Zoeken in deze blog

donderdag 20 april 2023

Er zit muziek in!

 We hebben het nu even druk met de muziek..... allemaal leuke dingen. Zaterdag ons maestroconcert en daar heb ik veel zin in. De kandidaten zijn al een paar keer komen oefenen en door omroep Pim is er vorige week een filmpje van gemaakt: PIM 
Dan is er in de sporthal op 4 mei wat leuks voor kinderen en het is de bedoeling dat wij daar een clinic geven met een paar mensen, ik heb mij al opgegeven: 



En uiteraard is er dan 's avonds dodenherdenking.

Afgelopen dinsdag kwam er nog één maestro-kandidaat langs die vorige week verhinderd was. We hebben alle nummers nog eens goed doorgenomen..... gingen nog even door terwijl het eigenlijk al pauze was...... en vonden het toen wel genoeg. Veel gedaan..... een late pauze (dan spelen we daarna nog maar heel kort).... we stopten ermee. Lekker vroeg naar huis of nog even gezellig napraten. 
Ik besloot naar huis te gaan. Het was buiten nog niet eens helemaal donker. Doordat het gebouw tegenover ons clubgebouw kortgeleden gesloopt is (en al eerder de gebouwen daarachter)  is daardoor  het uitzicht veel mooier. Wel jammer van het hek ervoor, maar toch....... beter dan het was. Waar dat gebouw stond is nu een grote plas water..... ik heb steeds de neiging om mijn oude beroep weer op te pakken en kaartje te verkopen voor het zwembad ...... het is er groot genoeg voor, een mooie rechthoekige bak... net echt..... als het mooie weer komt is dat misschien een leuke bijverdienste 😂



Met koningsdag spelen we ook altijd, maar daar doe ik niet meer aan mee...... op straat en in de maat lopen (in een paslengte en tempo die niet het mijne is).... mensen die tegen mij op botsen (denk om mijn tand) en 's morgens muziek maken...... het gaat niet. Er komt nauwelijks geluid uit op dat tijdstip en ik ben de rest van de dag af........ sins ik dat niet meer doe heb ik ook nog iets aan de rest vaan de dag..... daarvoor lag ik alleen maar te slapen en dat lijkt mij toch niet de bedoeling. 
Er komen feesten aan waaraan we natuurlijk meewerken (maar ook weer straatdingen waarbij ik moet afhaken helaas). Die feesten zijn eens in de 50 jaar (Herdenking 'Slag op de Zuiderzee van 1573. Dit jaar van 6 tot 16 juli..... zi even uit mijn hoofd). Maar HIER komt t.z.t. alles in te staan!
Genoeg te doen dus. Maar het blijft leuk om samen muziek te maken! 
En we kunnen altijd nieuwe leden gebruiken..... ook leerlingen.
Dus...... denk er eens over na, het is echt een leuke hobby! Zelf doe ik het al 53 jaar en het verveelt nog steeds niet.
Er zijn vast wel mensen die al een instrument bespelen..... wij hebben de instrumenten (niet onbeperkt natuurlijk.... als er ineens 100 leden bijkomen zal er niet meteen genoeg in voorraad zijn, maar zoveel verwacht ik er nou ook weer niet)..... en wie nog niet kan spelen kan het leren! Muziek lezen is echt niet moeilijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten