Zoeken in deze blog

dinsdag 21 november 2023

Stemmen in mijn hoofd ..... nee.... ik bedoel dat ik over het stemmen nadenk.

 Ik ga er vanuit dat ik woensdag wel kan stemmen..... het is even snel heen en weer, nauwelijks inspanning en het schijnt fatsoenlijk weer te zijn dan.... zo nodig kan ik daarna meteen weer onder de wol kruipen. Ik ben langzaam aan het opknappen..... maar langzaam is toch vooruitgang en het is nog geen woensdag. En soms gaat het ineens met grotere stappen vooruit, daar hoop ik op! 
Ik kan dat ook hoestend en proestend doen..... doos tissues onder mijn arm..... geen probleem en alle ruimte want iedereen houdt dan afstand. Maandag kostte alles nog veel moeite, maar ik kon al wat langer met de computer bezig zijn en tv kijken lukte ook beter.... niet te lang, maar toch.... 
Dinsdag dus nog alles afgezegd, dat ging echt nog niet......  muziek maken gaat ook niet met al dat hoesten en snuiten en af en toe een verstopte neus (moet iedereen weer helpen zoeken), maar ook naar vriendin gaan zag ik nog niet zitten, ik was maandag al bekaf van een telefoongesprek (wel van een half uur, maar ook heel gezellig). 
Geen probleem, er zijn erger dingen..... dit gaat weer over, het is even vervelend, maar het gaat echt weer over! 





Maar het stemmen..... ik ben altijd al een zwervende kiezer geweest.... ik zwerf van links naar recht..... weer terug en draai om.... het is altijd moeilijk. 
2 vallen er altijd af..... Geert Wilders en Thierry Baudet! Wilders laat zich nu van zijn goede kant zien maar dat vertrouw ik voor geen meter. Hij is wel goed in het debat..... zolang hij niet onbeschoft wordt. Hij heeft overal een antwoord op .... eerlijk is eerlijk, daar is hij sterk in..... maar verder wil ik niet dat hij veel stemmen krijgt, want dan kan hij verder gaan met waar hij gestopt is toen hij mild ging worden. Hij stijgt wel in de peilingen en daar word ik niet echt gelukkig van... hij gaat mij vaak veel te ver, al ben ik het soms best wel een beetje met hem eens. 
En Thierry? Ik vind het een engerd.... echt. Ik heb ook steeds het gevoel dat hij toneel speelt, dat heb ik al vanaf het begin.... dat het allemaal één groot spel voor hem is. De aanvallen op hem vind ik schandalig...... dat is nooit goed, mensen die zo hun gelijk willen halen zijn slappelingen! 





Maar wie of wat dan wel? Ik vind Timmermans de laatste tijd te zelfingenomen en ik heb het gevoel dat hij een beetje buiten de werkelijkheid staat.... dat alleen zijn eigen werkelijkheid geldt. Hij weet veel, spreekt goed zijn talen en is zeker niet dom, maar toch....... hij moet niet al teveel stemmen krijgen naar mijn gevoel... hoewel ik wel over hem getwijfeld heb, maar ik denk dat hij afvalt voor mij.... wat stijgen is prima, maar niet teveel en niet door mij.... denk ik.  Henri Bontenbal? Nou, die mag van mij zeker wat stijgen...... ik heb wel het gevoel dat hij weet waar hij over praat..... en dat hij het meent! Of hij mijn stem krijgt..... ik twijfel... .ik ben het niet met alles van het CDA eens, maar dat geldt eigenlijk voor elke partij.  BBB...... ik heb er geen hekel aan, maar die moet niet te groot worden nu, die moeten eerst wat langer meedraaien om over te kunnen oordelen,....maar prima als ze het goed doen, zolang ze maar niet uit hun krachten groeien. NSC dan? Hm... Omtzigt heeft wel goede dingen gedaan..... hij weet veel, erg veel..... maar toch...... mijn gevoel zegt dat hij van alles een probleem kan maken..... dat hij te precies is. Dan kan goed zijn, maar ook irritant worden.  Misschien heb ik dat mis, maar hij hoeft van mij (nog) niet de grootste te worden, eerst maar eens kijken wat we aan hem hebben..... dan is er een lange rij van kleinere partijen waar een paar bijzitten die ik helemaal niet zie zitten en een paar die ik niet echt slecht vind, maar niet goed genoeg...... en verder.....de SP? Ik denk dat Lilian wel oprecht is...... of ze het zal redden betwijfel ik, maar ik vind het net als Bontenbal wel een optie..... 2 totaal verschillende mensen en een heel ander programma, maar ja.....vrijwel elke partij heeft wel dingen  waar ik het mee eens of oneens ben. Geen enkele partij is perfect.....  ik ben niet links of rechts..... ik kies wat ik het beste programma vind, welke partij de minste dingen heeft waar ik echt tegen ben en ook heel belangrijk is wie eerlijk op mij overkomt. Want beloven is eenvoudig.... doen is wat anders. Natuurlijk kunnen ze zich ook niet altijd aan alle beloftes houden, maar ze moeten er wel hun best voor doen. Maar of dat links of rechts is zal mij een zorg zijn..... ik zwerf van de één naar de ander en heb al op heel wat verschillende partijen gestemd sinds ik  29 november 1972 voor het eerst mocht stemmen. 
Volgens mij heb ik nooit een stemronde overgeslagen. Wel een keer bij volmacht gestemd. 

D66 hebben we ook nog..... hm..... nou nee, nu niet.....teveel wat ik minder geslaagd vind. 
Het één telt wel zwaarder dan het ander..... ook dat nog.
 Dilan? Ik vind haar wel goed, ze mag van mij hoog eindigen, maar niet met een monsterzege..... even rustig aan.  Het is moeilijk, elke keer weer. Ik noem niet alle partijen, dat zijn er veel.... te veel. Maar ja, beter teveel dan kunnen kiezen uit 2 of alleen uit ja of nee. 
Ik heb al diverse kieswijzers gedaan.... met verschillende uitkomsten. 





Het zijn allemaal mijn gedachten..... maar dat wil niet zeggen dat ik gelijk heb, maar als iets niet goed voelt voor mij dan ga ik er toch niet op stemmen. Geert en Thierry zijn voor mij  uitgesloten, daar hoef ik niet over na te denken.... maar verder...... ik twijfel nog steeds, maar...... ik beperk de keuze steeds verder, maar soms komt er weer een optie bij. Ik heb wel eens mijn stem gegeven aan een partij waar weinig van te verwachten viel, maar die ook geen kwaad deed..... dat is altijd nog beter dan niet stemmen.... dan is het een soort 'tegenpartij'. Het is goed dat partijen verschillend zijn.... niet alleen om keus te hebben, maar als ze overal hetzelfde over denken dan ben je klaar en wordt er verder niet meer nagedacht. Als je om je woorden kracht bij te zetten goed moet weten wat de voor- en nadelen zijn dan is dat veel beter. Dus geen gelijkgestemde partijen in de regering.... dat is niet goed. 
Strategisch stemmen...... dat kan..... een beetje doe ik dat soms ook wel (stemmen heeft natuurlijk veel met strategie te maken), maar dat kan ook verkeerd uitpakken ..... als veel mensen hetzelfde doen kan het er ineens heel anders uitzien, dus ik ben daar wel voorzichtig mee. 
Allemaal succes met het stemmen........ denk goed na! 





En dan vandaag toch maar eens wat doen..... misschien lukt het nu om wat kerstkaarten te schrijven.... mijn ogen tranen wat minder, ik kan ook steeds langer met de computer bezig zijn (alles gaat in etappes!)
Actiever wordt het niet..... ik wil wel, maar het gaat niet. Komt wel weer! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten