Zoeken in deze blog

zondag 19 november 2023

Een echte, onvervalste griep


 Vrijdagavond werd ik steeds beroerder..... alleen de keelpijn was wat minder, maar het vele hoesten maakte dat ik mijn keel wel beter voelde. Het hoesten leek vanuit mijn tenen te komen..... ik kreeg steeds meer spierpijn overal en ik had het koud, erg koud. De verwarming had ik al een paar graden hoger gezet, ik had een warm joggingpak aan en lag te rillen onder een dekbed en een deken. Mijn gezicht voelde of het elk moment kon ontploffen...... dit was duidelijk griep! Sinds ik de griepprik krijg heb ik niet vaak meer griep gehad, maar nu sloeg hij echt weer eens toe en goed ook. Misschien een variant waar ik niet tegen ingeënt ben, misschien werkte de prik (nog) niet goed, misschien liet mijn immuunsysteem het afweten.. ik weet het niet, maar dit is echte griep! Voor ik de griepprik kreeg sloeg ik geen ronde over, dus ik weet heus wel wat echte griep is. 
Ik zat mijzelf in de weg.... ik wilde de masked singer zien, maar ik wilde ook slapen, ik wilde even niks meer voelen. Af en toe dommelde ik weg.....ik heb het één en ander gemist.... later maar even terugkijken. Mijn ogen voelden als gloeiende kooltjes, 
Om 11 uur was ik het zat..... ik had nog paracetamol zetpillen van toen ik last van nierstenen had. Daar helpt paracetamol niet voor, maar de assistente was ervan overtuigd dat ik een buikgriep had, er viel niet tegen te praten..... ik moest paracetamol nemen. Ik was te beroerd om er lang tegenin te gaan en heb opgehangen. na 12 uur pijn leek ik een steentje uit te plassen en knapte ik op. Een lieve buur had toen die zetpillen voor mij gehaald en daar had ik nog van over. Dat gaf nu wat verlichting, hier helpt het wel voor. Natuurlijk is het vooral symptoombestrijding, maar het was erg prettig om mij even wat beter te voelen. Ik had het niet koud meer en alle pijntjes werden wat minder. Eerst de verwarming maar weer wat lager....pfffff.... zo warm. 
Ik voelde mij nog steeds ziek, maar het was minder erg! 
Ik hoopte dat ik als het uitgewerkt was net over het hoogtepunt heen zou zijn.... en een heel klein beetje klopte dat wel.





Zaterdag
was de enige verbetering was dat mijn gezicht beter voelde, het ontploffingsgevaar was geweken ......nauwelijks pijn meer daar. Toch een belangrijke verbetering, maar dat was helaas wel het enige! 
Ik had het weer zo verschrikkelijk koud, brrrr....... het hoesten werd steeds erger en veroorzaakte spierpijn en hoofdpijn. Ik moet er even doorheen......het gaat vanzelf weer over, maar met wat pech is dat niet zo snel. 
Post.nl had wat pakketjes voor mij.... ik nam ze aan en zette ze neer.... geen fut om te kijken naar de inhoud. Voor een deel cadeautjes voor de komende tijd en wat dingen die ik nodig had en niet in de buurt te koop zijn. 
Ik zette  de tv aan voor de aankomst van de Sint zowel landelijk als hier..... ik heb er meer van gehoord dan gezien.... maar met ogen dicht was het goed te volgen. Wat een pech met dat slechte weer.... ik zag de muzikanten in de stromende regen staan. Ik kon het lekker vanuit huis bekijken. Voor alle medewerkers is er geen keuze.....Sint kan niet zeggen dat het te nat en te koud is om te komen .... de burgemeester en mevrouw Anna (die hier altijd alles zo leuk aan elkaar praat), de muzikanten en de vele Pieten ook niet. Er zijn gelukkig veel Pieten, dus een Pietje minder zal misschien kunnen als het een Piet is die geen speciale rol heeft, maar als je je opgegeven hebt dan hoor je er te zijn en geldt slecht weer niet als een goede reden om weg te blijven. Maar natregenen is echt niet leuk, zeker niet als het nog lang niet afgelopen is. Lang met natte kleding rondlopen in de kou...... dat is een goed recept om ziek te worden. 




Als ik dan toch ziek moet zijn..... dan maar met slecht weer!
Uiteindelijk nam ik toch maar weer paracetamol.....  ik neem dat zelden, maar nu was het even nodig. 
Dat hielp, ik pakte de pakketjes uit, maakte wat te drinken klaar, zette een bonenschotel in de magnetron..... en at wat.....ik kwam duidelijk een beetje tot leven, 
 Even de mail checken en facebook.... veel actiever werd het niet, maar dit was al een hele vooruitgang. Ook al zou het tijdelijk zijn, het voelde toch wat beter. 
Wat leuk.... in één doos hadden ze alles als een cadeautje ingepakt en daar hadden ze echt hun best op gedaan! Elk artikel een ander papiertje, mooie linten, strikjes en stickers...... daar werd ik vrolijk van. Het waren allemaal dingen voor mijzelf. 😂




Zondag was de spierpijn van het hoesten veel erger..... niet zo gek, want het geluid dat ik voortbracht zou een zeehond jaloers op zijn en dat gaat samen met bewegingen waar spieren bij gebruikt worden die normaal blijkbaar weinig te doen hebben. De keelpijn was ook weer erger geworden.
Toch voelde ik mij ietsje beter...... ik had het minder koud! Niet lekker warm nog, maar nu was het onder dekbed+deken redelijk uit te houden.
Ik begon het behoorlijk zat te worden..... ik heb een prima bank om op te liggen, maar dagen achter elkaar te beroerd om iets anders te doen..... nee! Lezen lukte ook nog steeds niet, tv kijken was nog steeds vooral luisteren.... saai! Af en toe even de laptop op schoot, maar langer dan 10 minuten lukt nog niet. 
Gelukkig hadden ik woensdagochtend boodschappen gehaald.... en ook een extra doos tissues meegenomen. Zo ondertussen mogen de vuilnismannen wel met een auto speciaal voor mij komen om de berg gebruikte tissues af te voeren. 
Ook had ik wat pakken soep meegenomen en brood, dus genoeg eten in huis waar ik weinig aan hoef te doen. En anders hebben we picknick nog! 
Woensdagavond was de keelpijn al begonnen, maar verder voelde ik mij nog redelijk... daarna werd het snel beroerder .... ik vind dat het nu wel eens afgelopen mag zijn. 
Hopelijk kan ik komende woensdag wel stemmen! Dat duurt nog een paar dagen en het is alleen even heen en weer, maar op dit moment moet ik er nog niet aan denken! Het weer schijnt wel beter te worden..... minder regen zou al fijn zijn! 

Nou ja.... het is niet anders...... ik kan niet anders doen dan afwachten. 
Ik herinner mij een griep van lang geleden.... ik zou die dag helpen op school. Tuurlijk voelde ik een beginnende griep opkomen, dus tegen mijn gewoonte in nam ik een pijnstiller want ik wilde niet afzeggen..... ik moest helpen bij een werpspel en ik voelde mij prima..... ik sloofde mij flink uit.... rende en sprong.... maar de volgende dag.... letterlijk overal spierpijn en flink ziek..... ja, zo'n pijnstiller helpt wel, maar als je niks voelt en je gaat uitsloven is de kans groot dat het juist erger wordt. Uitzieken is voor mij nog altijd het beste. 





Even afwachten hoe het morgen gaat voor ik dingen ga afzeggen...... als het morgen een stuk beter is kan ik het nog even langer afwachten, maar zo niet dan blijf ik voorlopig thuis! Goed uitzieken, dan is het het snelst over. Voorlopig zit er nog weinig verbetering in..... wel iets, maar veel stelt het nog niet voor. 

Gelukkig is mijn neus het enige lichaamsdeel dat loopt, stel je voor dat er ook een lopend oor en een wandelende nier bij komt, dan ben je de hele dag bezig om alle lichaamsdelen te verzamelen. 



6 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat je je snel beter voelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beterschap, Ach, ik denk dat je met vaccinatie nog altijd beter beschermd bent tegen ernstig ziek worden. Ook bij griep. Ik herinner me dat Jos een keer griep had en hij echt een week uit de running was. Dus dagenlang alleen maar drinken, niet eten. Ook kon hij pas na een week weer naar buiten. Hij heeft dus ook week op bed doorgebracht. Hij kreeg toen nog geen griepprik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De paar keer dat ik griep had sinds ik de griepprik krijg was het korter of minder hevig. Nu heb ik hem stevig.... begon woensdagavond al voorzichtig.
      Nou ja..... gaat vanzelf wel over!

      Verwijderen
  3. Verdorie Ans, die ellendige griep ook.
    En nu? Beetje beter?
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elke dag nu een beetje beter. Nog zo slap als een vaatdoek, maar ik knap op. Ik heb de laatste dagen heel wat dozen tissues nodig gehad, ik moet ze steeds binnen handbereik hebben..... lastig, maar er zijn groter rampen. En als ik flink verkouden word knap ik vaak op.
      Zo blij dat ik dit niet meer elk jaar heb!

      Verwijderen