Zoeken in deze blog

zondag 2 april 2023

Daar zit muziek in en bezorgperikelen.

 Dinsdagavond toch maar op de fiets naar ons clubgebouw..... omdat het gebouw tegenover ons gesloopt wordt staan er hekken, waardoor ons straatje de helft smaller is geworden en er dus veel minder parkeerplaatsen zijn dichtbij. 
Het was een leuke repetitie...... de maestrokandidaten kwamen oefenen....geweldig! 
Het was onwennig natuurlijk, de één was er handiger mee dan de ander, volgens mij waren er ook zenuwen bij sommige mensen.... en het is natuurlijk geweldig als het fout gaat. 
Ik heb wel veel gespeeld..... in elk geval voelde het wel zo. Deze avond had ik wel hulp...... we hebben wat invallers en ik heb er ook een leuke altsaxofoonspelende buurvrouw bij. Ze heeft al eerder meegedaan, dus we kenden haar al. Altijd mooi als we bij bevriende verenigingen mensen kunnen lenen.... soms is dat even nodig! En ze is goed..... en aardig..... daar hebben we wat aan dus. 





Dinsdagnacht kwam er bericht dat mijn nieuwe houten rek klaargemaakt werd voor verzending ..... dinsdag in de namiddag een mail dat het was aangemeld voor verzending en bij track and trace las ik dat het hij donderdag komt.... tussen 09.00 en 21.00. 
Zaterdagochtend besteld, op werkdagen voor 12 uur besteld de volgende dag in huis..... niet dus. Ik probeer dat soort dingen altijd te plannen op dagen dat ik thuis ben, maar op deze manier kan dat dus niet! En nu komt het op de enige dag deze week dat ik niet de hele dag thuis ben en het ook niet even kan regelen..... die kappersafspraak heb ik lang geleden gemaakt.... ik heb zaterdag een feestje..... en verder kan ik deze week niet! 

Woensdag een thuisdag....  veel in huis gedaan....  opgeruimd, lekker gekookt, de was gedaan, gestofzuigd..... nou ja, er was nog genoeg te doen! 
's Avonds mail over de bezorging van het houten rek.... met info waarvan ik vind dat je dat moet weten voordat je iets besteld:

Algemene bezorgafspraken Eenmanslevering

- Je wordt van te voren gebeld door de chauffeur.
- Je bestelling wordt op de begane grond geleverd tot waar de pompwagen (rollend) kan komen (geen obstakels zoals dorpels en drempels).
- Wij leveren niet binnenshuis op etage oftewel geen kamer-naar-keuze bezorging.
- Tuinartikelen worden in de tuin geleverd met een max. loopafstand van 15 meter vanaf de wagen, mits bereikbaar met de bezorgauto.
- Pallets worden niet afgestapeld.
- Bij aflevering dient er een volwassen persoon aanwezig te zijn ter assistentie van de chauffeur en te tekenen voor ontvangst.
- Je dient de artikelen bij aflevering te controleren op zichtbare verpakkings-/schade en compleetheid. Na ondertekening voor de goederen kunnen reclamaties niet worden geaccepteerd.
- Aansprakelijkheid voor eventuele (ex- of interieur)schade of schade aan goederen ten gevolge van het binnenbrengen van goederen ligt nadrukkelijk niet bij JKS.

Track & Trace

Onze Track & Trace pagina wordt live bijgewerkt. Eventuele vertragingen zullen wij dus ook op deze manier communiceren. Dit is een automatisch verzonden bericht. Antwoorden naar de afzender van dit bericht worden niet gelezen.


Donderdag
naar de kapper...... maar ook zou het rek komen! Ik kon bij de track&trace een mededeling voor de chauffeur achterlaten en heb dus maar gevraagd of hij het voor de schuurdeur wil zetten als ik er niet ben.... de schuur is aan de voorkant, dus hij hoeft er niet voor om te lopen.  Maar..... toen had ik die laatste mail nog niet binnen! Ik wist toen dus nog niet dat ik moest tekenen voor ontvangst...... en dat er een volwassenen moet zijn om de chauffeur te assisteren (alsof iedereen dat kan!) . Overigens kwam er geen reactie op de mededeling voor de chauffeur die ik geschreven had, dus als hij het niet mag neerzetten dan zou een reactie wel fijn zijn. 
Afwachten maar.... hopelijk komt hij vroeg, dan ben ik nog thuis en dan kan ik zonder zorgen naar de kapster en dan ook nog even boodschappen halen! Ineens zag ik dat er al een tijd bij stond.... oeps.... dat werd krap.....tussen 13.26 en 17.01. Om 1 uur moet ik bij de kapster zijn in Purmerend......  nou is het niet waarschijnlijk dat hij er meteen al om 13.26 is, maar toch.....  hopelijk veranderd het nog naar een later tijdstip voordat ik vertrek. Die boodschappen kan ik dan wel vergeten  (moet wel voor zaterdagmiddag), maar het is niet anders. Van tevoren boodschappen doen vind ik ook niks, dat loop ik steeds te kijken hoeveel tijd ik nog heb, daar hou ik niet van .... in Monnickendam kan ik de tijd aardig inschatten, maar als ik met de auto weg ben, wat verder van huis dus dan vind ik dat moeilijker. 

Ineens kon ik die pagina niet meer updaten..... er stond wat er een dat eerder stond en meer niet.... ik wist dat ik de 15de stop was....en dat hij kort daarvoor onderweg was naar de 6de.... maar dat was alles. 

Ik was snel klaar bij de kapster.... snel terug en om 13.33 reed ik de straat in..... het zou wel heel toevallig zijn als ik hem net gemist had! Doordat ik een doodlopende straat woon moet ik hem ook tegenkomen als hij terug rijdt.... er reed niks! En er stond ook niks voor de deur. Ik had hem ook niet uit mijn straat zien komen toen ik aan kwam rijden, dat kan ik al van een afstandje zien...... dus als ik dat allemaal meetel is het erg onwaarschijnlijk dat hij geweest is, tenzij hij te vroeg was. 
Ik zette mijn auto aan de overkant neer..... zo had hij de ruimte als hij kwam!

Mijn autootje is te klein om zoiets zelf te halen...... als het er al in past krijg ik het er zelf niet in en uit  want het is zwaar en onhandig en mijn achterklep waardoor ik het moet zien te krijgen is niet zo groot, het is alleen het raam en dat is best hoog!  

Bijna 5 uur en hij was nog niet geweest..... ik geloofde er niet meer in! Als hij niet komt is het wel fijn als ze dat even melden.... maar ik heb de vaste foon en de smartphone gecontroleerd..... er was niet gebeld! Ook geen mail. Zucht...... en nu? Wachten tot ik een ons weeg duurt bij mij erg lang.
Ik had nog veel te doen.... in lastige hoekjes waar ik de bel niet hoor en waarbij het wat langer duurt voor ik bij de deur ben..... dat had ik dus niet gedaan. Dan vanavond maar lang doorgaan, want een deel van mijn plannen moet morgenmiddag afgerond zijn.... en als er bericht komt dat hij morgen voor de deur staat kan ik weer niks! Leuk hoor.... op werkdagen voor 12.00 besteld morgen in huis..... daar kan ik beter niet meer bestellen als ik niet de hele week thuis ben! 
En als hij vrijdag komt..... ik moet eerst bloed laten prikken..... dat wilde ik donderdag al, maar dat stelde ik uit toen ik las dat de kast tussen 9.00 en 21.00 zou komen (zoals in de eerste mail stond) ...want het prikken kan niet meer volgens afspraak en dan weet ik niet hoe laat ik aan de beurt ben!  

Later bericht dat het vrijdag tussen 9.00 en 21.00 zal komen. Nog geen mail, maar ik ververste de track&trace pagina en toen zag ik het. Ik ben thuis... ik zou toch al niet zwemmen en 's middags komt de onderhoudsmonteur voor de cv, dus dan moet ik ook thuis zijn. Alleen moet ik nu echt even bloed laten prikken, maar ik ga er maar vanuit dat hij zo vroeg niet komt, dat kan ik echt niet verder opschuiven!
Ik denk dat het komt omdat ik geschreven had dat ik niet de hele dag thuis was..... maar ja, het leek mij goed om dat te weten, ik kan ook niks zeggen en dan weet hij ook niet wat hij moet doen als ik niet open doe. Hij zal gedacht hebben dat ik de hele dag niet thuis was.... denk ik. 
 Mijn bericht stond er nog..... ik weet niet of het voor de chauffeur vrijdag ook nog zichtbaar is.... ik stuurde er nu maar een blanco bericht achteraan..... waarmee ik bedoel dat ik deze keer niets te  melden heb,,,, hopelijk wordt dat ook begrepen. 
Voortaan maar niks meer zeggen..... dan komen ze maar aan de vaste deur...blijkbaar is dat beter. 
Ja, ik had even flink de pest in! Mijn hele schema liep in de soep..... en sommige dingen moeten echt snel klaar zijn! 
Maar gelukkig kwam later de mail....... ze komen tussen 14.40 en 18.15 .. ,,,,, dat komt deze keer goed uit! De auto laat ik deze keer maar even staan aan de overkant, anders blijf ik heen en weer rijden. En als iedereen geweest is snel weer wat dingen terug zetten, zodat ik zelf ook nog ergens bij kan. Tsja....... als ik steeds gewoon door had kunnen gaan was ik verder geweest, maar iedere keer is er weer wat. 

Vrijdag..... eerst naar het lab..... bloed prikken en wat er verder bij hoort.  Daarna wat boodschappen gehaald en het belangrijkste was om een bloemetje of zoiets halen..... ik heb zaterdag een feestje en dat is met het ov lastig te bereiken...... eerst bus, metro en trein, dan een busrit die via heel veel haltes gaat en dan nog een half uur lopen. Dan kan wel, maar is niet ideaal en 's avonds terug ook niet, want volgens mij is die smalle weg niet heel goed verlicht. Dat kan ik met de auto zeker niet, maar lopend is het ook lastig. Ik zou dan wel gevraagd hebben of er iemand op weg naar huis in de buurt van een station kwam..... dan zou ik vast wel met iemand mee kunnen rijden. ..... zo kan het ook. 
Maar........ het is nog veel beter, ik kan meerijden...... het hele stuk....heen en terug! Dan vind ik dat ik wel iets leuks mag meenemen. Dus ik kocht iets vrolijks met plantjes..... doos Merci erbij en klaar!

Het was echt een wachtdag..... eerst kwam iemand boodschappen brengen, die was lekker vroeg, om half 1...... hij doet dat regelmatig op vrijdag, maar niet op een vaste tijd.
De monteur van de cv kwam om een uur of 2 ......  dat was een leuke...... erg aardig en hij had erg veel informatie voor verwarmingssystemen e.d. , wat er is en wat er aan zit te komen, voor- en nadelen.... goed om te weten. Hij bleef nog even koffie drinken..... vaak hebben ze geen tijd, maar hij zat op zijn gemak.  De ketel is weer schoon en kan weer een tijdje mee..... dus ik heb geen reden om een afspraak te maken voor die hybridepomp. Ik wil  hem niet! Ik ga er vanuit dat er nog wel iets beters komt..... en zo niet dan zal de hybridepomp verbeterd worden, want zo gaat het altijd.
Dus ook geen zonnepanelen..... die heb ik nodig om de hoeveelheid stroom te compenseren die die pomp gebruikt.... maar ja..... in de zomer veel zon en stroom over, maar het salderen wordt afgebouwd. In de winter minder zon en dan heb ik voor die pomp juist veel stroom nodig. Tel daarbij op de hogere huur als ik het zou nemen..... kijk naar mijn zeer lage gasverbruik....... dan denk ik dat ik er niet veel voordeel uit kan halen. Alles hangt natuurlijk af van de gasprijs, maar die gok neem ik.
 Ik zie natuurlijk ook tegen de werkzaamheden op, want ze moeten weer overal zijn en weer moet ik dan bedden en kasten verschuiven omdat de knop/kraan van de verwarming daar dan net achter valt en daar moeten ze juist zijn. Alles bij elkaar......... ik bel NIET voor een afspraak! Ik weet het heel zeker!

Daarna nog wachten op het rek...... voor de bezorgdienst was ik dit keer de 19de stop en later werd dat de 18de. Om kwart over 3 was hij op weg naar de 13de...... maar nog steeds in Zuid-Holland, dus het zou nog wel even duren! Geen probleem, ik was al blij de de cv-man was geweest en dat de ketel in orde was! (want stel dat hij afgekeurd werd..... zou ik dan de hybridepomp nog kunnen weigeren?)
Dus tijdens deze wachttijd knutselde ik cadeautjes verder in elkaar.... inpakken, strik erom en klaar!
Ongeveer kwart over 6 stond hij voor de deur..... nog net op tijd (ik kijk niet op een paar minuten). 
Ik dacht dat ik de laatste zou zijn...... maar nee.... hij had er nog 6..... en dan pas naar huis..... lange dagen! Handtekening gezet.... fijne dag.... werk ze nog.... en klaar! 
Zo..... en toen had ik echt de tijd aan mijzelf...... nu hoefde ik nergens meer op te letten! Auto weer op z'n plaats, fiets in de schuur..... nog even een lamp verwisselen (lukte niet helemaal, de lamp is verwisseld  maar de zware kap zit er niet op..... ik durfde niet meer)  en verder zie ik wel..... lekker tv kijken want er is geen kapel (en dat komt mij nu wel erg goed uit) en misschien wat dingen terugzetten...... maar niet teveel, ik heb deze week erg veel gedaan, dus zo is het wel even goed! 

Zaterdag..... rustig aan..... beetje teuten, beetje opruimen, beetje van alles wat. En dan mij klaarmaken voor vertrek. 
En het feest....... daarover later!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten