Zoeken in deze blog

dinsdag 14 maart 2023

En ik spring weer van de hak op de tak

 Het weer gaat echt alle kanten op, zo zit je in de zon en zo ligt er sneeuw..... de temperatuur loopt ineens op en gaat weer flink naar beneden, 't kan vriezen, 't kan dooien. Dan ineens storm..... er vliegt van alles door de lucht en mijn rolgordijnen (binnen) zwaaien heen en weer alsof ik geen ramen heb. Dat had ik toch bij mijn vorige ramen niet.... de roosters zijn dicht..... vreemd!  
En dan ineens weer zon. De storm bracht warme lucht mee..... ergens in Nederland werd het zelfs 18 graden...... een dag later zou het kalmer worden, maar kwam de wind van precies de andere kant en zou koude lucht meenemen. Zo kon het dat het 's nachts warmer zou worden dan de dag die erop volgde, 




Maandag vergat ik de PMD-container buiten te zetten..... dat is mij niet eerder gebeurd volgens mij. Niet erg, er zat maar 1 zak in, dat red ik nog wel een maand tot ze hem weer legen......geen probleem.
Misschien dat ik het daardoor wel vergeten ben, het was niet echt nodig...... dus niet het gevoel dat het moest. Ik wist het wel ... uit mijn hoofd, bovendien krijg ik een mailtje een dag van tevoren..... bij alles wat er opgehaald word: PMD, GFT, restafval, oud papier en grofvuil. Dat laatste heeft weinig zin..... grofvuil moet op tijd aangemeld worden en als dat mailtje komt is dat tijdstip al verstreken 😂, dat moet ik dus gewoon zelf in de gaten houden en omdat ik echt niet elke week grofvuil heb zit dat schema niet in mijn hoofd..... dus als ik wat heb moet ik het opzoeken of na een mailtje 4 weken verder tellen. Ik laat ze niet voor 1 ding komen, tenzij het groot is... een bank of zo. Anders wacht ik totdat er meer is. Vorig jaar had ik regelmatig iets vanwege de grote opruiming, daarvoor jarenlang niets. Ik kan het wegbrengen, maar ja...... dat kan niet meer hier, we moeten naar Purmerend!  Er kan maar weinig in mijn miniatuurautootje en voor iets kleins ga ik niet rijden (tenzij ik toevallig in de buurt moet zijn), dus ik zal ze meestal laten komen. 

Ik heb weer flink wat kratten uitgezocht.... spullen die even snel bij elkaar geknikkerd werden omdat ik haast kreeg met ruimte maken voor de nieuwe ramen..... nu is er heel veel keurig gesorteerd. Het kost veel tijd, maar om nou alles netjes op te stapelen zonder het uit te zoeken vind ik niet handig..... net als het vullen van kasten die ik nog verplaatsen wil. Ik doe het liever allemaal meteen goed! Dan duurt het maar langer, ik heb geen haast...... en ik doe ook wel eens een dag niks, of iets heel anders. Ik ga geen hele dagen door, dat werkt bij mij niet.... het moet wel leuk blijven, er zijn meer dingen in het leven!
En bovendien gaan de dagelijkse klussen ook door. 

Maandag ook maar weer eens wachten op medicijnen....... donderdagochtend besteld via de site, vrijdagochtend bericht dat het in behandeling is...... het is nu maandag 16.00 uur  (apotheek sluit om 17,30) en ik heb nog geen bericht dat het klaar ligt en ik heb de laatste spuit al gebruikt...... gelukkig hoeft het maar 1x per week, dus ik heb nog wat speling, maar het voelt vervelend, elke 4 weken moeten afwachten of het er is. Elke keer maar voor 4 weken i.p.v. 3 maanden! Ze zijn er zuinig mee omdat het schaars is werd mij al een paar keer gezegd, maar sommige mensen krijgen wel voor 3 maanden...... waarom ik dan niet? Elke keer afwachten of het er is..... dat geeft stress, want ik heb het nodig! En stress...... verhoogt de suikerspiegel! Erg fijn dit. Maar dinsdag in de loop van de ochtend kwam het mailtje gelukkig toch.... pffff..... ik kom niet zonder te zitten. Ik haal ze woensdag wel, als ik ga stemmen. Op de terugweg, want het moet in de koelkast (tot ik het de eerste keer gebruik, daarna mag het buiten de koelkast bewaard worden).




Ja, stemmen! Ik stem altijd, maar het lijkt elk jaar wel moeilijker te worden. 
Het belangrijkste is natuurlijk waar de partijen voor staan..... al komen daar bij de provinciale statenverkiezingen ook weer andere dingen bij, hier spelen ook dingen een rol die in eigen omgeving belangrijk zijn. En dan het waterschap..... natuurlijk ook belangrijk! Maar daarvan ken ik de mensen zo mogelijk nog minder dan van de provincie (op een paar na)! Ik kan lezen waar ze voor staan, net als bij de PS, maar de personen tellen ook mee...... als ze geloofwaardig overkomen zal ik er sneller op stemmen dan iemand die ik niet vertrouw en dan is het lastig als ik mensen totaal niet ken.
 Ik ben een zwervende kiezer.... nee, niet zwevend, zo voelt het niet, ik zwerf! 
Soms stem ik op een 'veilige' partij, een partij die misschien niet veel kan doen, maar die ook niks raars doet. Dat wordt steeds moeilijker, veel partijen zijn extreem, elk op z'n eigen manier. 
Mooie plannen zeggen mij niet zoveel als het te mooi is om waar te zijn...... je kan het wel willen, maar het moet ook kunnen! Beloven is eenvoudig, het waarmaken lukt vaak niet! Ik wil ook een klein kasteeltje en ik kan best zeggen dat ik dat volgend jaar ga kopen, maar dat is niet realistisch.... er moet een wonder gebeuren wil ik dat kunnen doen!
Ik zeg altijd dat ik op de minst slechte stem ..... er zijn partijen die voor mij meteen afvallen....... uit wat overblijft maak ik dan mijn keuze....... soms pas als ik in het stemhokje sta! Maar stemmen doe ik zeker..... al is het maar als tegenstem voor de partijen waar ik echt tegen ben!  







Geen opmerkingen:

Een reactie posten