Zoeken in deze blog

woensdag 15 maart 2023

In de stemming


Wat een heerlijk weer...... ik wandelde in de zon naar een stembureau ..... ik stond in de rij en ik hoorde dat het de hele dag al druk was, nog geen moment dat er niemand was. Wow, als dat bij de andere stembureaus ook zo is dan is er een mooie opkomst! Voor mij iemand die hier vast nog niet lang woonde.... want toen iemand zei dat het stembureau in de Opstandingskerk vaak rustig was had ze daar nog nooit van gehoord, ook niet na onze uitleg dat dat de gereformeerde kerk is, waar hij staat en hoe hij er uitziet (het is daar vlakbij). Ik praatte nog met iemand die duidelijk voor groen was....... ik ben zelf wel voor groen, maar niet ten koste van alles! Waar mogelijk ben ik wel voor groen, maar we kunnen niet meer terug naar de tijd dat we in een berenvel rondliepen en met een knuppel achter ons eten aanrenden. En dat was eigenlijk ook niet goed, want toen werd er veel vlees gegeten en dat is ook niet de bedoeling. Er brandden houtvuurtjes..... ook slecht voor het milieu...... maar er waren wel veel minder mensen op aarde.......... dat is wel goed, maar je kan moeilijk een groot deel van de aardbewoners een koppie kleiner maken ten gunste van het milieu!
Ik zit er een beetje tussenin.... zoals met zoveel dingen.... ik zie vaak voor- en nadelen van beide kanten. 

Overigens goed nieuws....... de luchtvervuiling is minder! Waarschijnlijk omdat we vanwege de prijs zuiniger met energie zijn geworden. En de hete zomer van vorig jaar hadden we voor een deel te danken aan schonere lucht....minder fijnstof in de lucht die de zonnestralen konden temperen! Nee, ik zeg niet dat we daarom dan maar vervuilender moeten worden want vervuilen kan nooit goed zijn. 
Ik weet zeker dat ik geen grote vervuiler ben..... ik ben zuinig met energie, gebruik de auto niet veel (zo weinig dat mijn garage vorig jaar de onderhoudsbeurt oversloeg.... na zo weinig kilometers niet nodig!) Ik laat de motor niet nodeloos draaien .... in de winter moet het soms even, omdat het dan sneller beslaat dan ik het weg kan vegen en dat wordt pas beter als de auto warm is..... maar ik probeer dan wel mijn auto zo te zetten dat mensen er niet snel direct last van hebben (is niet minder vervuilend, maar ik hou dus wel rekening met anderen en ik doe het zo kort mogelijk, maar met beslagen ruiten kan ik niet rijden!)  Ik koop niet steeds nieuwe dingen en gooi dan andere dingen weg (die nog goed zijn) ...... maar....... ik brand wel eens kaarsjes en dat is natuurlijk ook niet goed. 
En ik eet wel vlees...... dat hoeft van mij niet elke dag en niet veel te zijn (zou ik wel lusten hoor), maar ik ben geen vegetariër en al helemaal geen veganist. 
Het wil er bij mij niet in dat veganistisch eten gezond is...... we hebben vitamine B12 nodig en dat zit toch echt in dierlijke producten, dus veganisten moeten dat met pillen aanvullen. Wat niet wil zeggen dat elke veganist die het niet aanvult daar ook last van krijgt en zeker niet direct, maar toch.... we hebben het echt nodig, een tekort kan grote problemen geven. Net als eiwitten, dat is wel uit plantaardig voedsel te halen, maar wordt slechter opgenomen..... het best opgenomen wordt het eiwit uit een kippenei.  Eiwitten is dus wel uit plantaardige voeding te halen, maar het is wat meer opletten dat er genoeg binnenkomt. Ik blijf dus gewoon dierlijk voedsel eten. Natuurlijk vind ik dat die dieren wel een goed leven moeten hebben gehad voordat ze op mijn bord liggen....... dieren moeten goed behandeld worden, of ze nou voor consumptie zijn of als huisdier. 

Ik was aan de beurt, mijn rijbewijs werd nauwkeurig bekeken..... ja, ik was het echt..... en ik kreeg twee enorme stembiljetten.... en moest nog even wachten. Even kletsen met iemand van het stembureau.... ik kende een paar van die mensen..... dan raak je al snel aan de praat. 
Eindelijk was ik aan de beurt  (nou ja, eindelijk.... zo erg was het niet!) .... en ik had mazzel.... het hokje met een laag schrijfblad kwam vrij.... precies goed voor mij! 

Daarna kwam het betere origami..... de vellen moesten weer opgevouwen worden...... daar mogen ze ook wel een handleiding voor geven! 
Ondertussen was de rij achter mij langer geworden. Ook daar zag ik weer bekenden.... dat krijg ja als je in je geboorteplaats woont en er ook jaren gewerkt hebt.

Ik moest nog naar de apotheek.... die is er vlakbij, daarom had ik voor dit stembureau gekozen, het lag op de route.  Ook een kleine supermarkt vlakbij, die eerst maar even.... veel had ik niet nodig en wilde ik lopend ook niet meenemen, maar er is altijd wel wat nodig.
Bij de apotheek kreeg ik weer voor één maand mee..... en weer zei ik dat ik dat niet handig vond en dat ik elke keer dat ze aan de late kant het medicijn hebben ik alweer schrik omdat ik bang ben dat het er weer niet is. Natuurlijk begon ook zij over de schaarste van het middel, maar ik zei dat ik iemand kende die in deze zelfde apotheek wel steeds voor 3 maanden kreeg en dat ik mij begon af te vragen wat ik misdaan had dat ik dat niet kreeg (het ging wel vriendelijk hoor!). Ze dacht wel mee, want maakte een notitie in de computer dat ik voor 3 maanden moet krijgen als dat mogelijk is. Daar heb ik nog geen zekerheid mee dat ik het krijg, maar het is al een stap in de goede richting. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten