Zoeken in deze blog

woensdag 19 april 2023

De ideeën van Niek .... is dit de toekomst?

 


Sinterklaas is alweer een tijdje in Spanje en komt voorlopig nog niet naar Nederland, maar ondertussen is hij wel al met voorbereidingen bezig. Hij is al bezig met het online bestellen van cadeautjes en hij mailt met vaders en moeders om te vragen welk speelgoed populair is bij bepaalde leeftijden..... en alles wordt netjes bijgehouden. 
De Pieten zoeken alvast cadeaupapier uit en bedenken gekke surprises en ze werken in het kasteel waar Sint woont in Spanje en natuurlijk onderhouden ze ook de tuin. Nee, het is geen luie tijd in Spanje! 

Sint wil moderniseren...... hij wil het een volgend keer eens heel anders doen, hij wil van die lastige kleding af.... het staat wel heel netjes en voornaam, maar het is lastig op de boot en op de hoge hoge daken als de wind door de bomen waait is het helemaal niet te doen. Het is veel handiger om in trainingspak te komen..... rood met goudgele biezen en goudgele franje en op zijn hoofd een pet in dezelfde kleuren.... maar dan wel eentje met oorwarmers en de mogelijkheid om de pet met een strikje of drukknopen onder zijn kin vast te maken..... stormvast. Dat lange haar en die baard vragen erg veel verzorging, dat wordt ook te lastig..... een kort sikje lijkt hem ook wel leuk. 
En die onhandig grote staf wil hij inkorten en dan een handig handvat eraan, zodat hij goed als wandelstok te gebruiken is. Niek (ik mag hem Niek noemen) is niet meer zo jong, hoewel hij nog behoorlijk kwiek is voor zijn leeftijd kost alles hem toch meer moeite dan zo'n 200 jaar geleden!
Een beetje prettiger kleding en een goede wandelstok zouden het voor hem een stuk eenvoudiger maken.... op die leeftijd wil je echt niet van het dak vallen! 
Hij zit ook te denken aan zijn Pieten..... hij moet maar eens wat anders.... al dat gezeur over die Pieten maken het feest de laatste jaren zoveel minder leuk. Hij moet al steeds wat Pieten achterlaten omdat die te zwart zijn..... ja, die zijn nou eenmaal zwart.... Pieten heb je net als andere mensen in allerlei kleuren, al was dat door het vele roet vaak niet te zien, maar nu ze zich een beetje moeten wassen om het meeste roet weg te halen zie je alleen nog wat vegen.. Bij de Pieten die van zichzelf zwart zijn zie je de roetvegen niet goed, dus die moeten steeds in Spanje blijven. Want een zwarte Piet schijnt niet te kunnen..... eigenlijk vind Niek het nou juist discriminatie dat ze niet mee mogen doen, maar met al die voor- en tegenstanders die vaak ook nog ruzie maken en soms zelf vechten zegt Niek daar maar niet teveel over. 
Daarom denkt hij erover om alle Pieten thuis te laten (die kunnen dan het kasteel opknappen, hij wil wel eens een nieuw behangetje in zijn slaapkamer en een ander kleurtje op de deuren)  en over te gaan op Henken....witte Henken. 
Ze moeten dan behoorlijk wit zijn, ze mogen dus niet teveel in de zon en wit stekeltjeshaar hebben.... mag ook een pruik zijn en gezichten kunnen natuurlijk met wit poeder wat witter gemaakt worden. Ook zij moeten dan trainingspakken aan in felle kleuren met strepen.... maar niet rood met goudgeel.... dat is alleen voor hemzelf! En als alle Henken een badge krijgen is ook goed te zien wat voor Henk het is.... dus een badge met een stuurwiel voor de Henk die aan het roer staat, muzieknoten voor de muziekhenken, een pijl voor de wegwijshenk enzovoort. 
Dan zal je ze eens zien kijken in Nederland........ hij wil het dan eigenlijk graag geheimhouden tot hij aankomt..... dus er mag geen Henk te zien zijn als mevrouw Blok hem wil spreken voor het Sinterklaasjournaal. ... dat zal nog moeilijk worden, want vrouwtje Blok is best nieuwsgierig!
Als het al van tevoren bekend is vind iedereen er al wat van voordat hij voet aan vaste wal zet. 
Het is beter om dat pas te zeggen als hij aankomt, dan hebben ze er niet over kunnen nadenken, want geef Nederlanders de tijd om er over na te denken en ze vinden wel iets negatiefs of discriminerends. 
Wat hij ook doet, het is nooit goed! Hij heeft er wel eens aan gedacht om helemaal niet meer te komen, maar ja..... hij vind de kinderen zo leuk! Die wil hij niet teleurstellen, maar voor hem is het feest steeds minder leuk en daarom wil hij het eens heel anders doen.... het is tenslotte zijn eigen feest.... hij mag toch zelf weten hoe hij het viert? 



Hij is er nog niet helemaal uit hoe hij het gaat doen en wanneer, maar hij vind de witte Henken tot nu toe het beste idee.
Ik denk eigenlijk dat ik het nog niet mocht verklappen, maar ik kon het toch niet laten..... zo'n origineel idee. Hij liet mij zelfs al één van zijn tekeningen zien....zo leuk!



  En zoveel mensen lezen dit niet...... meestal tussen de 25 en 50 ...... nou, dat is maar een klein deel van de bevolking! Maar niet verder vertellen hoor..... het is nog niet zeker dat hij dit gaat doen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten