Zoeken in deze blog

woensdag 12 april 2023

Bestel maar.... poppenhuisspullen!

 Dagelijks ontvang ik wel een stuk of 10 mailtjes over pakjes die onderweg zouden zijn..... die mogen meteen de spam/phishingbak in. Ineens zat er een mailtje tussen waarbij mij iets opviel...... mijn naam stond op een normale manier in de aanhef ..... al die nepmailtjes jubelen hallo en schrijven vervolgens mijn naam zoals ik het in mijn e-mailadres heb...... mijn beide voornamen met een punt ertussen. Dan weet ik al dat het niet om iets gaat dat ik zelf opgegeven heb, want zo schrijf ik mijn naam verder nooit. 
Ik bekeek het mailtje nog eens...... het e-mailadres leek ook normaal..... even opgezocht, dat was goed. Alleen de afzender kende ik niet...... maar Google wist mij te vertellen dat dat een Chinees transportbedrijf was. Toen viel het kwartje..... ik had wat bij Wish besteld ..... in China dus. Voor zover ik weet kwam dat altijd met postnl. maar de laatste paar keer kwam het door de brievenbus, dus dan zie ik meestal niet wie dat brengt. Dit mailtje  moest dus kloppen! En ja hoor...... keurig op tijd werd het afgeleverd..... meerdere kleine zakjes verzameld in een grotere zak. Het blijft dus opletten met de mail. 
Wish is vaak goedkoop met z'n artikelen, maar duur met verzenden.....meestal. Nu was het 3.49 voor alles samen...... geen idee of dat tijdelijk is, maar dat maakt het aantrekkelijker om er wat leuks te bestellen. En daarna mocht ik zelfs iets bestellen zonder verzendkosten, maar daar stond duidelijk bij dat het tijdelijk was. Ze hebben er erg leuke dingetjes voor mijn poppenhuis voor weinig geld, dus ik heb weer wat aanvulling gekocht..... nu ik niet voor elk artikel apart verzendkosten hoef te betalen is het weer leuk. 
Bovendien duurt het niet zo lang voor het arriveert..... meestal heb ik het met een week of 2, dat is sneller dan voorheen! Ik ben fan! Ik had nu zelfs veel artikelen al na 12 dagen binnen. Soms duurt het wel eens wat langer, maar dat staat er meestal al bij als je bestelt. 

Gewoonlijk is het prima, zeker voor de prijs die ik ervoor betaalde. Deze keer had ik o.a. een camera besteld voor bij mijn poppenhuis.... er stond ook bij dat het voor een poppenhuis was. Nou...... het was een erg leuke camera die zelfs flitst en geluiden maakt, maar voor een poppenhuis is hij veel te groot!


Geen probleem, daar verzin ik dan ook wel weer iets leuks mee.

En ik kreeg weer eens iets voor mijn poppenhuis..... een bad! Zo leuk, die had ik nog niet. Het wordt een zitbad......  dat past prima! Niet iedereen heeft ruimte voor een ligbad šŸ˜‚. BEDANKT!




Hoewel ik de laatste tijd niet echt met het poppenhuis bezig ben omdat mijn eigen huis eerst aan de beurt is, koop ik wel regelmatig leuke dingen bij Wish voor het poppenhuis. 
Ik heb nu bijv. een microfoon op een standaard en een gitaar (ik had al een saxofoon, dat was ooit een verjaardagscadeau en die is erg mooi) en ik wil nog een lessenaar met muziek (maar die heeft Wish (nog?) niet, Bol wel, andere prijsklasse, maar wel erg leuk!)


2 glazen rode wijn, gitaar, boek, 2 pakjes brood met 3 sneetjes brood elk (+3 losse sneetjes)

div. broodjes en taartjes, boodschappenmandje, 2 pakjes speelkaarten en deurmat

Hoedjes, breiwerkje, douche en microfoon op standaard

De microfoon wat duidelijker

Gereedschap met

...kist

1 meter tuinhek

 En nee, het kost mij geen vermogen, het is heel schappelijk geprijsd, veel dingen rond 1 euro! Natuurlijk heb ik dat niet allemaal tegelijk besteld, maar af en toe wat..... en ik stop nu even!
Voor het poppenhuis op z'n nieuwe plaats komt te staan wil ik eerst de binnenkant schilderen..... ik heb nog meer plannen, maar dat kan later ook nog. Er komt dan een 'grasveld' omheen, vandaar het witte hek. Plannen genoeg, maar voorlopig blijft het bij alleen plannen maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten