blijven zitten..... buiten werd het donkerder..... en het ging regenen..... maar het hield op mijn zacht regenen, het begon te gieten....pijpenstelen....niet normaal! Er kwamen meer mensen binnen, ik denk vooral om te schuilen, maar ze gingen natuurlijk niet zitten zonder wat te eten of te drinken. Zolang er nog plaats zat was vond ik dat ik kon blijven zitten, maar na een tijdje vertrok ik toch maar.... af en toe leek het wat minder te regen, maar dat was steeds maar heel kort.... toch leek het ergste wel voorbij te zijn. Ik had geen plu mee.... ik vind dat niet handig als ik een trolleytas meeheb.... en bovendien stond er veel wind..... ik moest mij eerder al stevig aan de roltrap vasthouden omdat een paar flinke windstoten mij van de trap probeerden te blazen. 
Ik liep langs een winkel met paraplu's ..... en regenponcho's .....ik koos voor de poncho. De verkoopster grijnsde al, ik was vast niet de eerste. 
Knalrood..... en groot. One size fits mij niet altijd, maar deze wel. Hij had aan één zijkant drukknopen die ik maar voor alle zekerheid losmaakte, ook al zei de verkoopster dan hij wel zou passen. Zij hielp mij...... super, zij haalde hem uit het zakje, gaf aanwijzingen, deed  een drukknoop dicht......  ik was er helemaal klaar voor ..... het rode gevaar kwam er aan! Door de plensbui verder..... ik wilde naar de Wibra..... daar ben ik lang binnen geweest.... er was veel te zien, en toen ik klaar was regende het niet meer..... heb ik een poncho en dan regent het niet. En weer terug..... nog wel een paar winkels in aan de overkant van de gracht, maar dat was richting station. De Hema in...... ik zag iets wat ik eigenlijk te duur vond.... tot ik zag dat ik 30% korting kreeg.... dat scheelde voldoende!  Naar de kassa..... en stond een verkoopster voor de kassa, ze stond in de weg.... de rest was zelfscan, maar dat doe ik nooit. Het kan wel eens handig zijn, maar ik vind een gewone kassa gezelliger. En ik wil niet staan stuntelen, dus ik wil het eerst op mijn gemak bekijken en het dan eens doen als het rustig is en er dus geen mensen achter mij staan die ongeduldig worden..... nu wilde ik nog naar een gewone kassa! De verkoopster vroeg: "Wilt u pinnen? Dan moet u naar de zelfscan.... nieuw beleid!" Hema, wat maak je me nou? Is dat nou aardig? Is dat nou echt Hema? Zelf scannen wil ik niet verplicht doen.... maar ja, ik wilde het artikel hebben, dus ik moest wel. Ik stond inderdaad te stuntelen nu ik het zo onverwachts moest doen.... 'scan' het artikel'  ja waar moet ik de streepjescode tegenaan houden? (De verkoopster zag ik niet meer) Het scherm?  Nee .... o, daar ligt zo'n ding..... hm.... werk ie wel? O, een knopje....hm..... gebeurt niks.... wat meer afstand misschien.... ging al beter, maar ik moest toch nog op het knopje drukken. 
'Scan uw pas' O.... ik hield mijn pinpas tegen het pinapparaat.... er gebeurde niks..... nog eens... niks.... o wacht.... de klantenpas bedoelen ze waarschijnlijk.... en waar moet ik die dan tegenaan houden? Toch het scherm? Er kwam weer een verkoopster, dus ik kon het vragen..... met dat apparaat weer, dat pistool...(daar vind ik het altijd wat op lijken).... oké...... gelukt.... eerst weer te dichtbij, maar dat had ik al snel door...... en nu mag ik pinnen..... pffffff....gelukt.....maar  niet leuk dit!  Dat moet ik niet onverwachts moeten doen. Het is echt niet onlogisch zoals het moet, maar normaal had ik eerst even rustig bekeken... even kijken hoe een ander het doet..... dan is het een fluitje van een cent! En als dit in alle Hema's zo is ga ik de volgende keer lekker toch eerst naar de gewone kassa...... ik vind dat er keus moet zijn! Niet alle zelfscankassa's zijn hetzelfde, soms moet je je aankoop voor een scanner houden en hier moest ik de scanner naar mijn aankoop richten..... het komt uiteindelijk wel op hetzelfde neer, maar het is net als met contactloos pinnen..... soms moet de kaart bovenop, soms links en deze dag had ik er één daar moest het aan de voorkant...... allemaal verschillend. 
Ik zou nog even verder kijken, maar heb verder maar niks meer gekocht bij de Hema..... ik had geen zin in dat gedoe, ook al wist ik nu hoe het moest. 

Naar de trein.....  met de lift naar beneden.... ik wilde uit de lift stappen en zag mijn trein vertrekken.....  een half uur wachten dan maar! Kon ik wel lekker uitrusten ondertussen.... je moet overal het voordeel van zien. 
De volgende trein..... ik ging op een klapstoel zitten, op een plek waar fietsen moeten staan, maar als er geen fietsen zijn mag je daar zitten. Ik zat net toen er een jongen met een fiets binnen kwam en ik stond op. "Nee, blijf maar zitten..... ik zet hem hier wel neer..... ik moet het tweede station er al uit!" "Ja, daar moet ik er ook uit. Maar fietsen hebben hier voorrang en ik ben heel gehoorzaam in die dingen" "Nou dat merk ik" "Maar niet altijd hoor, er zijn grenzen aan mijn gehoorzaamheid" "Hoe was de dag? Lekker gewinkeld denk ik?" Hij keek naar mijn volle trolleytas. We bleven nog een tijdje kletsen.... ik hou van die gesprekken! Dat maakt het reizen met het ov ook zo leuk.
Ik Amsterdam besloot ik niet met de metro te gaan, maar achter het station een andere bus te nemen..... iets verder lopen, maar in één keer door.... zonder overstappen! 
De bus stond er..... nog 1 minuut las ik.... doorlopen.... snelwandeltempo..... voor mij rende iemand naar dezelfde bus..... zij mocht er nog in..... nog een paar meter (ik zag dat er 'via Monnickendam' op stond)....... en de bus reed weg. Dat lijkt flauw, maar het was daar vrij druk.... als hij op mij wacht komt er misschien weer iemand aan rennen en dan nog één..... hij moet op tijd rijden en dan kan hij niet onbeperkt wachten! 
8 minuten later kwam er weer een bus die ik kon nemen en die was keurig op tijd. Ook weer geen probleem dus. Ineens drong het tot mij door..... welke route zal hij nemen naar Hoorn en Edam? Verderop is bij Monnickendam de weg afgesloten, dus ...... komt hij wel bij de halte waar ik wilde uitstappen? Of kan de bus er wel door? Toen hij richting Broek in Waterland reed was het mij wel duidelijk..... dan komt hij ook bij mijn halte, dat kan niet anders, want de eerstvolgende andere route die hij kan nemen is verderop! 
Lekker om weer thuis te zijn, wel moe, maar het viel mij niet tegen. Koken hoefde niet, ik maak vaak wat meer en vries een paar porties in en vaak zet ik nog wat in de koelkast voor 1 of 2 dagen later..... en nu stond er nog een stamppotje rode kool in de koelkast.... lekker.... alleen even opwarmen! 
En lekker met pyjama aan tv kijken. 
 's Avonds zette ik de klok alvast een uur verder..... heerlijk morgen weer lang licht 's avonds! 
Ik ben zo blij met die zomer- en wintertijd.... heerlijk. Eerst al dat uur langer licht 's avonds waardoor ik niet vaak meer in het donker ergens naartoe ga en in de zomer echt lange lichte avonden. Maar ook 's morgens in de zomer...... met zomertijd is het al erg vroeg licht, maar zonder zomertijd nog vroeger. In een warme zomer is het zonder zomertijd dan ook een uur vroeger al veel te warm vind ik. 

Ik heb voor mijn doen best veel geld uitgegeven, maar allemaal dingen die ik nodig had of in elk geval nuttig zijn en zo heel veel is het nog niet eens voor wat ik heb.... maar meestal ben ik zuiniger.
. Ik heb nu bijna alles waar ik voor op stap ben gegaan.... op één ding na....maar dat is op veel plaatsen te koop.... ik keek alleen of ik er een bijzondere versie van kon vinden..... dat is niet gelukt, dus dan maar wat gewoner, ook goed! 

Zondag werd ik vroeg wakker, nog wel slaperig, maar dat ben ik 's morgens altijd. Ik ben toch maar wat gaan doen en heb later nog wel een uurtje geslapen.  Lekker 'gerommeld' in huis ......  op zolder de video's overgedaan in een handzame tas zodat ze naar de nieuwe eigenaar kunnen. De gammele doos kon weg. Ook even lekker een filmpje gekeken op tv...... lekker rustige dag, maar ook nuttig bezig geweest. 
En dan is het weekend alweer voorbij......  de zomertijd is begonnen al werkt het weer nog niet echt mee, maar dat komt nog wel..... ik heb dit nog altijd liever dan een hittegolf! 
Het was lekker lang licht 's avonds...... dat plotselinge verschil van een uur maakt mij altijd weer blij....ik hou van de winter en dan vind ik het niet erg dat het vroeg donker is. maar nu wil ik lente..... en ook al werkt het weer nog niet echt mee...... de langere avonden geven mij toch een lentegevoel! 

Nog even de grijze container klaarzetten voor de vuilnismannen en ik kan tevreden terugkijken op mijn dag. Genoeg gedaan om tevreden te zijn en toch niet overdreven hard gewerkt.

En nu is het maandag......zon en regen wisselen elkaar af! 
Vandaag weer verder met de zolder, de doos van de video's kan weg, de volle tas staat al beneden.
De was hangt te drogen, ik heb al wat kleine dingetjes opgeruimd.... na de lunch ga ik verder. 

Ik heb weer wat paasspulletjes neergezet. Dit jaar heb ik weer niet alles tevoorschijn gehaald.... ik kan niet overal eenvoudig bij en zolang ik nog heel veel moet opruimen, (re-)organiseren en sorteren ga ik niet heel veel tijd hieraan besteden en dingen opzij halen e.d. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten