Zoeken in deze blog

maandag 14 oktober 2019

Lekkerkerk

Zondag hadden we een optreden met de Gouwzeekapel in Lekkerkerk. We waren daar al eens eerder geweest in die bijzondere zaal. Deze keer was het 'Oktoberfest met een knipoog'. 🎵🎷🎶🎵🎺
We reden zoveel mogelijk met elkaar mee, ik zat met nog 3 personen in een busje.....een gezellig ritje. We vertrokken om 1 uur, het was druk op de weg.....ook doordat er afsluitingen waren. Zo was bijv. de IJtunnel dit weekend weer afgesloten....maar we waren er keurig op tijd.

De zaal was afgeladen vol!
Het accordeonorkest (dat het organiseerde) zat in de zaal en wij daarachter op het toneel. Het was de bedoeling dat wij daar ook bleven zitten als het accordeonorkest speelde.....ik denk omdat de zaal al erg vol was en er daar voor ons dus geen plaats was.




 Eerst de accordeons 25 minuten, dan wij en dan zij weer...steeds 25 minuten....tussendoor nog wat mededelingen....... een hele zit. Nou maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit of je in de zaal of op het toneel zit, alleen val je op het toneel veel meer op. Nadat wij gespeeld hadden waren we behoorlijk dorstig..... bijna allemaal blaasinstrumenten, dan is wat drinken af en toe wel nodig (ik had wel een flesje water mee...en ik was niet de enige). Bovendien was het daar boven erg warm....tropisch!  We hadden allemaal een bon gekregen voor een drankje, maar om nou om beurten naar de bar te lopen vanaf het toneel......ook wat rommelig. Uiteindelijk werd opgeschreven wat er nodig was en dat ingeleverd, samen met alle consumptiebonnen.....en het werd gebracht. Ondertussen had ik worst (cervelaat) gepakt, ook lekker. Eerder was er al chocola rondgegaan en later was er nog iemand met leverworst.....we kwamen dus niks tekort.  Dat gebeurde dus allemaal gewoon op het toneel, terwijl de anderen speelden.




Ik was blij dat ik mijn lessenaarlamp mee had, want het was erg donker op het toneel.... de voorste rij had wel goed/redelijk licht, maar ik zit tegenwoordig achterin en daar had ik geen licht.....ik had mijn lamp echt nodig!



Na een pauze startten de accordeons weer en daarna mochten wij weer. Ondertussen werden de broodjes worst met zuurkool uitgedeeld....daar hadden wij ook een bon voor......het was al 5 uur geweest, we kregen trek, maar wij waren nog niet aan de beurt. Bij blaasinstrumenten word je dus sneller dorstig, het kost veel adem, maar ook de lipspanning (embouchure) wordt moeilijker naarmate je langer speelt. Daar heeft natuurlijk niet iedereen even snel last van, maar na verloop van tijd wordt het daardoor gewoon steeds moeilijk om te spelen, er goed geluid uit te krijgen. We besloten nog 3 nummers te spelen en dan te stoppen en op de broodjes worst aan te vallen! Het was heerlijk! Daar waren we echt aan toe!
Ik kijk graag om mij heen, ik kijk graag naar mensen...... dat levert wel eens leuke dingen op, waarbij ik het jammer vind dat ik geen camera in mijn handen heb. Op  de tafels in de zaal lagen tafelkleedjes, van dat geblokte theedoekenspul. Ik zag iemand heerlijk van zijn broodje genieten en vervolgens zijn mond afvegen aan het tafelkleedje....... leuk om dat net te zien! 😂😁😀
Nog even wat drinken en napraten.....veel complimenten gekregen.....het was een gezellige middag!
Het is altijd leuk als de muziek zich leent om mee te zingen, klappen, dansen, deinen of wat dan ook..... prettiger dan  stilzitten, zeker als het lang duurt. Mijn camera had ik niet mee, maar wel mijn foon...... die maakt minder scherpe foto's en ik ben met mijn foon gewoon wat onhandiger, maar iets is meer dan niets!

Terug namen we een andere route.....die zou sneller zijn..... nou, niet echt! In kilometers was het iets verder en in tijd maakte het weinig uit.


Tegen 8 uur was ik weer in huis.....en viel al snel op de bank in slaap 😴😴😴....de tv stond aan...ik heb nauwelijks iets gezien. Het was ook een drukke week....wel heel leuk, maar druk. Komende week elke dag minimaal 1 afspraak en verder ook nog genoeg te doen, maar vandaag even rustig aan.....ik had geen wekker gezet, was wel vroeg wakker maar niet actief.

2 opmerkingen:

  1. Een lange zit, lijkt mij ook.
    Broodjes zuurkool met worst, jamjam, je krijgt er alleen meer dorst van.
    De mond afvegen aan het tafellaken deed mij moeder ook wel eens tot wij commentaar gaven.
    Haar antwoord: 'Dat was voeger heel gewoon, daar dient het kleed juist voor.'

    In het grijze verleden misschien. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die broodjes waren heerlijk!
    Hahaha, het was zo leuk om te zien in die volle zaal.....het is wel handig natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen