Zoeken in deze blog

zaterdag 25 maart 2023

Deze week

Nadat ik maandag bekaf was van het winkelen, ben ik dinsdag rustig aan gestart, daarna wat opgeruimd en 's middags kwam vriendin gezellig langs.
Die avond speelde ik niet geweldig op de repetitie...... ik was er niet helemaal bij met mijn gedachten en het kostte veel moeite .... maar in de loop van de avond ging het wel iets beter. Ach, het was de laatste tijd wat druk en rommelig, dat zal de oorzaak wel zijn. 




Woensdag weer veel in huis gedaan....... lekker opgeschoten. Wel even te lang doorgegaan, ik kreeg last van mijn rug, dus ik moest wel stoppen. Maar ik heb ruimte gemaakt zodat de monteur bij de ketel kan volgende week. Nog niet helemaal klaar, maar het is nu te overzien. Wel jammer dat ik weer veel gewoon bij elkaar moest zetten wat ik nou juist aan het uitzoeken was, maar dat kon even niet anders.
Tot mijn verbazing vond ik nog een doos met videobanden op zolder....... en daar zaten veel leuke video's bij. Ik heb volgens mij al een vrachtwagen vol video's weggegeven ..... ik dacht dat ik alleen nog Sinterklaas en Kerstvideo's tegen zou komen, die liggen ergens achter de andere kerst- en Sintspullen,  maar dit was onverwachts! Ik weet ondertussen dat ik nog steeds een liefhebber er voor heb.... gelukkig, want weggooien vind ik toch wel erg jammer!



Donderdag veel boodschappen gedaan in verschillende winkels.... overal de aanbiedingen meegenomen en even mijzelf verwend met verse kibbeling en voor vrijdag alvast een zoute haring meegenomen, lekker! 
Dat is ook wel eens even nodig. 
Toen ik terugkwam van de laatste winkel stond er een ladder tegen het huis...... daardoor moest ik met mijn fiets langs de andere kant van de auto, dat is wat krapper, maar het lukte. 
Het bleek dat de dakgoot vol met troep lag en er waren dakpannen gescheurd. Vroeger werd de goot zo nu en dan schoongemaakt door de (vorige) woningbouwvereniging, maar dat was al heel lang niet gebeurd..... en nu was hij echt vol.... en de regenpijpen waren ook dicht. Ook bij mij waren er dakpannen gescheurd..... dat is al vaker gebeurd, het zijn duidelijk geen sterke pannen. 
 Hij komt nog terug, want hij had niet genoeg pannen bij zich, maar hij heeft er voor gezorgd dat het zo wel even kan. Vuilniszakken vol haalde hij uit de goot (wij hebben een goot tussen 2 huizen in).  Ik keek of ik ook lekkage had, maar dat moest dan aan de achterkant zijn..... de kamer waar ik bezig geweest was met het verwisselen van het boekenkastje en het grote rek (dat in elkaar stortte en bovendien net niet paste op de plek die ik in gedachten had) ...... daar kon ik dus niet bij, want doordat het daar even misging was het erger geworden i.p.v. beter en ik had dingen van de overloop daar neergezet omdat de monteur er anders niet door kan......  dus ik kon niet even voelen of de muur daar nat was, ik moest het van een afstandje bekijken.... en ik zag niks raars, dus waarschijnlijk weinig of geen lekkage. 
Tijdje staan praten met de buren...... in de zomer spreken we elkaar altijd vaker.... dan zijn we meer buiten en nu stonden we samen naar de 'dakwerkzaamheden' te kijken. 
's Avonds ging ik naar de raadsvergadering...... want er zou over ons clubhuis gesproken worden en onze voorzitter zou daar ook het woord krijgen, dus is het dan altijd goed als er 'aanhang' is..... wij hadden dus ons jack van de vereniging aangedaan, zodat ook zichtbaar was waarvan wij waren. 
Het loopt al jaren... we moeten weg, we zouden wat nieuws krijgen, maar de plannen veranderen wel eens..... dat zorgt voor onzekerheid.......  het ziet er wel naar uit dat er wat komt, maar nog niet alles is rond, het hoe en wat is nog niet helemaal duidelijk, er zijn een paar verschillende mogelijkheden en daar zijn nog wat twijfels over wat het wordt.....maar ik durf pas echt te juichen als het er staat en we de spullen vanuit het huidige gebouw over kunnen brengen naar het nieuwe! Maar goed, dat is allemaal een heel lang verhaal, dat komt later misschien wel eens...... als alles definitief is. Maar deze avond was wel hoopvol, iedereen vond wel dat er iets moet komen!
Op de terugweg goot het van de regen... dus ik kwam drijfnat thuis. Tijd voor een warme decaf! 

Vrijdag begon natuurlijk met zwemmen! Op de fiets er naartoe zoals altijd, vroeg genoeg om van tevoren nog even te zwemmen, daarna een half uur watergymnastiek (ik zeg altijd dat ik ga zwemmen, maar het is vooral watergymnastiek). Het was stevig deze keer ....het scheelt wel eens de ene keer of de andere keer. Het prettige van de oefeningen in het water is dat bij zware inspanning het water verkoelend is. Oefeningen kunnen in het water zwaarder zijn, maar soms ook lichter...... springen bijvoorbeeld kan ik beter in het water dan op de kant! Mijn knieën vinden dat ook prettiger 😂. Maar simpelweg lopen in het water is zwaarder (wel afhankelijk van het tempo natuurlijk), de tegenstand van het water zorgt dat er toch meer kracht nodig is,
Als oefeningen te zwaar zijn dan kunnen we het zelf aanpassen, vaak door het wat langzamer te doen. Maar ik doe het ook wel eens sneller als het erg soepel gaat. En omdat we allemaal niet meer onder de groep jongeren vallen zijn er mensen die dingen niet kunnen door een vervelende schouder, heup of wat dan ook...... geen probleem, gewoon anders doen dan! Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk alles goed te doen, maar er zijn nou eenmaal wel eens beperkingen. En met ouderen is de kans groter dat niet iedereen alles kan.
Er is tegenwoordig muziek bij..... vaak muziek die we lang niet gehoord hebben..... en deze keer veel Nederlandstalig uit mijn jeugd. Heerlijk om even mee te zingen..... dat doe ik meestal zachtjes hoor, geen zorgen, ik wil niet anderen laten schrikken met mijn 'gezang'. 
Na afloop kunnen we nog even zwemmen, ik doe dan vaak aquajoggen en we mogen nog even lekker ontspannen in het bubbelbad..... en even nakletsen natuurlijk.
Een sportieve ochtend dus altijd....... dan nog even lekker warm douchen (soms ga ik nog koud afdouchen), haar wassen en ik ben weer helemaal fris. 1x per maand drinken we koffie/thee en dan is er altijd iemand die wat lekkers meeneemt, het is dus ook heel gezellig! 
 Dan weer op de fiets naar huis..... beweging genoeg op de vrijdagochtend. 
Thuis vooral rustige klusjes gedaan. De dakdekker kwam ook weer, hij had nieuwe dakpannen mee, donderdag had hij er niet genoeg. Hij had alleen rode.... en wij hebben zwarte, Hij had dat donderdag al verteld en ik vond het prima, van mij mag hij alle kleuren gebruiken, lekker vrolijk. En het belangrijkste is dat het dicht is..... er waren veel pannen stuk. Het valt ook niet erg op, want we kijken niet tegen het dak aan (tenzij ik uit het dakraam kijk, dan zie ik het dak van de buren. Het is een rijtjeshuis, maar toch 2 onder één kap..... want 1 puntdak is van twee huizen..... we hebben allemaal op zolder 1 rechte kant en 1 schuine kant..... samen 1 punt. Ik woon dus eigenlijk in een 2 onder 1 kap rijtjeswoning! Het volledige dak is niet zichtbaar vanaf de straat, dus afhankelijk van waar die pannen liggen zal het vaak niet opvallen als ze anders zijn. We hebben het ook vaak niet door als er pannen scheef liggen of stuk zijn, dat wordt vaak paas ontdekt als er problemen zijn.... of bij toeval. 

En 's avonds naar de kapel.... dat doe ik vaak met de auto.... vooral in de wintermaanden. Het past allemaal met moeite in mijn fietstas, het kan er maar op één manier in en daar ben ik best wel even mee bezig. In het donker in de kou vind ik dat een heel gedoe. En als ik dan ook nog oud papier wil meenemen dan kan het niet, vol is vol! 
Ik kwam aanrijden met mijn autootje..... de hoek om.... huh? Waar ik mijn auto altijd neerzet stond een hek...... er was nog een smalle strook, maar als je daar je auto neerzet en de anderen zetten hem erachter dan kan je niet als eerste weg na afloop, tenzij iedereen de auto opzij zet! Het gebouw tegenover ons gaat gesloopt worden.... vandaar (alles wordt daar gesloopt.... het was een bedrijventerrein, maar alles moet wijken voor een nieuwe woonwijk en veel is er al weg..... weg uit Monnickendam. Ons clubhuis staat er gelukkig nog, maar verder niet veel meer. 
Ik vond nog een plekje, want het hek stond niet tot de hoek. Wel lag er van alles aan de kant, dus van netjes parkeren was geen sprake..... normaal zet ik hem schuin neer, achterkant bij de muur, dan kunnen er meer auto's staan, maar dat gaat dus niet meer. 
Dan toch maar op de fiets volgende keer...... hoewel ik dat eigenlijk van plan was nadat mijn fiets een onderhoudsbeurt heeft gehad...... dat doe ik meestal één keer per jaar..... dan is hij helemaal nagekeken en loopt alles weer lekker. Hij kijkt dan ook altijd of de banden goed zijn.... zelf let ik daar niet op, maar ik heb wel eens gehad dat mijn banden behoorlijk glad waren..... en dan is het veiliger om er nieuwe banden om te laten zetten. 
En dan is het alweer weekend. Op dit moment regent het. Bij mijn plannen van vandaag kan ik eigenlijk geen regen gebruiken...... nou ja, ik zie wel! Er komt een drukke week aan, dus veel schuiven met plannen gaan niet lukken. 

Ik wens iedereen een 


Heel fijn weekend!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten