Zoeken in deze blog

vrijdag 3 november 2023

Vlijtige vrijdag.


Ik had meer plannen dan tijd.... en sommige dingen moesten echt! 
De saxman had ik woensdag overgeslagen en donderdag vanwege de storm ook, dus dan vrijdag maar er naartoe ...... maar mijn fiets moest ook naar de rijwielhersteller. 
Zucht..... het zwemmen dan maar overslaan, anders wordt het wel erg rennen allemaal en dat red ik niet. En behalve de dingen die nu moeten zijn er  nog zat andere dingen die ik wil/moet doen.


Telefoon.... ah.... degene die mijn sax wegbracht..... ze hadden hem gebeld i.p.v. mij, goed dat ik niet was gaan zwemmen, want dan was ik  nog niet thuis geweest. Het was niet gelukt, ze kunnen het op een andere manier doen, maar dan wordt het niet mooi. Nou ja, ik wil er wel op spelen, dat is belangrijker dan een 'litteken'. Dus ik belde terug om te zeggen dat ik het prima vond dat ze dat deden...."enig idee hoelang het duurt?"  "Ik bel nog terug".


 


Mooi, daar hoef ik dan deze dag niet naartoe.....  ik hoop wel dat ik hem binnenkort wel ophalen, maar een extra ritje om te vragen hoe het er mee staat hoeft niet meer. 
Hopelijk bellen ze nu sneller terug dan de vorige keer dat dat gezegd werd. Ik wil hem graag terug voor ons concert volgende week zondag.



In de namiddag zag ik dat ik om half 12  door ze gebeld was.... ik belde terug.... nee, ze hadden niet gebeld, maar hij zou het nog doen. Oké..... ik vond het raadselachtig, maar een smartphone heeft voor mij nog steeds geheimen, ik ben handiger op de laptop! Ik behoor ook niet tot die mensen waarbij één van de handen is vergroeid tot smartphonehouder...... ik gebruik hem, maar meer niet. Ik snapte het niet meer.... keek op mijn laptop en daar stond niet dat hij gebeld had (ik heb mijn laptop aan mijn telefoon gekoppeld). Misschien daar mijn nummer ingetoetst en meteen opgehangen..... waarom het dan wel op mijn foon stond en niet op mijn laptop begrijp ik ook niet, maar het zal wel. 

Of ik had een aanval van gekte en zag ik dingen die er niet waren, kan ook natuurlijk. 



Tussendoor naar de fietsenmaker geweest..... al weken zit mijn versnellingskabel aan mijn stuur los..... en een week geleden zat ook mijn fietsslot los en schoof tussen mijn spaken. Ik wilde dat slot eraf halen, maar hij bleek aan één kant nog vast te zitten, dus met een touwtje het slot vastgebonden, want zelfs lopend wil ik dat slot niet tussen mijn spaken hebben. Ik zag zo gauw geen fatsoenlijk touwtje, het zat nu niet erg stevig, de fietsenmaker moest ik er wel mee kunnen halen. Ook even mijn fietstassen eraf gehaald, dat is altijd weer een rotwerk, maar die dingen zitten natuurlijk in de weg als hij bezig is, dus kan ik ze er maar beter afhalen. En toen zag ik dat mijn versnellingskabel ook aan de onderkant los zat.
Het grootste deel ben ik voor alle zekerheid toch maar gaan lopen..... een paar kleine stukjes heb ik gefietst... langzaam.  




Hij had het druk, kon nog niet zeggen wanneer hij klaar is.... nou, rustig aan, ik heb geen haast. Natuurlijk liefst vandaag nog, maar over een week is ook goed. Gelijk maar even naar nieuwe fietstassen gekeken.....ik heb al jaaaaaaren dezelfde, ooit voor een habbekrats bij de supermarkt gekocht... heel stevig, maar ik zag dat ze hier en daar bij de hoeken toch een beetje stuk gaan. Ik kan wachten tot ze helemaal stuk zijn, maar ik heb liever nieuwe, dan kan hij ze er gelijk opzetten. 
Groot en sterk moeten ze zijn..... mijn sax moet erin, een zware lessenaar en een tas met muziek. Hij liet er één zien met panterprint, maar gelukkig had hij ook een ander motief.....  ik ben niet zo van de panter- en tijgerprints e.d..  Het waren alleen de kleppen van de fietstas, dat vind ik niet zo erg (net als bij kleding vind ik een randje of zo prima, maar niet teveel panter of tijger) maar toch.... ik vond die andere mooier. Voor een habbekrats was het nu natuurlijk niet, maar dat verwachtte ik ook niet. Een hoop geld, maar eigenlijk viel het mij nog mee. En als hij zegt dat hij stevig is dan geloof ik hem! Hij weet wat ik allemaal mee moet slepen. Hij is er nooit op uit om mij iets nieuws aan te smeren wat niet nodig is. 



Het is al een oude fiets... ik denk bijna 30 jaar, ik laat hem bijna elk jaar een keer helemaal nakijken maar dat was er dit jaar niet van gekomen.... steeds was ik het van plan, maar ja...... dan had ik mijn fiets ergens voor nodig... en stelde ik het weer uit. 
Hij is oud, maar verder prima... nou ja, nu even niet, maar normaal heb ik nooit problemen. Hij hoeft nog niet vervangen te worden verwacht ik. Ik wil ook eigenlijk geen andere.... deze fietst goed, ik ben er aan gewend en dat is belangrijk als je niet bij de grond kan! Al sinds mijn elfde fiets ik op een te hoge fiets.... de fiets die ik toen bij elkaar gespaard had werd op de groei gekocht..... maar ik groeide niet meer!  Een kinderfiets heeft gewoonlijk kortere trappers, net als een vouwfiets..... dat vind ik prima voor even een boodschap, maar als ik verder fiets wil ik dat niet. Een nieuwe fiets is altijd anders.... dat is wennen en dat lukt misschien niet zo snel meer, ik merk dat ik mij toch niet altijd meer zo beweeg als 30 jaar geleden. Nee, zeg nou niet dat ik een lage instap moet hebben als ik niet bij de grond kan, dat wordt mij vaak gezegd, maar daar gaat mijn zadel niet van omlaag..... een lage instap is prima, maar hij blijft te hoog (ik heb nu een 'kleine' volwassen fiets 😁 met het zadel op z'n laagst). Ik zeg altijd dat mijn volgende fiets een driewieler wordt! 




Ik kan dus gebeld worden door de saxdokter en de fietsarts ..... ik wacht het af. Een vorig keer kon de fietsenman mijn telefoonnummer niet vinden.... ik moest in de computer staan, maar was onvindbaar. Tsja..... hij zocht op Martis en niet op Dekker..... hij kent mij beter onder mijn meisjesnaam. 

Terug gelopen en nat geregend.... toen ik thuis vertrok was het droog. Geen echte plensbui..... ik was deze keer niet doorweekt.
Zonder fiets vind ik meestal nog erger dan zonder auto..... de auto gebruik ik niet vaak, maar de fiets juist wel. Maar lopen is ook goed, met de trolleytas kan ik voldoende boodschappen meenemen. Eigenlijk had ik een leenfiets moeten vragen.... die heeft hij meestal wel. Nou ja, ik wandel toch elke dag (behalve donderdag tijdens de storm).... dus voor deze dag ben ik klaar. Als hij veel reparatiefietsen heeft staan dan heeft hij waarschijnlijk ook veel fietsen uitgeleend denk ik. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten