Zoeken in deze blog

woensdag 2 oktober 2019

Ik kom wel even langszwemmen

Een beetje regen hoort erbij in de herfst....het heeft soms wel iets gezelligs vind ik.....vooral als ik binnen ben en de regen tegen de ramen hoor tikken.
Een beetje regen hoort erbij, maar de weergoden moesten dinsdag zo nodig weer overdrijven!
Het regende die ochtend af en toe een beetje, 's middags eerst ook niet, gewoon wat spetters. Mijn fiets was nat toen ik bij vriendin weg ging.
Later die middag kletterde het ineens tegen de ramen, niet tekort......alsof het met emmers tegen het raam werd gegooid.
Er werd nog meer verwacht, dus ik besloot de fiets in de schuur te zetten en met de auto naar ons clubgebouw te gaan. Op weg naar de auto (staat voor de deur) werd ik al aardig nat...... bij het uitstappen was het nog erger.......drijfnat. Ik ging koffie en thee zetten en toen ik de stekker van de waterkoker in het contact stak was er een felle flits......verbaasd keek ik naar de stekker......daar leek niks mee aan de hand.....daar klonk een donderslag.....aha, het was dus bliksem hahaha.
De een na de ander kwam drijfnat binnen..... de meesten kwamen met de auto, de jeugd werd veelal gebracht, het was echt geen fietsweer. Ook die met de auto kwamen waren drijfnat....... het water spoot gewoon naar beneden!  Het was rustig op de repetitie.....ik denk dat de anderen niet door de regen durfden.
Terug naar huis....het regende niet zo hard meer en onderweg werd het nog minder......ik moest ergens door een flinke laag water, het lag over de volle breedte van de weg.......niet normaal, het leek wel een zwembad. Anders ligt er wel eens een flinke plas aan één kant, maar dit had ik niet eerder meegemaakt.
Het wordt tijd om een waterfiets te kopen!


Ik hoop dat de boeren op weg naar huis niet zulke buien hebben gehad en dan vooral de boeren die met de tractor naar Den Haag waren gegaan. De boeren kwamen in opstand en ik geef ze gelijk!
Ze hebben het zwaar te verduren elke keer, steeds weer nieuwe en andere regelgeving, nooit doen ze het goed!
Het werd een mooi protest..... massaal, velen waren met de trekker gekomen, veel boeren waren maandagavond al vertrokken. Er mochten  70 trekkers op het Malieveld (of waren het er 75?) ......dat vonden ze te weinig en er werd gewoon een hek omver gereden zodat er honderden op konden staan.....ik meen zo'n vierhonderd. Natuurlijk hoort dat niet, ik weet het, maar stiekem vond ik het wel leuk en verder is het allemaal heel soepel verlopen, geen rare dingen.
's Morgens was er een filerecord in Nederland, een combinatie van slecht weer, ongelukken en boze boeren op trekkers.
Opvallend was dat veel mensen de boeren steunden! Geen gemopper omdat ze voor oponthoud zorgden (een tractor kan 40 km/u)......ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord!

UPDATE

Diezelfde avond was de brandweer nodig om water uit huizen aan de Nieuwpoortslaan te pompen....dat maken we hier niet vaak mee....nier meer sinds de afsluitdijk er is.

2 opmerkingen:

  1. Het ging hier ook knoerhard, ik vreesde voor de koepel. Misschien niet nodig maar als je de herrie hoorde....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was echt niet normaal, zo veel water. Ik heb hier ook nooit eerder gezien dat een groot deel van een straat onder water staat.....wel flinke plassen soms, maar dit was veel groter..... het water kan hier veel kanten op, veel sloten waar het naartoe kan, de putten natuurlijk en omdat het vrijwel overal vlak is kan het zich goed verdelen, maar dit was nieuw voor mij. Het was net na een bocht, dus ik reed er al door voor ik er erg in had.
    En nu schijnt de zon.....het regenwater is op!

    BeantwoordenVerwijderen