Zoeken in deze blog

zondag 26 november 2023

De kracht van internet

 


Geweldig! Zaterdagochtend schreef ik dat we weer huisjes zouden krijgen van de postcodeloterij en dat ik er graag weer meer wil. Ik probeerde wel duidelijk te maken dat ik er vorig jaar al veel kreeg en dat ik er niet van uitga dat ik altijd maar aan de beurt ben om dingen te krijgen. 
Ik kan mij nl. heel goed voorstellen dat ik vorig jaar bonnen van mensen kreeg die later te horen kregen 'ja, maar die had ik graag gewild!'  en ik vind dat die mensen nu voorrang hebben. 
Nadat ik het geplaatst had voelde ik mij heel slaperig worden.... nog wat naweeën van de griep.... en ik kroop onder een dekentje op de bank. Ik heb uren geslapen en toen ik wakker werd lag er al een bon in de gang. Geweldig, geen idee van wie .... even de laptop opstarten ..... ah.... van een buurvrouw! Geweldig, die was snel. En iemand vroeg mijn adres om een bon op te sturen.... top! Een ander zegde hem ook al toe maar had de bon zelf nog niet..... dat gaat goed. Dus ik had er al 1 extra, 1 bijna onderweg en als het goed is komt er nog 1 (of meer als ze meer bonnen hebben, maar daar ging ik niet van uit! )...... dit was 5 uur nadat ik het stukje geplaatst had, maar veel reacties waren al van uren eerder ...... dat is dus supersnel!
  


Ik verwacht niet zonder meer dat ik van dezelfde mensen die mij vorig jaar hun bon gaven/opstuurden ze weer ga krijgen.....  ik vind dat ik daar niet op rekenen mag, niemand is 'verplicht' hem aan mij te geven omdat ze hem vorig jaar ook gaven en ze moeten zich ook zeker niet verplicht voelen! En ik wil al helemaal niet bedelen! Leuk als ik een bon krijg, maar zo niet dan is dat ook goed! Ik kan er al een paar halen waardoor ik zeker de serie compleet krijg! Dubbel is leuk, driedubbel nog leuker, maar met minder ben ik ook tevreden. 
Dat is met die boodschappenbon ook zo ..... voordat wij hier een AH hadden kreeg ik er veel van anderen, nu nog 1.... en dat vind ik al veel, want met een AH om de hoek gebruiken de meeste mensen hem zelf natuurlijk. Ik heb er nooit op gerekend dat ik ze wel weer zou krijgen en nog steeds ga ik er niet vanuit, ook al weet ik dat de kans groot is en dat die ene persoon zelf niet bij AH komt...... maar misschien verandert dat of is er een ander die het ook gegund wordt ..... ik ga niet uit van gewoonterecht! 
Maar ik hoop wel dat mensen bonnen niet meteen in de prullenbak gooien..... kijk eerst even of je er een ander blij mee kan maken. 
Ik herinner mij toen wij het eerste natuurboek kregen toegestuurd dat er mensen waren die het boek meteen bij het oud papier gooiden ..... het zijn echt mooie boeken en veel mensen zouden er blij mee zijn! Kijk dan om je heen of er iemand is die je blij kan maken, plaats evt. een berichtje op facebook, zet hem in een minibieb of wat dan ook.... er zijn zat mogelijkheden. Zelf pak ik altijd alle zegeltjes in winkels aan, ook als ik ze zelf niet spaar..... soms zie ik oproepen van mensen die ze wel sparen of ik ken mensen in mijn omgeving die ze sparen ..... weggooien kan altijd nog! Kleine moeite om ze aan te pakken. 

Maar ik ben dus heel blij met internet! Ik vind die huisjes zo leuk en een hele rij staat heel gezellig. Dat er dubbele bij zijn is geen probleem, dat valt niet op en in het echt zijn er ook wel eens meer dezelfde huizen en ik zet de dubbele niet naast elkaar, hoewel ik misschien van de nieuwe vissershuisjes er wel een paar naast elkaar ga zetten, daar vind ik dat wel bij passen. Nu het er steeds meer worden denk ik dat ik een lichtslinger ga gebruiken om de huisjes te verlichten..... stuk voor stuk aandoen werkt niet zo handig (het zijn 'waxinelichtjes' (op batterijen) die er aan de achterkant ingaan)..... met een lichtslinger achterlangs waarbij ik zorg dat er in elk huisje een lampje komt is dat veel handiger. Misschien maak ik er ooit nog een soort gracht voor..... dat past er wel bij vind ik, maar dat kan altijd nog.... ik heb nog genoeg andere 'projecten' die eerst af moeten. Ik moet 147 worden om alles af te krijgen denk ik.... dus eerst de belangrijkste dingen 😂. .....ik hoef mij in elk geval nooit te vervelen. Misschien ga ik ooit de huisjes voor een klein deel verven..... want met uitzondering van de sneeuw zijn ze in één kleur en misschien is het leuk als de voordeuren een kleurtje krijgen en de kozijnen. Het trappetje dat sommige huizen hebben kan grijs steen zijn ..... en het Zaanse huisje zou groen moeten zijn. Zo kan ik de dubbele huizen ook wat meer van elkaar laten afwijken ..... maar dat komt volgend jaar wel.... of later. Wel leuk werk! 




In elk geval ben ik weer een stuk actiever geworden..... hoewel ik zaterdag dus nog veel sliep heb ik ook redelijk veel gedaan. Geen zware klussen en niet te lang achter elkaar...... maar het lukte weer!
En zondag ging het ook goed....alles kostte nog wel wat meer moeite, maar dat gaat vanzelf weer over, zolang ik het maar niet forceer! 
Het was maar een griep, maar ja.... griep e.d. sudderen bij mij altijd nog een tijdje door.... en ik krijg van een verkoudheid al koorts, dus snel ziek en uit ervaring weet ik dat ik rustig weer moet opbouwen, anders wordt het slechter i.p.v. beter..... maar als ik weer fut krijg weet ik dat het goed gaat!
Ach, er zijn erger dingen...... en ik weet hoe het werkt bij mij, dus altijd luisteren naar mijn lichaam en energie doseren!  



4 opmerkingen:

  1. Hallo.
    Mijn huisjesbon was al vergeven voor ik hem binnen had, er zijn meer mensen die ze leuk vinden dan ik verwachtte, dat merk ik telkens.
    Fijn dat je weer actiever bent, dan voel je je ook beter.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel mensen plaatsen ook oproepen op facebook, maar dat doe ik niet. Ik meld het op mijn weblog en dat is genoeg.
      Ze zijn erg leuk vind ik.... ik ga morgen gelijk de eerste 3 halen. Er is nog een bon onderweg en een paar hebben hem zelf nog niet binnen, maar als ze hem hebben sturen ze hem op. Ik heb dus niks te mopperen!
      En met die 10 van vorig jaar erbij.... leuk.
      Ja, ik voel mij nu beter..... al ben ik niet heel actief, maar dat komt vanzelf wel weer. Maar ik doe in elk geval weer wat..... en hang niet als een ouwe deken constant op de bank 😂

      Verwijderen
  2. ....als een ouwe deken.... 🤣

    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen