Zoeken in deze blog

vrijdag 24 november 2023

Prettig weekend


Het was een vreemde week...... eerst ziek, hoewel ik wel begon op te knappen, toen woensdag stemmen en de wonderlijke uitslag en voor vandaag een afgezegde verjaardag wat mij niet heel slecht uitkwam, pakjes die ik verwachtte en waarbij de bezorgtijd minimaal 40x veranderde en daarbij alle kanten opging en waarbij 1 pakje uiteindelijk 's avonds bezorgd werd.... bij de buren!
 En nu het 'gezeur' wat na de verkiezingsuitslag te verwachten viel: Partijen haken af omdat ze niet met Geert willen samenwerken. Ik snap het wel, maar ik denk niet dat dat een goed idee is. Zo geef je hem geen kans en hou je geen rekening met waar de kiezer voor koos. Nu al nee zeggen....... hou het dan op 'liever niet'  of 'kleine kans' of zoiets. Er moet over gepraat kunnen worden. Als beide kanten water bij de wijn doen is er misschien een mogelijkheid om het te proberen...... en zo heb je toch meer invloed dan vanuit de zijlijn toekijken. Afhaken kan ook nog als de gesprekken op niks uitdraaien. Ik denk zelf dat het beter is om hem in elk geval die kans te geven. Moet hij dan samenwerken met partijen die net zoals hij zijn of erger? Geef tegengas en doe mee! Dan laat je jezelf ook van je goede kant zien. Ik ben absoluut geen Wildersfan en ben zeker niet blij met zijn monsterzege, maar als er zoveel mensen voor hem kiezen moet hij die kans krijgen. Valt er niet met hem te praten is afhaken altijd nog mogelijk! Als er te weinig willen samenwerken kan hij niet meedoen of wordt het in elke geval erg moeilijk..... dat is niet wat de kiezer wilde. Of je het er nou mee eens bent of niet. Ze zeggen allemaal dat ze beter naar de kiezers/mensen gaan luisteren, maar doen het dus niet naar mijn idee. 

Ik doe nog weinig, maar ben wel weer tot leven gekomen....... veel meer dan dat is het niet.
Woensdag even op de fiets naar het stemlokaal..... het dichtstbijzijnde stemlokaal is ongeveer 230 meter verder, dat moest te doen zijn. Daar dichtbij nog 2 stemlokalen, dus bij grote drukte kon ik naar 1 van die 2 gaan. De rest was mij nu net even te ver weg......liever niet. Dat was ook niet nodig, ik was meteen aan de beurt. Er is altijd 1 stemhokje dat vermoedelijk voor rolstoelers bedoeld is, maar die gebruik ik bij voorkeur..... dat blad heeft een prettige hoogte voor mij, vooral met dat lastige in- en uitvouwen...... met mijn 1.52 sta ik dan al snel boven mijn hoofd met mijn armen als ik dat boven zo'n hoog werkblad doe 
Dat invouwen vergat ik eigenlijk even..... ik liep het hokje uit met dat vel zo breeduit in mijn handen. Ik had het snel door, schoot in de lach en vouwde het alsnog op.....eigenlijk ging het zo veel beter. 
Snel weer naar huis. De verjaardag zou vanavond zijn.... ik wist al dat er een kans was dat het uitgesteld zou worden en gezien het slechte weer en mijn beperkte fut vond ik het niet erg dat het inderdaad verzet is. Het weer is wisselend, zo schijnt de zon en zo klettert de regen tegen de ramen.




Verder heb ik deze week nog niet veel gedaan. In het weekend hoop ik wat meer te doen.... een beetje opbouwen en eindelijk weer eens wandelen, ..... ik zal een lijstje maken met klusjes die ik wil doen. Geen grote klussen, dat is nu nog teveel van het goede, maar wat kleine dingen moet lukken. In etappes.... geen probleem! En gaat het niet dan stop ik even. Ook saxofoonspelen komt op het lijstje te staan..... ook dat schoot er bij in..... maar ik zal toch weer moeten oefenen, al is het maar 10 minuutjes per dag. 


Zo hoop ik dus in het weekend op te bouwen naar redelijk normaal.... de rest komt dan ook wel. 
Even boodschappen doen..... ik heb het kunnen redden met wat ik in huis had, maar brood en melk zijn weer bijna op, dus dat heb ik zeker nodig..... en de voorraad tissues aanvullen want er zijn heel wat dozen doorheen gegaan. Maar verkoudheid en hoesten waren ineens vrijwel over..... heel gek.... niet steeds een beetje minder, maar heel plotseling. Nu stelt het niet veel meer voor en dat is ook al veel prettiger. 

Iedereen een heel fijn weekend, geniet ervan! 


2 opmerkingen:

  1. Goed dat je weer opgeknapt bent Ans. Zelf was ik ook een paar dagen niet lekker, maar zo erg als jij had ik het niet. Wel was ik paar dagen op een Waddeneiland om te wandelen (tja, wat moet je er ook anders :-) ) en dat viel niet meer. Snel moe, snel buiten adem, veel te snel benen van lood. Je kent het wel. Anyway - dat is ook weer min of meer over, en nogmaals, jij hebt het veel meer te verduren gehad. Op het eiland heb ik ook gestemd, en tjonge, wat een lap behangpapier zeg, dat stembiljet. Het weer opvouwen was bijna niet te doen en ik heb het als een soort prop in de bus gedaan. Ik moest lachen om het beeld wat je schetst van jouw worsteling met het biljet. :-) Ik ben benieuwd hoe her verder gaat met de (in)formatie. Ik ben het met je eens dat er ernstig gekeken moet worden naar de mogelijkheden met de PVV, los inderdaad van eventuele eigen opvattingen over het programma van die partij. Als je de kiezer serieus wilt nemen zal je niet aan de uitslag voorbij kunnen gaan. We gaan het zien. Voorlopig ben jij weer op de been en dat is het belangrijkste. Peter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zonder echt ziek te zijn kan je je toch niet goed voelen. Daar zit je dan op je Waddeneiland..... wil je wandelen en dan gaat het gewoon niet zoals je wilt. Hopelijk is dat weer helemaal normaal!
    Dat formulier is niet normaal .... maar ja, zoveel partijen die allemaal het recht hebben om mee te doen.... dan krijg je dat. Maar ja, we hadden in elk geval keus. Met die korte armen van mij is het in- en uitvouwen niet simpel 🤣, maar het is redelijk gelukt.
    Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren..... het kan niet genegeerd worden dat hij veel stemmen kreeg. Geef hem een kans, misschien valt het mee..... en met meedoen bereik je meer. En als het valt dan heeft hij zijn kans gehad! Als hij het verprutst zal zijn aanhang ook minder worden.

    BeantwoordenVerwijderen