Zoeken in deze blog

zondag 30 april 2023

Mijn weekend


 Dat was een gezellig verjaardagsfeestje zaterdagmiddag.  Het was deze keer in een zaaltje, ik was daar nog nooit geweest. Binnen keek ik eens om mij heen.... waar moest ik zijn? Er liep iemand langs mij die mij groette.... ze was weg voor ik er erg in had en dus voor ik het kon vragen. 
Ah, daar kwamen 2 bekenden.... die wonen in deze plaats en weten vast beter de weg..... "Hoi, jullie weten de weg? Ik volg de leider wel". Eén van die twee kende ik eigenlijk in een andere hoedanigheid..... dan is het een voornaam persoon in het rood gekleed met goud en hij is normaal gesproken alleen hier als het koud is, hoewel ik hem ook eens in de zomer ontmoette.....dat was even verderop.
Zonder baard en andere extra's herken ik hem alleen als zijn vrouw erbij is, want die ken ik langer en beter.
Ik volgde en vond al snel de anderen. Eerst natuurlijk de jarige feliciteren en iets overhandigen.
Terwijl ik een plaatsje zocht werd ik al geroepen.... 'hier is nog plaats'. Ik plofte neer en vergat eigenlijk veel anderen te feliciteren wat eigenlijk wel de bedoeling was....nou ja..... het was erger geweest als ik de jarige zelf vergeten was, ik ging nu zo onverwachts zitten dat ik nergens meer aan dacht. 
De thee was er snel en een klein gebakje (met verse aardbei) stond al klaar, heerlijk. Ik hou van die kleine gebakjes (ik lust groot ook, maar dat is eigenlijk teveel voor mij, dit was beter en het was heerlijk!).
Er waren meer mensen die ik kende, die ik daar wel vaker zie als ik even 'op een koppie ga' op een verjaardag. Ah, daar kwam de buurman ook, die ken ik ondertussen ook al. Aan een andere tafel zaten ook veel mensen die ik goed kende..... eentje kwam er naar mij toe: "Hoi opoe" ..... ja, hij leest mijn weblog, sinds ik mijn weblog heb wordt ik wel vaker zo aangesproken. Door mijn weblog weet hij een beetje wat ik doe en ik weet altijd wat hij gegeten heeft want dat staat op zijn facebook, dus toen hij vertrok riep ik nog: "Nou, ik zie nog wel wat je eet vanavond!" 

🍲🍳🍴 

Het is trouwens al mijn derde weblog.... ik ben begonnen bij 'web-log'.... toen daar zoveel veranderingen kwamen dat ik er niet veel meer van snapte ging ik over naar 'punt'  ...... na een tijdje stopte 'weblog' er helemaal mee, ik was op tijd weg. Toen veranderde 'punt'  en sommige dingen werden beter, maar veel dingen werden slechter vond ik. En daarna stopte die er ook mee..... de info erover was slecht.... de ene keer bericht dat alles zou verdwijnen, daarna dat alles er zou blijven staan maar dat er verder niks meer mee gedaan kon worden (daar was ik blij mee!!), maar het verdween toch..... niet leuk, het is toch een soort dagboek voor mij, ik zocht ook wel eens op wanneer iets gebeurde.... dat ging niet meer, alle verhalen weg. Nu dus bij 'blogspot'  en hopelijk blijft die wel bestaan!




Het was gewoon gezellig..... lekker kletsen en lachen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de jarige.... als die het leuk heeft is het altijd goed, daar draait het om!!!! Ik hoop dus dat de jarige het net zo leuk vond als ik het vond!

 En er waren heerlijke hapjes. Ja, ik ben gek op bitterballen, saté, stokbroodje warm vlees en paling.... en meer van die dingen. Chips heb ik niet aangeraakt... ook lekker, maar ik ga toch liever voor die andere dingen, chips kan ik prima laten staan..... maar de andere dingen waar ze mee langs kwamen kon ik niet weerstaan .... nou ja, als het echt moet wel natuurlijk, maar het moest niet! 

Tijd om naar huis te gaan.... ik kon de uitgang niet meer vinden hahaha, ik kwam in een ander zaaltje terecht....  dat is dus echt weer iets voor mij, doordat ik op de heenweg de leider gevolgd had had ik niet opgelet. Even vragen.....  en toen was het duidelijk. 

Ik was nog niet lang thuis toen de telefoon ging..... even lekker kletsen. Ik hing weer op en zag dat er wat op mijn (vaste) telefoon stond wat ik even weg moest halen...... meteen daarna ging weer de telefoon: "Belde jij net?" Nou nee.... maar misschien per ongeluk...... ik ben wat onhandig met dat ding en misschien heb ik dat nummer heel even aangeklikt.... het zou kunnen, maar dat heb ik dan niet gemerkt. Maar zo sprak ik dus weer even iemand die ik lang niet gesproken had ... gezellige dag. 
Eten.... tsja..... ik had al genoeg op..... een broodje was wel genoeg ...ik moest wel wat eten vanwege mijn medicijnen en bovendien zou ik anders een te lange tijd niet eten en dat is ook niet goed. Dus dan maar wat later alleen een broodje.
 TV aan.... een lekker rustig tv-avondje was de bedoeling..... maar al tijdens het eerste programma viel ik in slaap en precies om 12 uur werd ik wakker. Even wat drinken en verder slapen. Ik zou 's avonds nog wandelen, maar dat kwam er natuurlijk niet meer van.... morgen beter1

Het was zaterdag al heerlijk weer (nog wel een koude wind, maar het begon eindelijk op lente te lijken), maar zondag was het helemaal super. De zon scheen vrolijk...... dat begon al lekker. Nou ben ik zelf ook wel het zonnetje in huis, maar die grote goudgele bal is toch zonniger! 
Eerst natuurlijk rustig aan.....lekker rustig aan echt wakker worden en dan wat kleine klusjes. Aan het eind van de ochtend wandelen.... niet het beste tijdstip voor mij, maar nu scheen de zon nog volop en wat zonne-energie kon ik ook wel gebruiken. Ik besloot eerst naar de supermarkt te wandelen om een lekker broodje te halen. Ik zag daar ook de laatste koningsdaghamsters..... ik vind zo leuk, maar ze waren mij te duur..... ik zeg niet dat ze het niet waard zijn, maar om dat zomaar voor mijzelf te kopen vind ik toch teveel. Maar nu waren ze halve prijs (met bonuskaart) en dat is het moment om mijzelf dat cadeautje te geven. Het wordt volgend jaar vast wel weer koningsdag en sowieso kan hij ook neergezet worden bij andere oranjedingen zoals een EK of WK.  Blij ging ik weer naar buiten en besloot daar even lekker in het zonnetje te gaan zitten. Heerlijk in de volle zon en vrijwel uit de wind (want die was nog koud).... er zijn daar geen bankjes, maar wel plekjes die daarvoor dienst kunnen doen. Op zondag is bijna alles dicht daar, dus dan zit ik ook niet snel in de weg. Heerlijk daar..... ik was zonder jas vertrokken, met een vest mee in een tasje.... en dat vest bleef in de tas! Een kwartiertje, dat is wel genoeg.... ik verbrand snel, dus niet meteen overdrijven. Met een omweg weer naar huis, maar eerst op een bankje mijn broodje eten. De zon werd daar wat 'gezeefd' door een boom, dus niet echt de volle zon, maar toch nog lekker.  Wel wat meer wind, maar ik vond het niet vervelend. 
De natuur is weer mooi groen, ik zag van alles groeien en bloeien en hoorde de vogeltjes kwinkeleren (prachtig woord).
En weer verder naar huis..... voldoende gelopen, lang genoeg, maar niet achter elkaar (wat ik liever doe). De dag is nog niet om..... misschien later nog een half uur stevig doorlopen.... 's avonds lukt dat gewoonlijk goed. 

's Middags van alles wat .... lekker even tv (terug-)kijken..... wat opruimen en andere klusjes zoals de noodzakelijke dagelijkse werkzaamheden, maar ik was niet heel actief. Ik had last van mijn benen,,,,, flinke spierpijn en wat kramp .... 's ochtends wandelen is blijkbaar toch geen goed idee! Ik merk altijd dat het meer moeite kost, ,en daarom beperk ik het gewoonlijk tot een klein stukje maar deze keer dacht ik  met tussendoor rusten toch een flink stuk te kunnen lopen..... niet dus. Doordat het de laatste tijd erg goed gaat was ik overmoedig..... nou ja, pech gehad, gaat wel weer over, maar graag een beetje snel!

Vanavond gewoon lekker rustig aan en als mijn benen het toelaten nog een wandelingetje voor het slapen gaan. 

Morgen een nieuwe week en een nieuwe maand..... ik begin met een bezoek aan de 'borstenbus' 

3 opmerkingen:

  1. Een prettige afsluiting van de week, feestjes zijn echt overal goed voor. Mooi weer is ook meegenomen, hier is het nu lekker en zonnig. Straks de stoel uitklappen. ☼
    Bij beide vorige bloggers zat ik ook. Toen ze de boel 'verbeterden' had ik er al gauw genoeg van, beiden maakten er een potje van, ingewikkelder en lastiger.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een prima weekend en maandeind!
      Ja, die veranderingen zijn niet altijd beter..... sommige dingen werden echt onlogisch.

      Verwijderen
    2. En soms niet te begrijpen.

      Verwijderen