Zoeken in deze blog

donderdag 16 november 2023

Fiets


 De fietsenmaker liet nog niks van zich horen...... maar ondertussen moest mijn fiets toch wel klaar zijn. 
Hij zal wel weer met mijn naam in de war zijn en kan daardoor het telefoonnummer niet vinden. Ik besloot er even langs te wandelen. Hij zwaaide al naar mij toen ik aan kwam lopen..... en met een big smile begroette hij mij. 
Deze keer wist hij wel dat ik Dekker heette .... hij had Martis veranderd in Dekker in zijn computer..... maar ja......daar zijn er meer van! Hij kwam er in zijn computer  3 tegen in mijn straat ...... toen heeft ie het maar even afgewacht. Nu sta ik in zijn computer onder Dekker-Martis en staat mijn adres erbij.... nu moet hij mij altijd kunnen vinden.
😂😃😁

Alles gerepareerd en een grote beurt gegeven..... nieuwe fietstassen erop gezet..... en toen ik wegging haalde hij nog even een doekje om het regenwater van mijn zadel te vegen. De prijs voor dit alles viel mij niet eens tegen...... ja, als je het zelf kan is het goedkoper, maar ik kan het niet en de fietstassen waren ook prijzig, daar valt niet aan te ontkomen. Omdat mijn sax, een tas met bladmuziek e.d. en een lessenaar er in moeten kunne moesten ze groot en sterk zijn. Ik heb nog niet gekeken of alles past, maar er konden erg veel boodschappen in! 
De banden zijn weer stevig opgepompt .... ze waren nogal slap, maar ik was al een tijdje van plan de fiets weg te brengen en dan pompt hij ze toch op.... dus stelde ik het uit, maar toen er steeds meer stuk ging kon ik er niet meer op fietsen, toen moest ik hem echt wegbrengen. Dan is het weer even wennen..... de eerste paar meter slingerde ik nogal doordat die banden nu zoveel harder waren.

🚲🚴🚵

Meteen door naar de winkel.... ik had geen brood en geen melk meer, dus het was echt nodig... en dan gelijk meer boodschappen natuurlijk.  Ik had nog van iemand een kaart van de postcodeloterij gekregen..... die van mijzelf had ik al gebruikt en nu kon ik mooi de tweede gebruiken. 
Met volle fietstassen weer naar huis!  Terwijl ik wat boodschappen binnenbracht vond een kat het nodig om in mijn fietstas op zoek te gaan naar wat lekkers. Nadat ik hem 3 keer weggejaagd had gaf hij het op. Brutaal beestje, hij lijkt heel erg op een vroegere buurkat die ook altijd zo brutaal was.
Die oude buurkat sprong in zijn jonge jaren een keer 's nachts op mijn bed (moet 's middags al naar binnen geslopen zijn en ik denk naar zolder gegaan, want ik had hem niet gezien)...... en hij was een keer in mijn auto gekropen en begon te krijsen achter mij toen ik onderweg was,  ik wist even niet wat mij overkwam, maar mijn haren stonden van schrik recht overeind! . Hij wilde altijd naar binnen en wilde dan niet weg...... hij leek 25 kilo te wegen als ik hem probeerde op te tillen. Gek beest...... en nu loopt de reïncarnatie van hem denk ik hier rond ..... uiterlijk hetzelfde en soortgelijk gedrag





Daarna kreeg ik visite, ze hadden 's morgens gebeld of ik thuis was ..... prima, kom maar, gezellig. 
Weer helemaal bijgepraat........altijd leuk. 
Buiten regende het...... ze namen een paraplu mee die ze de vorige keer geleend hadden...... sinds die tijd is het niet vaak droog geweest. 
Daarna ging ik de keuken in en kwam er niks meer van saxofoon spelen.... morgen in de herkansing..... de nieuwe nummers repeteren! Elke dag kort oefenen werkt beter dan 1x per week lang is mijn ervaring ,,... maar ja, het schiet er wel eens bij in.... en 's avonds speel ik niet. De buren hebben geen kleine kinderen, maar toch... ik doe dat liever overdag. Maar morgen geen afspraken, dus dan moet het lukken! Wat ik bij nieuwe nummers ook wel eens doe (vooral 's avonds) is het nummer opzoeken op youtube en dan mijn partij meelezen.... dat is soms nog best lastig, maar als ik het niet goed kan meelezen kan ik ook niet goed meespelen, dus het heeft wel zin.... geleidelijk aan gaat het dan steeds beter en weet ik hoe het in zijn geheel moet klinken en dat helpt ook. 





Ik mopper niet zo snel over regen....... regen hoort erbij, maar nu is het wel erg veel..... ik denk dat ik mijn fiets laat ombouwen tot waterfiets. Ik durf nauwelijks de deur uit zonder zwemvleugeltjes om, want hoewel ik goed kan zwemmen is het gekleed zwemmen toch wel zwaar.... en dan met een fiets op mijn rug (hij is nog niet omgebouwd) en dan zijn drijfmiddelen toch wel prettig! 




Vlakbij ons clubgebouw staat het echt blank....... ik rij gelukkig altijd via een andere route. 
Ik zie nog overal afzethekjes staan van de vele werkzaamheden voor glasvezel, maar de mensen zie ik niet meer..... ik denk dat ze tijdelijk gestopt zijn, want dit is niet leuk meer. Ze maakten al lange dagen.... maar dan ook nog steeds met regen..... en voor zover ik weet geen keet waar ze in kunnen schuilen...... het moest verboden worden! 
Gelukkig heb ik een goed regenjack.... felgeel met wat reflecterende strepen.... met dit weer is het extra belangrijk om zichtbaar te zijn. Goede verlichting op de fiets.... nog met een dynamo!

 


Paar jaar jaar geleden zette de fietsenmaker zelfs een nieuwe dynamo op mijn fiets..... ze bestaan nog steeds.... en dan geen last van lege batterijen! Het enige nadeel van een dynamo vind ik dat het licht uit is als ik stilsta, maar in het donkere seizoen en vooral met slecht weer heb ik vaak als extra een  batterijlampje.....  ik heb zelfs een felgeel petje met reflectiestreepjes en een rood knipperend lampje aan de achterkant. Als ik ergens fiets waar het erg donker is het zeker als het dan ook nog regent belangrijk om extra zichtbaar te zijn, alle beetje helpen! 



Nu hoor ik de regen ook weer tegen de ramen kletteren.... mijn avondwandeling sla ik maar even over, maar ik heb wel gewandeld vandaag, dus ik kan het best overslaan nu. 

Als het regent in november dan valt kerstfeest in december!




4 opmerkingen:

  1. Vandaag was het hier voor het eerst sinds jaaaren een droge en zelfs zonnige dag. Lekker! Zeker ook omdat ik wat grieperig ben en na een paar dagen op de bank onder een deken verlangde naar een frisse neus en om mijn beenspieren weer even te voelen. Naar de huisartsenpost gelopen voor griep- en pneumokokkenprikjes, dus ik kan er weer tegen, ware het niet dat ze te laat gekomen zijn. :-) Het lijkt me een goeie methode, meelezen met de muziek om een nieuw stuk te leren. Youtube is een geweldige bron. Ikzelf speel drums (ik mep min of meer willekeurig wat op trommels, is een betere omschrijving :-) ) en als ik wil weten hoe de partij van een nummer precies gaat raadpleeg ik de filmpjes erover. Ik kan slagwerknotatie lezen, maar alleen al goed kijken scheelt al heel veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beterschap! Met dit weer valt er bijna niet aan te ontkomen.... ik zit hier nu ook met keelpijn en een 'wattenhoofd" . Niet echt griep, maar toch... maar ja.... ik heb dat snel.
    Lekker als je dan weer naar buiten kan.... dan voel je je al een stuk beter.
    Ja, eigen partij meelezen (die niet altijd goed te horen is) helpt al veel...... vooral als het te laat is om de sax te pakken of als ik een beetje ziek ben is dat een goede oplossing, vooral bij nummers met lastige ritmes en tempowisselingen. Ik wil bij lastige stukken de weg nog wel eens kwijtraken in het begin..... en bij een nieuw stuk kom ik er dan ook niet meer in. Door te luisteren en mee te lezen lukt dat vaak beter...(o.... de trompetten hebben daar dat signaal, daar moet ik dat spelen).
    Drummen.... daar kan je je lekker in uitleven!
    Slagwerknotatie op de notenbalk? Of 'spijkerschrift?
    Ik weet dat vroeger onze slagwerkers een eigen notitie hadden die wij spijkerschrift noemden..... maar nu spelen ze al jaren van bladmuziek met gewone notenbalken. Zij zijn beter in ritmes, dat is mijn sterkste kant niet. Maar een drummer die overstapt op een melodie-instrument heeft weer moeite met de toonhoogte in het begin.... dat zijn zij niet gewend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Notenbalk. Maar de waarheid gebied te zeggen dat ik al heel lang niet meer 'gelezen' heb en dat ik er zeker weer in moet komen. Frank Zappa schreef alle muziek uit voor zijn band, ook voor de drummer. Een solostuk stond zo vol noten dat bekend stond onder de naam 'the black page'. Nog steeds is het voor drummers een uitdaging dat stuk foutloos onder de knie te krijgen. Ikzelf raak al ontmoedigd bij alleen de gedáchte al. :-)

      Verwijderen
    2. Nou.... er zijn stukken die niet te lezen zijn.... we hebben een stuk waarin ik vele maten achter elkaar allemaal 32sten triolen heb..... die doe ik tot nu toe 'op goed geluk' .... ik kan zo snel echt niet zien welke noten ik moet spelen. En met thuis oefenen krijg ik het er ook nog niet in. Als je voor jezelf speelt is het niet zo belangrijk, dan doe je wat je leuk vindt en waar je zin in hebt!
      Leuk weetje van 'the black page'

      Verwijderen