Zoeken in deze blog

dinsdag 18 april 2023

Mijn gezonde tuin

 


Mijn tuin is een onkruidparadijs! Het groeit en bloeit zonder dat ik het er zelf ooit gezaaid of geplant heb.
 Maar paardenbloemen zijn ook mooi en hebben ook recht op leven! 
Bovendien zijn ze ook nog eens hartstikke gezond!
Ach.... mijn huis heeft voorrang en zolang het niet opgehoogd is is er toch weinig eer aan te behalen met al die hobbels, kuilen en complete sinc-holes. Achter hoeft het niet meer open voor kabels of wat dan ook, maar ik vind de voorkant toch belangrijker..... dus die moet eerst, want ik weet niet wat het allemaal gaat kosten en als niet alles kan dan stel ik liever de achterkant uit. 
Alles op z'n tijd, ooit komt het allemaal goed....... binnen en buiten! 
Ooit stond mijn tuin ineens vol met Robertskruid...... dat was best mooi. Ook Robertskruid heeft geneeskrachtige werkingen.... het is bloedsuikerverlagend, bloedstelpend en desinfecterend en ook bij keelontsteking en blaas- of nierproblemen kan het gebruikt worden...... zo slecht is al dat onkruid dus niet!
De haagwinde vind ik een ramp, maar die is wel goed voor o.a. bijen en hommels .... alleen hij woekert teveel, is niet uit te roeien en verstikt andere planten ...... een echte indringer dus. Jammer, want ik vind het niet eens lelijk, maar die ben ik liever kwijt dan rijk. Mijn tuintje is te klein voor een grasveldje vind ik..... ik heb er wel eens aan gedacht, maar één streek met een grasmaaier en ik ben al een het eind..... dat vind ik niks. Alles tuin is ook niet handig, want ik wil er wel kunnen zitten..... dat kan wel op gras, maar dat vind ik alleen handig bij een grotere tuin, waarbij ook een deel een stenen terras is.
 Ik heb een strook tuin..... er staan een paar hortensia's in ..... en een hulstboompje dat is komen 'aanwaaien'. Verder heel veel paardenbloemen en polletjes gras en alles wat er maar wil groeien en wat ik niet zelf geplant heb. De hortensia's doen het altijd prachtig..... er wordt mij vaak gezegd dat ik de verdorde bloemen eruit moet halen, anders is hij het jaar erop minder mooi. Nou.... ik doe er nooit wat aan en nog meer bloemen is bijna onmogelijk. De enkele keer dat er door iemand goedbedoeld wel iets aan gedaan is is hij juist het jaar erop minder. Dit jaar zal eentje ook minder zijn.... i.v.m. het plaatsen van een hek is hij een beetje gekortwiekt..... geen probleem, volgend jaar beter.... en anders maar niet! 







Soms groeien er viooltjes tussen mijn tegels en al jaren heb ik een aardbeienplantjes tussen mijn tegels die mooie grote aardbeien geeft. Altijd weer een verrassing van moeder natuur. Ook wel eens papavers..... opium! Papavers vind ik prachtig. 




Soms heb ik brandnetels, maar meestal niet veel...... maar ze zijn wel heel gezond en worden zelfs als superfood gezien...... eigenlijk heb ik een geweldig tuintje! Niks meer aan doen! 


🍓🌸🌹🌺🌻🌼🌷☘

Geen opmerkingen:

Een reactie posten