Zoeken in deze blog

woensdag 26 april 2023

Eerst water.....


Dinsdag reen ik wat vroeger naar ons clubgebouw om koffie en thee te zetten, we begonnen wat eerder om voor 4 mei en koningsdag te oefenen. Dan spelen we vaak dingen die we de rest van het jaar niet of zelden spelen en dat moet toch even doorgenomen worden. Op 4 mei ben ik er..... dat red ik wel, eerst in de kerk en dan in het plantsoen bij het monument. Kans is groot dat ik wat last van mijn rug heb daarna van het staan..... en vooral stilstaan en recht. Maar ja.... dat moet dan maar. Daarna hoef ik niks meer, dus een stukje lopen om mijn rug te ontspannen en dan op de bank. Ik neem een lessenaar mee..... een harp (een muziekhoudertje voor op het instrument) werkt niet meer...... dat is te dichtbij..... dan kan ik het met en zonder bril niet meer lezen. Bovendien is met bril lastig lopen, dat beeld is dan niet prettig en daar wordt ik duizelig van. Maar we hoeven daar niet lopend te spelen, dus het kan prima met een lessenaar, geen probleem. Als we na afloop wegmarcheren kan ik hem ook even laten staan en daarna ophalen. We lopen dan maar een klein stukje, maar marcheren is netter dan gewoon ieder voor zich, waarbij dan ook sneller gepraat gaat worden. Nu verlaten we het monument na de herdenking en bloemlegging marcherend en gaan even verderop ieder een eigen kant op. Daar kan dan ook weer gewoon (na-)gepraat worden. 
Koningsdag doe ik niet mee..... al jaren niet..... dat is teveel. Ik heb voorheen nog een tijdje een deel meegedaan, maar ook dat was teveel en de rest van de dag sliep ik (we moeten al vroeg, dat werkt voor mij ook niet mee). Lopend spelen doen we niet heel veel meer, maar ik kan het niet, ook niet een klein stukje, er komt nauwelijks geluid uit. Nu komt er ook nog bij dat ik 'de tand' moet ontzien en lopend gaat dat niet...... en in de drukte spelen terwijl er regelmatig mensen tegens ons opbotsen is ook niet prettig. Als mijn tand eruit ligt denk ik niet dat ze de rekening betalen. Dat is toch irritant. Dicht langs ons lopen is al vervelend, maar dat begrijp ik nog, maar er zijn ook mensen die gewoon dwars door de rijen lopen en dat begrijp ik dus niet! We proberen het tegen te houden, maar dat lukt gewoon niet altijd, zeker niet tijdens het spelen en dan is het helemaal erg..... de kans aan schade aan lippen, tanden en instrumenten is dan groot ...... maar buiten dat vind ik het gewoon onfatsoenlijk. Bij op straat lopen speelt natuurlijk ook weer het harpje/brilverhaal mee..... daar kan ik geen lessenaar bij meenemen. Er zijn dus meerdere redenen waardoor het voor mij niet te doen is. Ik vind het vervelend, want het is ook gezellig om mee te doen, maar ik start de dag zoals ik gewend ben...... rustig aan, in mijn eigen tempo! En dat is de ene dag wat vroeger dan de andere dag, maar altijd rustig aan! 

Maar goed.... ik zette dus koffie en thee..... maar er kwam zo'n zielig straaltje water uit de kraan, dus dat moest ik even doorgeven zodra er nog iemand kwam. Die wist het meteen.... er is een groot waterlek, heel Waterland heeft er last van. Nou, dat had ik dus helemaal gemist! Thuis niet gemerkt..... blijkbaar heb ik daar niet veel water nodig gehad..... 
Meestal kom ik dan op Facebook ook wel berichten tegen waarin mensen vragen "zijn er meer mensen die geen waterdruk hebben?"  en dan is het snel bekend. Ik zoek dan meestal even op 'alle storingen' en alles is duidelijk. Maar nu..... als er zo'n vraag was dan heb ik dat niet gezien. 

Ondertussen heb ik foto's gezien.....  het water liep voor een groot deel de gracht in, maar een waterval was er niks bij..... een auto is met zijn linkervoorwiel zover weggezakt dat het rechterachterwiel ver omhoog kwam ... oeps, ben je daar voor verzekerd??? ..... de foto's zal ik vast niet mogen plaatsen van het Noordhollands dagblad (ik zou het kunnen vragen, maar geen idee hoe lang het duurt voor ik antwoord krijg en ik wil ze NU plaatsen) maar ik neem aan dat een link geen enkel probleem is KLIK .
Er stond ook in dat de burgemeester gezegd had dat mensen bij haar wel een pannetje water mochten halen..... geweldig, dat klinkt heel lief! 
Ondertussen vond ik nog een link met foto KLIK  en nu is het mij duidelijk waarom ik niks gemerkt heb..... het ontstond rond 18.00 ...... dus vlak voor ik de deur uitging en waarschijnlijk was ik mijn spullen toen al bij elkaar aan het zoeken om mee te nemen. 

Lees ik eerst ergens dat honderden mensen zonder water zaten...... dat blijkt om 11 huizen te gaan.... iets minder dus. Ze kregen flessen water van PWN (ons waterleidingbedrijf). 

En ook bij NH-nieuws KLIK zijn er beelden voor wie er geen genoeg van kan krijgen 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten