Zoeken in deze blog

zondag 9 april 2023

Blij ei

 


Wat was het gezellig..... die zaterdag voor Pasen. We deden gewoon alsof het al Pasen was!
Ik zette de chocolade-eitjes en andere lekker dingen klaar, kookte de eieren, bakte broodjes, waste fruit en rauwkost, dekte de tafel alvast en toen ik wist dat ze in aantocht waren zette ik koffie, thee en een pot warm water voor andere smaken thee. zakjes koffie, chocolademelk, cup a soup of wat dan ook.
Verder is het grotendeels zelfbediening.... pak waar je trek in hebt. 

Wat onduidelijk, maar dit is een pot met kleine merengues.

Spekken, chocoladelolly's en paaszoenen



En de aardbeien en druiven zette ik er ook nog bij..... keuze genoeg!
Niemand hoeft met honger naar huis te gaan 😂

Daar waren ze, ik liep er naartoe om Edwin zijn nieuw auto te bewonderen.... wow! Die Peugeot 2008 is mooi! En lekker ruim, dat is toch wat anders dan de Opel Karl die hij hiervoor had. Ook een prima auto maar deze is groter en mooier.
Ze hadden weer allemaal leuke cadeautjes mee.... gekke mensen..... echt niet nodig, maar wel leuk! 
Om een paar dingen te noemen..... een waterfles met pillendoos ineen en een doos Happy Socks van the Beatles. 
Ik had voor de gelegenheid eieroorbellen in en een minihoedje op mijn hoofd met een vogelnestje 😂





Al snel was het tijd voor de lunch.... lekker van alles wat en rustig aan. Ik vind juist de lunch altijd zo leuk met Pasen..... met gekookte eieren, broodjes die niet alleen lekker zijn maar er ook leuk uitzien en de boel een beetje versieren. Ik had stickers om eieren te versieren, maar die warme eieren, vaak nog wat vochtig, zijn wat moeilijk te beplakken, dus ik legde ze er gewoon bij en Wesley ontfermde zich over een ei dat er zonder stickers wat saai uitzag (zie boven!). De tafel werd al snel te klein.











Edwin hielp mij op zolder met een kast en met de uitleg hoe de printer open moest (ik had geen idee, kon het niet vinden!). Dus ik was heel blij, dan kan ik verder aan de slag ...... die kast repareren, de verhoging wegslopen..... en dan kan die kast weer gevuld worden. Edwin deed het zware werk, de rest doe ik zelf! Er kwam flink wat spinrag en stof tevoorschijn, die kast had tientallen jaar daar gestaan!
De printer moet ik een nieuwe cartridge indoen, dat gaat nu vast wel lukken. 
Dat waren weer klussen genoeg voor 1 dag...... als er meer moet gebeuren doet hij dat een volgend keer maar.... ik wil niet dat hij de hele dag aan het klussen is als hij gezellig langskomt! Hij wil altijd helpen, maar dat wil ik graag zo houden, 1 klus, hooguit 2 is genoeg, of het moet iets heel kleins zijn, dan kan er wel iets bij, maar meer wil ik echt niet. 
Als het echt nodig zou zijn zou ik wel vragen of hij eens een dag kwam klussen.....dat is anders dan gezellig langskomen en dan 'moeten' klussen.  Maar vaak gaat het om dingen die een andere keer ook kunnen. Die kast was belangrijk, zou eigenlijk al eerder, maar steeds was er een reden om het uit te stellen, hij staat namelijk nu wel een tijdje in de weg..... en dat kan dan niet als er weer eens mensen daar moeten zijn voor nieuw glas of een andere klus..... en zo was er steeds iets anders. 


Daarna gewoon lekker gekletst..... heel gezellig.
 

Geurtje kreeg het koud en pakte een plaid.... dat vond Laila een goed idee, zij wilde er ook onder..... nog een kussen op haar rug, ze vond het prima zo. 


's Avonds lekker gegeten .... rösti met van alles erdoor (hamreepjes, roerbakgroente en sperziebonen), kipschnitzels en sla ....... en het toetje was heerlijk..... ik had bakken ijs in diverse smaken, bekers Alpro, kant- en-klare toetjes, slagroom, versierdingetjes, fruit..... maak er maar wat van! Ik vind het altijd leuk om het zo te doen, dan kan iedereen het naar eigen smaak aanpassen..











Nog even lekker zitten en toen werd het weer tijd om naar huis te gaan..... voor donker waren ze thuis


foto's van Geurtje en van mij.

Ik heb weinig gesnoept, overdag alleen een 'paaszoen'...... en na het eten een toetje. Verder niet..... tot later op de avond, toen ze weg waren, toen heb ik nog wel wat gesnoept, maar geen chocola en niet heel veel. Overigens was alles in orde bij de controle bij mijn huisarts.....blij mee! 

Dit was weer een heerlijke dag..... mag ook in het bakje met goede herinneringen!

1ste paasdag, .... minder zon dan voorspeld was. Mijn ontbijt was een gekookt eitje en fruit...... ik ben geen enthousiaste ontbijter, maar dat gaat er wel in! 



Een vrije dag..... ik wilde er echt een vrije dag van maken en niet een dag als alle anderen! 
Wel even stoeien met de stofzuiger...... ik heb blijkbaar iets opgezogen dat niet in de stofzuiger thuishoorde en dat moet zitten in een bocht, de enige plek waar ik niet goed bij kan! De stang zit niks in, de slang zelf ook niet.... dus het moet bij die bocht zijn.... tenzij er heel iets anders aan de hand is. Ik moet even kijken of ik een knikker kan vinden, als die ook blijft hangen dan is het zeker!
Ik heb het al gebrobeerd met iets dat flexibel is en het leek of er inderdaad iets zat, maar daar was dan geen beweging in te krijgen...... nu maar op zoek naar een stuk ijzerdraad, daar kan ik hem misschien wel mee doorsteken....... want ik geef het niet zomaar op. Ik was er zaterdagochtend al mee bezig, maar toen had ik niet veel tijd! 
Verder niet veel gedaan..... een lekker ontspannen dag.... gewandeld, film gekeken, lekker gegeten en nog steeds niet gesnoept! Er staat van alles, maar echt, ik kan er goed afblijven......  ik heb wel eens een snoepbui, maar gewoonlijk kan de tafel vol staan zonder dat ik er aankom. Alleen ijs is lastiger.... dat heb ik ook in huis, maar alleen schepijs en dat pak ik toch minder snel..... maar een doos met ijsjes kan ik niet afblijven, dat koop ik dan ook niet vaak. 
Wel at ik meer fruit dan ik mag hebben, maar ach..... als ik de fout in ga kan ik dat beter met fruit doen dan met chocola! 
's Avonds de overgebleven rösti gegeten, snel klaar! En omdat het Pasen was nam ik toch nog een toetje...... morgen mag het ook nog..... leuk, dit jaar 3 paasdagen! En dan is het weer over, dan blijft het ijs voorlopig in de vriezer, 
En wat ik morgen doe? Geen idee.....  ik zie wel, ik heb al 2 paasdagen gehad, maar ik wil er geen 'gewone' dag van maken. Het hoeft niet heel bijzonder te zijn, maar niet alleen dingen die ik elke dag al doe (of zou moeten doen). Dinsdag ruim ik de Paasspullen op en woensdag ga ik weer flink aan de slag in huis! Nu nog even stilte voor de storm.


2 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig paasdiner, je hebt er veel werk van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het altijd zo gezellig, ik probeer er altijd wel wat van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen