Zoeken in deze blog

woensdag 5 april 2023

De ladder

Ik had hem al lang en bijna nooit gebruikt. De eerste tijd heeft Ed hem nog wel gebruikt, maar zelf durf ik er niet op, dus nadat hij gestorven is is hij maar zelden gebruikt. 
Voor zover ik mij kan herinneren 3x..... 1 keer was mijn sleutel afgebroken en klom mijn broer door het slaapkamerraam via die ladder om de deur van binnenuit te openen en 1 keer had iemand aan Edwin gevraagd of hij iemand met een ladder wist.... hij was aan het verhuizen en iets lukte niet via de trap, dus dat moest buitenom via een ladder. Dat werd dus mijn ladder en Edwin kreeg iets voor zijn spaarpot. 
En een keer heeft iemand voor mij een scannerantenne weggehaald die hoog aan de muur hing....... die was afgebroken en die moest er af! Volgens mij meer niet. Ik riep wel eens dat iedereen hem lenen mocht als ze de ramen wilden lappen.... als ze mijn ramen dan ook even lapten....maar niemand wilde. 
Ook geen probleem, maar hij hing dus nutteloos te zijn in mijn schuur.



Toen er een steun afbrak waar hij op hing gaf ik hem weg....... heel dichtbij en ik mocht hem altijd gebruiken als ik hem eens nodig had. Ik heb een sleutel van die schuur dus ik kan hem zo pakken, maar ging er vanuit hem nooit nodig te hebben..... tot afgelopen zondag. 
Een buurman was achter bezig en de achterdeur ging dicht en op de één of andere manier ging de knip erop..... en de voordeur ging ook niet, want ook daar zat de knip op. Slaapkamerraam op een kier..... dat was de enige mogelijkheid nog!  Trots kwam ik met mijn keukentrap..... die is om te bouwen tot ladder en dan hoog genoeg, want daar heeft een andere buurman hem wel eens voor gebruikt. 
Erg leuk, we konden er een ladder van maken, maar de vergrendeling lukte niet..... ja... lekker, de vergrendeling van de deuren wel en die moesten niet en deze vergrendeling moest wel en lukte niet..... wonderlijk. 
Dan bleef er nog één mogelijkheid over..... de ladder..... die nog maar 16 dagen geleden verhuisd was naar die andere schuur! Toen  was de klus snel geklaard..... eindelijk was de ladder weer eens gebruikt.... nu hij niet meer van mij was. Ik stuurde de nieuwe eigenares even een berichtje dat we hem gebruikt hadden...... ik denk dat zij ook wel verbaasd was.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten