Zoeken in deze blog

zondag 27 oktober 2019

Het was weer leuk!

Zaterdag vierde ik voor de laatste keer dit jaar mijn verjaardag.

Dit jaar werd ik wel heel erg verwend en ook erg vaak! Ik wist dat ze 's middags zouden komen en had dus de tijd om alvast het één en ander klaar te zetten. Koffie in de thermoskan, heet water voor thee in een andere kan..... wat lekkers op tafel....ik was er klaar voor 



Ik had appeltaart en wat kleine gebakjes.....een deel daarvan zag er wat mismaakt uit........ het doosje was uit mijn volle fietstas gevallen (toen ik al bijna thuis was).....ik liep terug naar het doosje, het lag op zijn kop.....vandaar dat ze er wat anders uitzagen. Ik hoefde het doosje niet zelf op te rapen.....ik kwam tegelijk met een hardloper bij het doosje aan en hij pakte het voor mij......super!

Het werd een gezellige dag!


.De visite kwam allemaal tegelijk....6 personen en 3 honden.  Bobbi is andere honden (en katten) gewend, dus dat leek geen probleem, maar 3 teefjes was toch wel erg veel voor hem......hij was wel wat van slag en zocht troost bij één van mijn gasten. 


Ik kreeg weer erg mooie cadeaus...... een mooie plaid:



Een lekker warme sjaal/col


Een kerstbeker, prachtige engel en kerstman met sax...super! 
Ik ben gek op kerstartikelen (en Pasen, Halloween, Sinterklaas etc.)





De tafel stond dus al vol lekkers toen ze kwamen, ze konden zo aanvallen.
 Ik vind het altijd gezellig als er veel staat...... gewoon neerzetten, iedereen neemt wat ie wil....duidelijk maken dat ze kunnen pakken, maar niet aandringen!

Ik vind het zelf wel eens moeilijk als mensen aandringen of het gewoon voor mijn neus zetten...... ik ben bijv. gek op gebak, maar soms heb ik niet echt trek.... en dan neem ik het liever niet, want het is niet echt gezond voor mij. Natuurlijk lust ik het wel altijd, maar ik neem het alleen als er wat te vieren valt en dan ook nog alleen als ik er echt heel veel trek in heb (meestal wel, maar ik neem het niet uit gewoonte, dus soms liever niet!).
Lange tijd kon ik niet tegen koffie, in die tijd was het ongebruikelijk om geen koffie te drinken en soms werd het gewoon voor mij neergezet.....moeilijk om dan te zeggen "ik moet het niet". Gelukkig vroegen de meeste mensen wel netjes of ik koffie wilde en dan kon ik om thee vragen. Tegenwoordig zijn er meer theedrinkers, dus wordt het vaker gevraagd, ik ben al lang geen uitzondering meer. Ondertussen kan ik wat beter tegen koffie....al moet ik niet teveel nemen en liever niet zwart. Thuis drink ik wel eens een Senseo en dan met een flinke laag warme melk......dan is het wat meer verdund en kan ik het beter hebben, net als cappuccino, dat gaat ook goed.  Caffeïnevrije koffie kan ook, daar kan ik wel tegen, maar toen het probleem begon bij mij was dat er nauwelijks....alleen koffie Hag en dat was niet overal te koop.
Ooit was ik op een verjaardag waarbij de gastvrouw iemand waarvan ze wist dat hij suikerziekte had (type 1) een bonbon opdrong...."Toe nou, lekker, eentje mag je er wel!" ....ik was nog jong, maar had door dat dit niet goed was, ik ergerde mij eraan, want ze bleef maar doorgaan. Ik probeer  dus nooit iemand iets op te dringen, het maakt niet uit waarom ze niet willen.....dat hoeven ze echt niet uit te leggen. Alcohol is ook zoiets.......als iemand nee zegt moet één keer nee toch genoeg zijn.....maar ook dat wordt vaak opgedrongen. Ook dat dronk ik niet meer in een tijd dat drinken erbij hoorde....ik had er een goede reden voor, maar dat was voor veel mensen onzin.....drinken hoorde erbij! Nu accepteren de meeste mensen wel dat ik niet drink en ik ken ook steeds meer mensen die het niet nemen.


Terug naar zaterdag....


De hartige hapjes kwamen op tafel.....niet alles tegelijk, maar maar eens kijken of ze trek hebben. 
Ik had ook gezorgd voor voldoende broodjes en beleg.....misschien wilden ze wel blijven eten, maar zo niet dan was het met brood geen probleem.....dat kan de vriezer in en komt wel op. Ik vind het prettig om dat in huis te hebben op dergelijke dagen.
Ze lustten wel een broodje....ik twijfelde even of ik een schaal belegde broodjes zou neerzetten maar besloot toch maar alles op een tafeltje te zetten zodat ze zelf iets konden klaarmaken, met of zonder boter, veel of weinig beleg.....kies maar uit. Ik vond het wel gezellig zo.....dit werkt prima!

Nog even gezellig kletsen en toen was het tijd voor ze om op te stappen.
Ik ruimde alvast wat op, at stiekem wat restjes (doe ik altijd na een verjaardag......meestal eet ik dan zelf niet veel, maar na afloop zijn de restjes voor mij (nou ja, niet alles natuurlijk).
Bobbi zocht zijn plekje op de bank op...... hij bleef zelfs liggen als hij een zakje hoorde ritselen, hij keek alleen maar. Ineens veerde hij overeind.....hij hoorde een bekend geluid....ze kwamen hem ophalen. Hij begroette ze enthousiast..... later thuis was hij bekaf...... het was ook wel veel op één dag.....drie vrouwtjeshonden, visite, de blijdschap van het weerzien......een hond kan niet alles hebben.
Ik kreeg nog een leuke mok......van Zeeland, maar het leuke is dat aan de binnenkant staat of het eb of vloed is....een volle kop is natuurlijk vloed. Geweldig, ik hou van dingen die net even anders zijn!



Ik ging nog even tv kijken......... vergeet het maar, ik denk dat ik na een kwartiertje al in slaap viel en werd pas om één uur wakker. Nog even wakker gebleven en daarna weer heerlijk geslapen.....tot half acht (wintertijd).  De afwas stond er nog.....die had ik gisteravond laten staan........ dat moest eerst maar eens gebeuren, nog voor het ontbijt was het grootste deel afgewassen (ik heb geen afwasmachine). Vandaag een rustige dag.....tijd om mijn huis eens onder handen te nemen..... ik loop nogal achter met veel dingen, dus vandaag maar wat extra doen.  Vanmiddag een wandeling en verder lekker rustig aan!

Het was wel stil in huis....alle visite en honden weg, zelfs Bobbi.....aan de ene kant lekker rustig, ik hoefde er niet meer uit met hem, aan de andere kant miste ik hem ook wel.
Dat is het leuke van een logeerhond....... het blijft leuk omdat het maar tijdelijk is en als het mij niet uitkomt kan ik gewoon nee zeggen.  Het is dus voor mij helemaal niet vervelend als hij komt.....leuk zelfs! Maar ook weer lekker als hij naar huis gaat, al is dat soms wel even wennen. Bobbi kan goed alleen in huis zijn.....dat vind ik wel belangrijk!


2 opmerkingen:

  1. Een verjaardag die een week of langer duurt....
    wat wil een mens nog meer.😁😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al 4x thuis gevierd en dan nog 3x getrakteerd op de muziekgroepen en zwemmen.
    Het was allemaal erg leuk, heel gezellig en ik ben erg verwend, maar nu is het over! Ook dat is wel weer lekker, er moet een keer een eind aan komen. Er komen nog genoeg andere feesten aan! Net maar eens mijn Pietenpak opgezocht.....en versierd voor Halloween. Een pompoen bewerkt....lichtje erin, gelukt. Ik heb maar niet alles van zolder gehaald.
    Over een paar weken naar een rommelmarkt...... dan hoop ik wat ruimte te krijgen op zolder.

    BeantwoordenVerwijderen