Zoeken in deze blog

donderdag 6 april 2023

We vliegen door de dagen heen....

 Maandag had ik lekker veel gedaan in huis.......en ook de kap zit weer op de lamp. Wat mij met de trap niet lukte ging wel vanaf de tafel. Ik moest die tafel dan wel leeghalen (maar ik wilde er toch een paaskleedje op) en ik moest hem verschuiven. Het is een erg zware tafel..... en sterk! Geen enkel probleem om daarop te staan. Het staat prettiger dan op een keukentrap, maar ook is de hoogte net tussen 2 treden in..... waardoor ik net iets lager sta dan op die trede die net even te hoog voor mij was. 
Maar zo is het mij toch lekker zelf gelukt! Wat ik zelf kan doe ik zelf. Mijn moeder zei wel eens dat ik als ukkie al zei: "Kan ut zelluf". Maar als ik het niet kan vraag ik echt wel hulp hoor..... ik ben een onbenul met belastingpapieren, dus dat doe ik niet zelf en er zijn klusjes waar Edwin mij bij helpt.... ook wel eens een buurman als het belangrijk is....... het is echt niet zo dat ik niet durf te vragen, maar ik wil dat niet te vaak doen. Dan liever wat minder goed/mooi zonder hulp dan alles perfect met hulp. Ik bewaar de hulp liever voor de dingen die ik echt niet kan (om wat voor reden dan ook), zodat het niet vaak nodig is......  ik ga er vanuit dat vaak hulp vragen niet werkt, dat denken ze ook 'daar heb je haar weer!'  

Dinsdag kwam ik niet op gang..... ik hoorde al tijdens het ontbijt van het treinongeluk en toen moest ik even alles volgen..... ik wil dan alles weten! Vreselijk zoiets..... je zal er maar inzitten. 
's Middags kwam vriendin en daarna heb ik ook niet veel meer gedaan..... ik wilde eigenlijk het liefst slapen, maar ja.... ik moest naar de muziekrepetitie. Daar had ik al snel moeite met spelen...... het lukte niet, mijn kaak deed pijn, ik was blij dat het pauze was. Na de pauze had ik ineens slecht zicht. Heel af en toe heb ik dat ...... dan zie ik rondom allemaal bewegende dingetjes.... alleen het midden is nog redelijk scherp, maar dat leest heel moeilijk. Dat schijnt een aura-aanval te zijn heb ik mij ooit laten vertellen.... en meestal heb ik daarna een flinke hoofdpijn. Deze keer ook.... redelijk snel werd mijn zicht beter (niet echt scherp, maar niet meer zo irritant met dat bewegende beeld rondom) en kwam er hoofdpijn opzetten. Die hoofdpijn is dan wel stevig, maar niet zo erg dat ik er ziek van ben..... ik kan nog wel functioneren maar ik was wel blij dat het afgelopen was en ik naar huis toe kon.... toen was het overigens al aan het minderen. Lekker op de fiets naar huis.... frisse lucht. Ik wilde nog even wandelen, maar dat kostte ook veel moeite..... ik had duidelijk mijn dag niet, snel weer naar huis en op de bank met een kop decaf en de verwarming wat hoger! Met hoofdpijn heb ik vaak de neiging om te eten, heel vreemd.... en soms lijkt het nog te helpen ook! Dus ik snoepte deze keer......  daarna  geslapen en  's nachts wakker geworden...... ik had niet moeten snoepen, het was niet lekker gevallen.... uurtje wakker, maar daarna weer vele uren geslapen. Weer opgeknapt werd ik wakker. 

Woensdag nog wel sloom, futloos...... dus ik besloot deze ochtend niet veel te doen. Mijn afbeeldingen op de laptop reorganiseren..... dat is ook werk. Niet belangrijk, maar wel nuttig! 
5 april is toch altijd een rare dag..... de sterfdag van Ed, nu 37 jaar geleden. Het zit die dag altijd in mijn hoofd. Verder is het wel een gewone dag, ik doe gewoon alles wat ik moet doen..... alleen zal ik zelf nooit een feestje organiseren op 5 april (maar ik ga evt. wel naar een feestje toe als het toevallig op die dag valt!). Zo ondertussen hoort het bij mij om alleen te zijn..... natuurlijk mis ik hem nog, maar de scherpe randjes zijn er al lang af..... het is nou eenmaal zo, er valt niks aan te veranderen. Overal het beste van maken...... het heeft geen zin om alleen maar aan het gemis te denken, ik denk liever aan de mooie tijd die we gehad hebben! Onze zoon lijkt op hem..... zelfs zijn stem! Zo heb ik toch een geweldige levende herinnering aan hem!!!!

Buren kwamen even zeggen dat ze buiten aan het klussen waren en dat bij het plaatsen van een hek misschien een struik van mij beschadigd zou worden...... geen probleem..... het zijn superburen die steeds tegen mijn verwaarloosde tuin aan moeten kijken..... struik zal het wel overleven en anders maar niet...... hij is mooi, maar flink uit de kluiten gewassen... en groeide al jaren over hun erf heen.... daar is nooit een probleem van gemaakt..... dan ga ik er geen probleem van maken als dat ding hun een keer in de weg staat bij werkzaamheden en zij hem aanpassen.... ik ben veel te blij met deze buren! 
Ik liep nog in mijn ochtendplunje...... oude kleding die lekker zit en net wat meer is dan een pyjama (maar daar is dan ook alles mee gezegd!) vaak doe ik dat ook als ik aan het werk ben met dingen waarbij ik stoffig en/of zweterig kan worden.... dan kan ik daarna douchen. Tijdens een hittegolf doe ik dat dus altijd, want dan voel ik mij al vies als ik de trap oploop, dus dan eerst wat doen en dan pas douchen.  

Het was bijna lunchtijd, na de lunch lekker douchen en wat fatsoenlijks aantrekken..... er kwam een mailtje binnen van de apotheek dat mijn medicijn klaarlag (dat is snel.... gisteren besteld, benieuwd of ik nu eens voor 3 maanden krijg!) ...... dus ook even langs de apotheek wandelen, het is schitterend weer. Nog even wat ophangen voor de Paas..... met een grijpstok,  want ik kan natuurlijk nergens bij. Telefoon..... o leuk, iemand met wie ik alleen maar leuke dingen doe! Samen ergens naartoe met de trein, samen leuke cadeautjes verzinnen en soms maken. Het samen maken is dan niet samen aan tafel, maar ieder thuis..... ontwerpen gaan via het wereldwijde net over en weer en één besluit het te maken. Net als het inpakken..... wie het besteld/gekocht heeft pakt het leuk in, soms ook weer na overleg over het hoe en wat. Dan kan er vaak nog een gedicht bij, dat gaat ook ter goedkeuring over en weer en zo nodig aangevuld of verbeterd door de ander en soms is er telefonisch overleg. 
Met haar onderweg zijn is een avontuur, want zij heeft vaak gekke invallen..... daardoor gebeurt er nog wel eens wat raars.
 Een enkel keertje bellen we zonder speciale reden, maar als zij belt is het altijd leuk! Dus even lekker gekletst en weer verder met de grijpstok en toen wandelde ik heerlijk in het zonnetje naar de apotheek. Ik kreeg wat last van mijn heup..... nou ja, het voelde als spierpijn in de buurt van mijn heup.... heb ik de laatste tijd wel vaker, zal wel weer overgaan. Maar ja..... ik wilde toch wandelen. 
Bij de apotheek even zitten. Weer kreeg ik voor één maand mee en weer meldde ik dat anderen het wel voor 3 maanden krijgen en dat dit heel vervelend is. Ook zij zette het in de computer dat ik voor 3 maanden moet hebben.....zucht. 




Ook maar even een paar boodschappen halen..... als ik toch in de buurt ben. Niet te veel, want het wordt snel te zwaar en tassen slepen bij mij altijd over de grond, dus ik moet ze hoger tillen. 
Zowel op de heen- als de terugweg kwam ik iemand tegen waar ik even mee bijpraatte.... dan kreeg mijn heup weer rust en het was gezellig! 
Ik moet wel de koelkast even reorganiseren, want die is alweer overvol...... natuurlijk heb ik teveel ingeslagen voor de paasdagen (die dit jaar hier op zaterdag beginnen). Maar ik zie allemaal lekkere en leuke dingen om te snoepen, lekkers voor de paaslunch en het paasdiner. Als ze komen wil ik wel wat in huis hebben. En te veel..... ach..... het meeste blijft echt nog wel een tijdje goed, de paaseitjes zijn ook lekker in augustus..... geen probleem. Ik kan dingen invriezen en als ik de overige dagen alleen ben wil ik ook wel wat lekkers op brood.  Er zal echt niet veel weggegooid worden. Ik snoep over het algemeen niet veel (niet omdat ik het niet lust), maar zo af en toe mag ik best wel iets nemen. Ik heb veel paaseitje e.d. .... verschillende smaken.... dat vind ik leuk en gezellig.... er moet volop keuze zijn. Ik heb er een leuke schaal voor..... ik vind het al leuk om naar te kijken. Ik heb ze al een tijdje in huis, maar ik heb er nog geen één genomen, ik kan er echt wel afblijven.  
Ik heb eigenlijk alleen nog verse dingen nodig, maar dat kan op het laatste moment nog. Donderdag kan ik aardbeien halen..... die hou ik wel goed tot zaterdag. Het zijn liefhebbers van aardbeien, het is een aanbieding van 3 doosjes, dus ik denk dat ze zaterdag wel een doosje mee naar huis kunnen nemen.
Het toetje mogen ze zelf maken.... ik heb van alles in huis... vooral ijs, maar ook van alles om mee te combineren, zoals fruit , alpro en paashagel.... en natuurlijk slagroom. En wat kant-en-klare toetjes..... ik zag ze .... zag er heerlijk uit en in een leuk glazen kopje..... die moesten er ook bij. Normaal eet ik zelden toetjes, maar het is wel eens lekker en dat zelf aan tafel samenstellen vind ik heel gezellig. 
 Het komt wel op 😂. Ik dring niks op, iedereen moet nemen wat hij of zij wil..... niet alles hoeft op, maar het mag wel. En willen ze wat paaseitjes mee naar hui of wat anders? Dat zal in de meeste gevallen prima zijn. Er zijn doggybags! 


Elke keer als ik langs deze borden kom moet ik lachen..... waren de normale letters op? Hier heb je een leesbril voor nodig! 



's Avonds nog even de 'checkjehack' gedaan op politie.nl....... mijn e-mailadres komt niet voor bij Genesis market die online gebruikersprofielen/fingerprints verkocht ...... niet gehackt dus. 

En donderdag weer lekker bezig in huis, weer wat boodschappen gehaald ....in de middag de aardbeien gehaald (ze ruiken heerlijk, dat betekend meestal dat ze goed zijn). Lopend, want het was niet ver weg.... ook al regende het, ik moet toch mijn stappen halen! (ik stel mijn doel niet te hoog, het moet haalbaar zijn.... ik heb liever meer stappen dan vaak tekort!)  en vanavond ga  heerlijk naar de Passion kijken. Maar eerst nog even de PMD-container wegzetten, die wordt morgen geleegd (i.p.v. maandag) ...4 weken geleden was ik hem vergeten, maar toen zat er maar weinig in, hij is nu nog niet helemaal vol, maar nu kan er niet nog eens 4 weken bij!



Morgen sla ik zwemmen weer even over, ik moet naar de dokter (gewoon controle) en er zijn nog wat dingen waardoor het teveel wordt, volgende week is alles weer normaal. 
Zaterdag vier ik Pasen met de Arnhemmers en dan zal Edwin mij even helpen met een klus en kan ik zijn nieuwe auto bewonderen. Dat wordt een gezellige dag dus, want ze komen al voor de lunch. Edwin is altijd gek op aardbeien geweest, dus de aanbieding van 3 dozen aardbeien kwam op het juiste moment ..... hij kan een doos meenemen. 

En dan is het zondag echt Pasen! 




3 opmerkingen:

  1. Inderdaad, we vliegen door de dagen. Ook nu, wachtend op de nieuwe heup en ik alles wat langzamer doe.
    Ik lees dat je weer actief bezig was. Tot de hoofdpijn. Wel vreemd dat je het kan weg-eten. Zou mij wel aan staan. 😀 Wijst het ergens op, tekort van het een of ander? Ik raad maar wat want weet er niets van.
    Van de Pasen maak ik niet veel werk behalve om te eten, de jongens komen en dan wordt het bunkeren. Zij brengen een bloemetje mee en ik zet eieren op tafel, van chocola tot echte.
    Alvast fijne Paasdagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen idee wat de oorzaak van die hoofdpijn is, het schijnt een vorm van migraine te zijn, maar dan wel een milde vorm, want iemand die echt ziek is van de migraine daar durf ik niet eens tegen te zeggen dat ik ook migraine heb.
    Het is wel vaak als ik het druk heb...... maar daardoor kan ik natuurlijk ook anders eten of minder wandelen of wat dan ook.
    het hoeft dan niet door de drukte zelf te komen. Of het echt van eten overgaat weet ik niet, het kan ook toeval zijn, maar ik geloof graag dat het werkt hahaha.
    Ik krijg zaterdag al 'paasgasten'.... ik heb al flink ingeslagen..... de 3 dozen aardbeien van 500 gr. waren samen 6 euro, dat vond ik erg meevallen, dus ik heb nu voorraad.
    Ik heb net zelf een bloemetje gekocht..... witte tulpen en die heb ik in een gele vaas gezet..... paaskleuren.
    Ja, hier ook echte en chocolade-eieren...... lekker veel soorten.
    En paasnegerzoenen!
    Jij ook fijne paasdagen...... en succes met je heup, hopelijk hoef je niet lang meer te wachten!

    BeantwoordenVerwijderen