Zoeken in deze blog

maandag 10 april 2023

Handige Harriët


 Joepie, het is gelukt..... stofzuiger zuigt weer volop!  De verstopping zat waar ik het vermoedde..... in het verbindingsstuk tussen slang en stang..... en  daar zit een bocht in! Ik kan er maar aan één kant bij, maar het zat natuurlijk aan de andere kant. Ik had geprobeerd de bocht om te komen met iets flexibels en ik voelde tegenstand, maar ik kon niet zien waar het tegenaan kwam, het kan ook de zijkant geweest zijn.  Ik zag dat dat ding vastgeklikt zat met 4 lipjes..... het moest los kunnen...... maar die dingen lieten zich niet zo eenvoudig indrukken. Met gevaar voor eigen leven (een beetje drama mag wel) pakte ik de schaar en met de punt van de schaar kwam er wat beweging in.... volgende.... klik, de eerste zat weer vast ...... daarna een tandenstoker ertussen, maar die brak.... en de volgende ook.... maar..... ik had er twee los en ik trok het er wat verder uit! Ik was met die schaar de boel wel een beetje aan het slopen, maar het was voor het goede doel.... zolang die lipjes niet afbraken mochten ze best gehavend uit de strijd komen!



Nummer drie ging moeilijker, veel moeilijker, maar daar stond natuurlijk meer spanning op doordat ik hem scheefgetrokken had.... maar het ging en nummer vier gaf het na enig tegenstribbelen ook op! Los!
Er zat niet veel in, maar een borsteltje uit mijn poppenhuis zat er overdwars in..... aan twee zijden nog een beetje ruimte voor lucht, maar te weinig om goed mee te kunnen stofzuigen, gewoon stof kon er wel langs, dus ik had geen ophoping van allerlei viezigheid.... zwaardere dingen kon hij niet eens meer opzuigen, dus die konden ook niet blijven hangen. Het zat niet eens klem..... het kon niet verder...  en terug was ook niet zo simpel. Klaar ..... en hij zuigt weer als vanouds. Een goedkope stofzuiger die ik al jaren heb. Die heeft zijn geld wel opgebracht! Er zijn echt wel betere stofzuigers, maar deze doet wat hij moet doen.... goed genoeg. Handzaam en licht, dus ook handig voor de trap e.d. 
Als ik zie wat de betere stofzuigers kosten dan kan ik er voor dezelfde prijs een stuk of 4 van deze voor kopen. Ik weet niet hoe lang ik hem heb, maar best al een tijd en hij kan dus weer een tijdje mee! 
Dat heb ik dan toch maar even gedaan! Dan kan ik de spinrag wegzuigen die achter de kast op zolder vandaan kwam..... dat zal opknappen!  Mooi klusje voor dinsdag......  wat klaar is is klaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten