Zoeken in deze blog

maandag 3 april 2023

Het was weer tijd voor een feestje.




Elke dag is een feest..... nou ja, bijna elke dag..... als je er zelf maar iets van maakt! Ik ga er altijd van uit: 'Als je de mooie dingen ziet kan je de moeilijke dingen beter aan!' En echt, zo werkt het! Want zelfs in moeilijke tijden zijn er mooie dingen: Een vriendelijk woord, de buurvrouw die boodschappen voor je doet, een bos bloemen, onverwachts cadeautje, een vrolijke lach, mensen waar je je problemen bij kwijt kunt, steun van anderen, een kaartje...... er is heel veel.... en die dingen heb ik altijd extra waarde gegeven..... waardoor de moeilijke dingen ook een tegenhanger hadden, waardoor ik weer blij werd! 
Aan verdriet valt niet te ontkomen, maar door blij te zijn met wat er wel is is het beter te verdragen.... zo werkt het bij mij in elk geval! Ik denk dat iedereen wel eens een slechte dag heeft...... soms is daar niet eens een reden voor.... het loopt dan gewoon niet zo lekker en ik kan dan van een mug een olifant maken....... maar gelukkig duurt dat gewoonlijk niet zo lang. Soms zit gewoon alles tegen..... ook al zijn het onbelangrijke dingen, soms wordt dat wel eens teveel...... even mopperen mag best, als er maar weer een eind aan komt! Die dagen heb ik ook wel..... maar niet vaak, meestal zijn het maar momenten.  Maar verder is het bijna elke dag wel een beetje feest..... ik kan genieten van kleine dingen.... en ik kan heel blij worden van iets extra's.... bijvoorbeeld ergens een lekker broodje eten, of iets leuks voor mijzelf kopen en dat gaat dan gewoonlijk maar om heel kleine dingen zoals een plantje of een paashaasje om op tafel te zetten..... extra lekker koken, wat lekkers op brood (geef mij een salade en ik ben al in de 7de hemel!). 



Maar de echte feesten zijn de kers op de taart...... grote feesten, kleine feestjes...... als het maar gezellig is! En dit was gezellig..... veel gelachen, gezellig gepraat, soms een hernieuwede kennismaking..... heerlijk gegeten...... gewoon top dus! 



En het was geen grap, het feestje was echt op 1 april!
Niet in de buurt..... het zou niet laat worden, wat drinken en dan lekker eten..... daarna nog even gezellig napraten en dan gaan de mensen geleidelijk aan naar huis. Voor donker thuis zat er niet in ook al was de zomertijd begonnen. Met openbaar vervoer was het slecht te bereiken, na bus metro trein volgde een bus die veel haltes aandeed voordat ik zou moeten uitstappen en dan nog een half uur lopen door landelijk gebied.....  ik vermoedde dat er weinig verlichting zou zijn en omdat ik daar totaal onbekend was zou ik daar zeker in het donker niet kunnen rijden, maar ook lopen zou lastig zijn..... niet veel zijwegen, maar één is genoeg om fout te gaan.... ik ben in staat om in het donker de oprijlaan naar een boerderij te pakken.... oeps. Nou zou ik voor de terugweg daar wel even geroepen hebben of er mensen langs een treinstation kwamen..... dan is er vast wel iemand die aanbiedt mij daar af te zetten. Maakt niet uit welk station.... als er treinen rijden kom ik wel thuis! Maar ja, de heenweg zou ook al niet eenvoudig zijn (en nat, maar dat wist ik ver van tevoren nog niet), maar gelukkig ging er nog iemand hier vandaan die kant op en ik mocht meerijden. Via WhatsApp afgesproken waar ik zou instappen en hoe laat (ze hoeven voor mij niet om te rijden, bovendien is mij voor de deur ophalen een slecht idee.... dat raadt ik iedereen af.... ook als iemand op visite komt die hier niet bekend is raad ik aan om niet tot voor de deur te rijden! Doodlopend en smal.... bij veel geparkeerde auto's is er niet te draaien).
Voor mij heel prettig om mee te kunnen rijden...... ik was er blij mee en ik stond natuurlijk op tijd op de afgesproken plek. Ik was niet de enige die meereed, dus dat werd al een gezellige heenrit, want er valt altijd genoeg te kletsen met mensen die ik niet zo vaak zie.

Ik zag een tafel met mensen die ik kende en ging erbij zitten..... de anderen uit de auto ook..... een leuk groepje zo, lekker kletsen, kop thee erbij, wat lekkers.....super! 

Het was allemaal erg leuk en gezellig en het eten was super! Ik ben gek op buffetten..... het liefst wil ik (bijna) alles proeven, maar zelfs als ik weinig opschep gaat dat gewoonlijk niet lukken..... dus dan zoveel mogelijk de lekkerste en de gezondste dingen, kleine beetjes en misschien, heel misschien... nog een keer iets opscheppen. Gelukkig waren het kleine bordjes, dan moet je wel goed kiezen en bovendien is het dan heel normaal om nog eens op te scheppen. Vlees konden we zelf bakken, dat was ook wel gezellig als ze met een groepje om de grote ronde plaat stonden...... maar ik zag moten zalm en dat was erg lekker.... en gezond.  Dat hoefde niet meer gebakken te worden, dus ik kon meteen beginnen.   Lekker brood erbij (ze hadden meerdere soorten brood!) en een paar heerlijk salades.... paar gebakken aardappeltjes (de frietjes sloeg ik maar even over.... keuzes) ...... alles was lekker ... nog wat rauwkost...... zo lekker allemaal! Later zelfs nog een stuk zalm genomen! Er lag nog voldoende vlees en iemand besloot een voorraadje spiesjes te bakken..... en kwam daarmee langs mijn tafel. Dat zag er toch wel lekker uit..... toch maar één nemen. Later kwam hij vragen of hij nog meer moest bakken en wat we wilden .... maar toen was het voor mij genoeg....... ik had mijzelf beloofd mij niet aan mijn dieet te houden deze dag, maar dat wil niet zeggen dat ik onbeperkt door moet gaan. 

We konden daar boerengolfen en omdat het regende kon dat  binnen (boerenmidgetgolf dus).... in dezelfde zaal...... iemand aan tafel had daar wel zin in en ik deed mee. We hielden geen puntentelling bij en deden het niet op de juiste volgorde..... we hielden ons gewoon niet aan de regels, maar het was leuk en daar ging het om! Even in beweging was ook wel lekker. 
We gingen weer zitten er werden wat leuke dingen gedaan tussendoor.... dat wilden we natuurlijk ook niet missen.
Daarna het ijsbuffet..... natuurlijk niet goed voor mij, maar voor een keertje kan alles..... en dit is te lekker om over te slaan! Ik hem gesmuld!!! 
Er liepen ook 2 schattige ukkies rond ..... de oudste was net vier (al vier zei ze zelf) zij kwam naar ons toe .... ze wilde met ons boerengolfen ..... we gingen met haar mee. Zij hielp ons met de bal in het holletje te schuiven.... dat hoefden wij niet zelf te doen..... geweldig!
 Ineens zei zij: "Jij hebt een dikke buik" Ik schoot in de lach en zei dat ze dat goed gezien had. Ze bleef toch kijken.... en nog een keer zei ze dat ik een dikke buik had. Ik vertelde dat dat kwam doordat ik teveel gesnoept had ..... ze keek alsof ze dat geen leuke gedachte vond.....zo'n dikke buik krijgen als je van snoepen houdt.... ze vroeg voor alle zekerheid toch nog maar even of er een baby in zat, maar ik moest haar teleurstellen. Het hield haar toch bezig..... ze deed haar eigen shirtje omhoog en vroeg of ik dat ook wilde doen, maar dat leek mij geen goed idee...... mijn medegolfer en ik keken elkaar aan en kwamen niet meer bij van het lachen. Het kind zal er niks van begrepen hebben waarom wij zo lachten...... rare vrouwen! 

Zo heerlijk dat je als kind nog eerlijk mag zijn..... en ze had gewoon gelijk!  Ik voel mij daar ook niet beledigd door en het is ook niet pijnlijk of wat dan ook..... het was gewoon leuk..... een kind wat gewoon zegt wat ze ziet.... geen probleem, maar mijn shirt omhoog.... nou, dat maar niet. 



We gingen weer even aan tafel zitten.... en even later kwamen ze langs met koffie en thee. Lekker nog even! Tijd om afscheid te nemen...... we kregen een zakje met twee heerlijk paasbonbons mee, te mooi om op te eten! Leuk kaartje erbij..... top! Weer een leuk feest om op terug te kijken..... die mag in het bakje met goede herinneringen!


Het was droog toen we naar de auto liepen ....... en ik werd zelfs thuisgebracht! Niet voor de deur natuurlijk, maar zo dichtbij mogelijk..... zodat ze normaal konden draaien en ik maar een heel klein stukje hoefde te lopen. Erg lief..... natuurlijk hoefde dat niet, maar wel lief dat ze dat deden! Ook weer iets om blij van te worden. 
Nog even zwaaien en naar huis..... lekker in pyjama tv kijken...... zzzzzzzz....... ik heb niet veel gezien! 




Om 5 uur 's morgens werd ik wakker......een beetje verdwaasd keek ik om mij heen.... mijn drinken was koud geworden, op de tv alleen reclame. Eerst maar even wat drinken dan..... en verder slapen. Geen wekker.... het maakte niet uit hoe laat ik weer wakker werd. Ik wilde nog veel doen de komende dagen, maar de afgelopen week was druk, nu even rustig aan, niet op de tijd letten! 
Langzaam weer wakker worden, de laptop op schoot, kopje koffie, een gezellig telefoongesprek waarin wij napraatten over het feest..... even bijkomen! 




Een mooie dag om op terug te kijken...... veel vrolijke gezellige mensen gezien en gesproken. En als iemand het niet leuk vond....... die heeft dan pech gehad! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten